Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Victorias Secret
Tennisess Naomi Osaka er det nyeste medlemmet i VS Collective. (Foto:Elsa/Getty)

Den omstridte undertøysgiganten endrer retning

Fra supermodellene Tyra Banks og Heidi Klum til modell Hailey Bieber og tennisstjernen Naomi Osaka.

Victoria’s Secret har vært i hardt vær de siste årene, og forfulgt av skandaler.

Merket har blitt kritisert for alt fra mangel på mangfold, til dårlig behandling av modeller og kulturell appropriasjon – samt å promotere et uoppnåelig skjønnhetsideal for unge jenter.

Det er tidligere kjent at eieren Leslie Wexner har hatt et bånd til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Og det ble ikke akkurat bedre når markedssjef Ed Razek i et intervju med Vogue kom med kontroversielle kommentarer om både transkjønnede- og plus-size-modeller, noe som endte med at toppsjefen måtte gå.

I 2018 ble merkets berømte motevisning boikottet av plus size-modeller, og bare året etter ble merket nominert til norsk verstingpris.

Razek gikk av i 2019, og i 2020 trakk Wexner seg som administrerende direktør i moderselskapet L Brands. Mange håpet disse skandalene skulle gi Victoria Secret en wakeup-call.

Victoria Secret
Victoria Secret slik vi kjenner det – i et show fra 2018 (Foto: Thomas Concordia/Getty)

Og kanskje har det vært akkurat det. Nå kan det nemlig virke som om Victoria’s Secret er i gang med en snuoperasjon.

I sommer annonserte merket sitt VS Collective. Dette som en del av forsøket på å rebrande og legge epoken med sexy moteshow, fantasy BH-er og engler bak seg. Nå er tennisess Naomi Osaka den siste profilen ombord i undertøysgigantens nysatsing.

De ni kvinnene som er annonsert som en del av VS Collective, vil gi råd til merkevaren, vises i annonser og promotere Victoria’s Secret på Instagram. De slutter seg til et selskap som har et helt nytt lederteam og danner et styre der alle unntatt ett sete vil være besatt av kvinner.

I en pressemelding beskrives VS Collective som en stadig voksende gruppe med dyktige kvinner som alle deler en felles lidenskap for å skape positiv endring.

Les også
STILORAMA: Adrian Amara

Kollektivet er ment som et initiativ som inkluderer kvinner fra ulike bakgrunner. Målet er at ‘gjennom sosiale, kulturelle og forretningsmessige relasjoner vil VS Collective arbeide for å skape nye tilknyttede programmer, revolusjonerende produkter, overbevisende og inspirerende innhold. Og viktigst av alt – samle støtte til saker som er viktige for kvinner’, skriver Victoria Secret i en pressemelding.

Blant de utvalgte kvinnene finner man endelig det savnede mangfoldet. 

En av dem er modell og talsmann for mental helse Hailey Bieber.

Hailey Bieber er med på Victoria Secret sin nye satsning. (Foto: Instagram @haileybieber)

Med på laget har de også plus-sizemodell Paloma Elsesser, den transseksuelle modellen Valentina Sampaio, journalist Amanda de Cadenet, modell og psykisk helse-forkjemper Adut Akech, skuespiller og gründer Priyanka Chopra, verdensmester i freestyle på ski Eileen Gu og profesjonell fotballspiller og LHBTQ-aktivist Megan Rapinoe. 

Victorias Secret
En ny type engel. Fotballstjernen Megan Rapinoe skal være med å rådgi og fronte Victorias Secret fremover. (Foto: Brad Smith/ISI Photos/Getty)

Det siste og nyeste medlemmet er altså den profesjonelle tennisspilleren og fire ganger Grand Slam-vinneren Naomi Osaka. 

Hun ble inspirert til å bli med etter å ha forstått selskapets visjon for VS Collective:

– Jeg husker at jeg gikk inn i Victoria Secret-butikker da jeg var liten og lurte på hvorfor ingen av kvinnene på veggen så ut som meg. Nå kan vi inspirere de neste generasjonene fra alle forskjellige bakgrunner, kulturer og størrelser. Det representerer denne endringen for meg, sier Osaka til WWD.

Naomi Osaka på Met Gala 2021. (Foto: Taylor Hill/WireImage)

Les også: Modell fikk posttraumatisk stressyndrom etter å ha jobbet for Victoria’s Secret

Siste saker

Mest lest nå
Les mer