Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bente. Foto: Ida Brun
Foto: Ida Brun

Åpner ny restaurant på Torshov

– Vil skape en endring i kulturen.

Fredag 1. desember åpner restaurant-gründer og kokk Lennart Pedersen sin nyeste restaurant. I Vogts Gate på Torshov åpner han restauranten Bente. Her er vil du få servert deilig mat og drikke til en fin penge.

Tanken er at Bente skal være rimelig og eksklusivt.

Mange har nok kjennskap til Pedersen fra før av, for han begynner å bli en etablert profil i restaurantbransjen i Oslo. Han driver også Instafavoritten, Babbo Collective. Babbo Collective finner vi i Parkveien, Øvrefoss og en Baby Babbo på Frysja. Nå er det én ny restaurant og et nytt konsept han satser på i hovedstaden.

Melk & Honning har tatt en prat med restaurant-gründeren om hans nyeste restaurant, Bente.

Restaurant-gründer og kokk Lennart Pedersen foran Bente. Foto: Ida Brun
Restaurant-gründer og kokk Lennart Pedersen foran Bente. Foto: Ida Brun

– Det er ikke sånn at jeg nå skal vise Oslo et nytt kjøkken, eller lage en stor forandring i hvordan man lager mat. Jeg ønsker bare å vise folk at man kan spise god mat, uten å bruke opp halve lønna, forteller restaurant-gründer og kokk Lennart Pedersen til Melk & Honning.

Pedersen mener at ting ikke behøver å være så dyrt. I Oslo må man bruke mye penger, og kle seg pent for å gå ut og spise, men det er ikke sånn han vil ha det.

– Jeg ønsker å være en del av en kulturendring. Hos Bente vil det være rimelig for alle. Både studenter og direktører skal kunne spise en deilig middag her.

– I alle år har vi blitt fortalt at det er dyrt å spise ute, det er dyrt å gå på restaurant. Den tanken vil jeg veldig gjerne forandre, meddeler Pedersen.

Les også
Ekspertenes beste tips til en mer bærekraftig Black Friday

Restaurant-gründeren forteller at hos Bente skal du ha råd til å spise både på tirsdag og lørdag.

– Derfor lager jeg en eksklusiv restaurant med bra mat til en snill penge. Vi skal ikke gjøre folk blakke etter et besøk.

Pedersen forklarer at de ikke skal være billig for at alle slags ulike typer kan komme å drikke seg dritings og være ufine.

– Bente skal være hot, et sted hvor du kan ta fine Instabilder, være stolt over at du spiser her, og samtidig ha muligheten til en hyggelig kveld. Det eneste kriterie er at det ikke skal være dyrt, forteller han.

En liten sneak peak på hvordan det kommer til å se ut hos Bente. Foto: Ida Brun
En liten sneak peak på hvordan det kommer til å se ut hos Bente. Foto: Ida Brun

Det handler om opplevelsen av eksklusivitet, og det vil Pedersen at Bente skal være.

Det at det er billig skal være likegyldig.

– Vi kan snakke om det de første ukene, men så skal det være normalt – det skal være en normalitet. Jeg føler at Bente legger seg på det prisleiet alle burde legge seg på, forteller han.

Pedersen føler at du ikke får verdi for pengene på restauranter i Oslo, for maten koster så mye, og man blir ikke nødvendigvis mett engang.

Bente skal være eksklusivt, og billig – uten å gå på bekostning av råvarene.

Pedersen er klar over at han kommer til å tjene mindre, siden han tar mindre betalt. Men han gjør ikke dette for pengene.

– Jeg får stadig vekk spørsmål om hvordan jeg kan være så billig, og folk lurer på om jeg kjøper dårlige råvarer.

Pedersen forteller at han fortsatt kjøper de samme produktene som tidligere.

Les også
Dette skjer i Oslo denne helgen

– Selvfølgelig skal vi tjene penger så vi kan leve. Men hvis du åpner en restaurant i tro om at du skal ha en Tesla eller et hus på Frogner, så har du misforstått hele prinsippet med å drive restaurant.

– Mitt utgangspunkt er å tjene penger så jeg kan bruke de på et nytt prosjekt, og åpne en ny restaurant, meddeler Pedersen.

Bente skal være eksklusivt, men billig - uten å gå på bekostning av råvarene. Foto: Ida Brun
Bente skal være eksklusivt, men billig – uten å gå på bekostning av råvarene. Foto: Ida Brun

På Babbo setter Pedersen stadig vekk ned prisen.

– Hvis jeg vil endre kulturen, må jeg gå all in. Da blir jeg nødt til å være en som gjøre det hele veien. Derfor setter jeg også ned prisene på Babbo.

– Vi tar grensen ned til minimum, og til gjengjeld håper jeg folk vil like det, forteller han.

Hos Pedersen sine restauranter skal det være plass til alle.

– Jo billigere vi kan gjøre det, jo oftere kan folk gå ut. Hvis vi kan få flere mennesker ut i bybildet på en tirsdag, så er det kjempebra. Vi er alltid nødt til å tenke hvordan vi kan få folk inn i restauranten på en mandag og tirsdag, sier han.

Bente skal driftes som en Michelin-restaurant.

Selv om det ikke blir stive priser hos Bente, må Pedersen og teamet prestere som en ordentlig restaurant.

Pedersen mener at det ikke er han som er urettferdig billig, det er alle andre som er urettferdige dyre. Bente skal levere høy kvalitet og god mat til en rettferdig pris.

Bente åpner på Torshov 1. desember. Foto: Ida Brun
Bente åpner på Torshov 1. desember. Foto: Ida Brun

Menyen skal bestå av fire forretter, fire hovedretter, fire desserter, med mulighet for å bestille ekstra snacks og ulike sideretter. En rett vil koste cirka 180 kr, mens treretters vil koste 325 kr.

Les også
Ganni teamer opp med Dr. Martens

Her kan du mikse og matche, og det er opp til hver enkelt å selv bestemme hvilke kombinasjoner man ønsker. På menyen vil det være mat fra Skandinavia, og både øst og vest i verden.

– Jeg vil at du skal definere hvordan du spiser. Vil du ha treretters, vil du dele, vil du ikke dele. Alt er greit, sier Pedersen.

Hvorfor trenger Oslo et sted som Bente?

– Hvorfor har ikke Oslo et sted som dette? Skal man alltid gjøre det samme, og føle det samme? Det skal man ikke.

– Jeg tror ikke Oslo føler at de mangler et sted som dette. Men jeg håper at når vi åpner, så vil folk forstå at de har manglet et sted som dette, avslutter han.

Les også: 5 nye restauranter i Oslo i år

Siste saker

Mest lest nå
Les mer