Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Babbo Collective Øvrefoss
Foto: Babbo Collective Øvrefoss

Babbo Collective Øvrefoss gjør endringer

– Jeg vil skape rom for at flere folk kan gå ut oftere.

Restaurantgründer, Lennart Pedersen, er en mann med mange jern i ilden. Før jul åpnet han en ny restaurant med navn Bente på Torshov, og nå gjør han endringer med suksessen på Løkka.

Babbo Collective Øvrefoss har vært en suksess fra dag én, men Pedersen mener fortsatt at det kan bli bedre.

– Som mennesker elsker vi å kunne tilby noe og være noe, og jeg ga et løfte med Bente om å være med på en kulturendring.

– Når jeg nå sitter stille og ser på det, føler jeg at dette må gjøres, ellers skaper jeg ingen endring, forteller restaurantgründeren til Melk & Honning.

Babbo Collective Øvrefoss gjør endringer. Foto: Babbo Collective
Babbo Collective Øvrefoss gjør endringer. Foto: Babbo Collective Øvrefoss

Planen hos Babbo Collective Øvrefoss er nå å bringe essensen av Londons enkle matlaging til Oslo.

Det vil være en restaurant, bar, bakeri og frokoststed i ett.

– Her kan du spise tre retter for 345 kroner og svinge innom som du vil.

– I tillegg er jeg opptatt av hverdagen, jeg vil at vi skal bli et sted folk går hver dag, akkurat som Bente. Jeg vil gi folk flere alternativer, sier Pedersen.

Med endringene han nå gjør hos Babbo Collective Øvrefoss ønsker han å utfordre markedet, og spørre hvorfor flere ikke går ut og spiser.

Pedersen klandrer ikke folk for at de ikke går ut i hverdagen, han mener bare at det ikke er nok alternativer i hovedstaden.

– Noen ganger handler det om å tilby noe før folk i det hele tatt skjønner at de trenger det.

Her kan du spise tre retter for 345 kroner. 
Foto: Instagram/ @babbocollective.ovrefoss
Hos Babbo Collective Øvrefoss kan du spise tre retter for 345 kroner.
Foto: Instagram/ @babbocollective.ovrefoss

Restaurantgründeren beskriver Babbo Collective Øvrefoss som en monstersuksess og det har det vært fra dag én.

– Jeg elsker stedet og det er et viktig støtteben.

Les også
AVAVAV presenterte en kolleksjon inspirert av netthets

– Det er mange steder her i Oslo som er vellykkede, men jeg ønsker at de også tør å endre på deres suksess.

Pedersen vil vise at du kan endre og skape noe enda bedre og dypere enn før, med den lærdommen du har.

På Løkka har det vært suksess fra dag én. Foto: Babbo Collective
På Løkka har det vært suksess fra dag én. Foto: Babbo Collective Øvrefoss

Menyen vil ha fokus på sydlandsk mat, surdeigspizza og håndrullet pasta, med muligheter for litt fisk og kjøtt samt forretter.

– Én rett vil koste 200 kroner, to retter 295 kroner og tre retter 345 kroner.

– Du kan dele eller spise alt selv, det handler om vibe og energi. Jeg vil skape rom for at flere folk kan gå ut oftere.

Det er viktig for Pedersen å være en del av en endring. Foto: Babbo Collective Øvrefoss
Det er viktig for Pedersen å være en del av en endring. Foto: Babbo Collective Øvrefoss

Planen til Pedersen fremover er å delta i så mange prosjekter han kan resten av året, for å få frem budskapet til folket.

For å få til det mener han at en større gruppe må bruke byen oftere.

– Ellers blir det ikke et bærekraftig marked.

Endringen mener han må komme fra bransjen.

– Vi må investere i å skape muligheter, meddeler han.

Det er viktig for Pedersen å være en del av en endring.

– Vi senker ikke prisene for å presse folk til å bli for billig. Det handler generelt om bærekraftig utvikling.

– Jeg klarer ikke se ett til to år frem i tid, og hvordan andre vil overleve hvis markedet stadig blir mindre. Har aldri likte å tigge eller sitte og vente på å bli hjulpet, så jeg liker å være i forkant. Jeg vil støtte og skape markedet jeg vet gjemmer seg, avslutter Pedersen.

Les også: Åpner ny restaurant på Torshov

Les også
M&H toppliste: 11 lekre vårjakker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer