Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Chanel-butikk. bilde fra wwd

Chanel avslører milliard-inntekter

Offentliggjør for første gang sine årsinntekter.

Det var motenettstedet Business of Fashion som først kunne melde at det erkefranske luksusmotehuset Chanel for første gang har offentliggjort helårsinntektene sine.

I 2017 hadde Chanel, med Karl Lagerfeld i spissen, en inntekt på 9,62 milliarder dollar; noe som tilsvarer omlag  78 milliarder norske kroner. Med dette hadde motehuset en økning på 11 prosent fra fjoråret. 

Det privateide motehuset har lenge holdt kortene tett til brystet når det kommer til inntekter, men nå har de altså lettet på sløret. Og det med rekordomsetning, selv om Chanel ikke benytter seg av netthandel tross trenden.

«Dette regnskapet viser at vi har en utrolig solid økonomi og vi kan beholde vår status som et privat, uavhengig selskap de neste århundrene». 

Det sa finansdirektør ved Chanel, Philippe Blondiaux, til Reuters.

«Fremfor å ha alle andre typer rapporter har vi bestemt oss for å legge fakta på bordet om hvem vi er», forteller han videre og understreker at selskapet ser lyst på omsetningen i 2018 også.

Det italienske motehuset Gucci, som er under paraplyen til luksusgruppen Kering, delte denne måneden sitt mål om å slå omsetningen til Louis Vuitton med 10 milliarder euro i salg, fra 6,2 milliarder euro i fjoråret.

Hovedbilde via WWD 

Les også: Se Kim Jones’ første kolleksjon for Dior

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer