Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Er Sylvie inspirert av henne?
Sylvie. Foto: Carole Bethuel/Netflix

Carine Roitfeld mener denne karakteren fra Emily in Paris kler seg likt som henne

– Begår noen veldig store motefeil.

Mens ekspertene var sjokkerte og motefansen skuffet over Emilys noe spesielle garderobe, var det en annen kvinne i den mye omdiskuterte Netflix-suksessen Emily in Paris som stjal showet. Selv om det riktignok er hovedrollen som er blitt et ettertraktet stilikon.

Emilys franske sjef Sylvie, en slags chic krysning mellom Anna Wintour og The Devil Wears Pradas Miranda Priestly, var for mange moteinteresserte og frankofile et av høydepunktene i Emily in Paris.

Er karakteren basert på denne dama?
Sylvie i kjent kontorstil. Foto: Carole Bethuel/Netflix

«I hennes matchende palett av sort, brunt, oliven og greige, understreker Sylvies minimalistiske antrekk de kulturelle ulikhetene mellom henne og Emily, et sofistikert folie til amerikanerens technicolor-kitsch», skriver Grazia om hvorfor akkurat Sylvie er den egentlige stilstjernen i serien.

Nå mener ett av motebransjens største navn, Paris-fødte Carine Roitfeld at Sylvie og hennes garderobe er inspirert av hennes egen.

Carine Roitfeld mener denne karakteren fra Emily in Paris kler seg likt som henne
Carine Roitfeld. Foto: Daniele Venturelli via Getty

Franske Carine Roitfeld er tidligere sjefredaktør i Vogue Paris, og grunnla sin egen publikasjon, CR Fashion Book, i 2012. Og hun er minst like berømt for sin franske stil, som for sin mote- og businessteft.

Mens pariseren (i likhet med alle oss andre) binget hele første sesong av Emily in Paris, slo det både henne og teamet hennes at Emilys franske sjef Sylvie kler seg overraskende likt Roitfeld selv. Så likt at hun følte for å legge ut en hvem-kledde-det-best-post på Instagram nylig.

Carine Roitfeld: – Begår noen veldig store motefeil

– Det er kult at vi har visse looks til felles. Looksene hun går med er ikke veldig nye for meg. Men det er alltid et kompliment, kanskje er det ikke tilfelle, kanskje det kun er i drømmene mine – når noen forsøker å stjele stilen din litt, sier Carine Roitfeld til The Cut.

– Men vi har ikke det samme håret, og jeg beveger meg ikke som henne. Jeg synes jeg er mye finere enn henne, ler hun.

Redaktøren synes noen av de beste antrekkene Sylvie bruker i Emily in Paris er når hun kombinerer en hvit skjorte med et sort skjørt («Sexy og enkelt») og når hun kombinerer en sort kjole med en klokke («Det var veldig fransk»).

Er Sylvie inspirert av Carine Roitfeld?
Sylvie i nok et sort antrekk. Foto: Carole Bethuel/Netflix

– Men noen ganger begår hun noen veldig store motefeil, mener Carine Roitfeld.

Som når Sylvie drar til kontoret til Pierre Cadeau, og mikser en blå topp med et lilla belte og tre øreringer og en baguette-veske. Non, non. non.

– Dette var for meg… Oof. Du vet, jeg tilgir Emily alt sammen. Hun er en ung jente, okay. Men Sylvie er ikke det, så jeg tilgir ikke henne noen ting.

Hvorfor hater ekspertene Emily in Paris?
Det fatale antrekket, ifølge Carine Roitfeld. Carole Bethuel/Netflix

Likevel synes Carine Roitfeld at Sylvie er veldig chic.

– Hun går alltid med høye hæler og skjørt på kontoret. Ikke i t-skjorte. Hun gjør en innsats. Selv om hun gjør noen feil, gjør hun det alltid veldig fransk chic, som når hun bruker en trenchcoat over en aftenkjole.

– Hvordan kan hun ha så mange antrekk med den lille leiligheten hun leier?

Vogue har kalt serien for trés cliché og dissekert dens «utsøkte tackiness» med utgangspunkt i Emilys tvilsomme parisiske looks. De mange motefeilene tror Carine Roitfeld at kostymedesigner Patricia Field har gjort med vilje, for å vise at Emily er ung og forsøker å holde tritt med de andre.

– Noen ganger er hun litt for mye, litt for fargerik. I Frankrike, er pariserne klassiske. Vi er veldig opptatt av fargeblokk, veldig svart. Veldig beige. Vi liker ikke å ta noen sjanser. Emily gjør mange feil, men det er på en måte inspirerende fordi hun ikke er perfekt, sier hun til The Cut.

Etterspørselen etter plaggene fra Emily in Paris skyter i været
Et noe eksperimentelt antrekk på Emily. Foto: Stephanie Branchu/Netflix

Det redaktøren egentlig lurer på er hvordan hovedrollen i Emily in Paris kan ha så mange antrekk med den lille leiligheten hun leier.

Leiligheten til Emily er forøvrig blitt kraftig kritisert i media, særlig i Frankrike, hvor det megleren i filmen betegner som hennes chambre de bonne, i virkeligheten tilsvarer noe mye mindre. Helst med dusj på kjøkkenet og do på gangen. Emilys leilighet er 100 ganger større og vakrere.

– Jeg så kun ett klesstativ, og jeg tenkte: ‘Uh oh’. Jeg hadde elsket da jeg var på hennes alder å ha så mye penger å bruke på klær. Hun er en ung jente med en stor drømmegarderobe.

Les også: «En tjukk jente kunne aldri spilt hovedrollen»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer