Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Cult Gaia saksøker Steve Madden for kopiering av deres populære «Ark»-veske

Cult Gaia saksøker Steve Madden

Som saksøker Cult Gaia.

Cult Gaia gjorde suksess allerede i fjor med sin «Ark»-veske som eksploderte på sosiale medier sett hos alt fra influencere til superstjerner som Beyonce og Rihanna.

«Alle» vil ha en av veskene – også andre motemerker som i stadig større utstrekning lot seg inspirere og også kopierte deres design.

Grunnlegger Jasmin Larian svarte med å saksøke det lille merket Joia i januar i år, før hun kort tid senere sendte et såkalt «cease-and-desist»-brev til Steve Madden som hadde kopiert den populære vesken. Steve Madden svarte med å saksøke Cult Gaia, og mente de ikke kunne søke om patent for sitt design ettesom de selv kopierte vintage japanske piknikkurver fra 40-tallet. Madden hevdet at Larian ikke kunne saksøke selskapet fordi de selv ikke eide rettighetene til designet, og bad derfor om at Cult Gaia skulle betale deres saksomkostninger.

Larian svarte med å høyne – og saksøker nå Steve Madden for 15 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 120 millioner norske kroner for det hun mener er skader «som er resultat av Steve Maddens overtredelser og urettferdige konkurranse». I tillegg krever de at selskapet betaler deres saksomkostninger og at de også utbetaler eventuelle inntekter de skal ha fått i forbindelse med salget av det Cult Gaia mener er en kopi av deres populære «Ark»-veske.

Cult Gaia saksøker Steve Madden for kopiering av deres «Ark»-veske

Steve Madden til venstre og Cult Gaia til høyre.

Åpningsbilde: Cult Gaia

Les også: Tar disse over for logoveskene?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer