Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anna Dello Russo åpner opp om karrieren i ny podcast

– Som liten sa jeg alltid at jeg ville bli motejournalist.

En hel episode av podcasten The BoF Podcast, med grunnlegger av Business of Fashion, Imran Amed, i spissen, er viet til Vogue Japan-redaktør Anna Dello Russo og hennes historie om veien til topps i motebransjen – og steget hun nå tar tilbake.

Podcasten ble spilt inn i etterkant av auksjonen som avsluttet moteuken i Milano tidligere i år der Dello Russo auksjonerte bort en rekke unike designerplagg fra garderoben. Pengene fra auksjonen gikk til veldedighet. I anledning auskjonen ville Dello Russo markere at hun er ferdig med streetstyle, men ikke med mote. I podcasten forteller hun:

«Nå vil jeg nyte tiden med kjæresten min. Ha tid til meg selv. Jeg jobber fortsatt i Vogue Japan, og vil være her et år til. Så ser jeg. Jeg tenker ikke på hva fremtiden er, men lever i nåtiden. Nå trenger nåtiden min mer oksygen. Om et år vil jeg vite hva jeg vil gjøre fremover». 

Jeg tror ikke det er mange som kjenner til historien din og hvordan du først kom inn i bransjen, spør Imran Amed. Hvordan begynte det?

«Jeg var utdannet i kunsthistorie, men hadde alltid et desperat ønske om å jobbe med mote. Som liten sa jeg alltid at jeg ønsket å bli motejournalist. Jeg leste selvfølgelig motemagasiner og samlet på alle. Jeg flyttet til Milano i 1988. Her tok jeg en master i mote, med fokus på journalistikk», sier Dello Russo i podcasten og fortsetter:

«Da jeg var ferdig på skolen traff jeg Franca Sozzani [tidligere Vogue Italia-redaktør red.anm.]. Hun jobbet i Vogue og var ute etter en ny moteredaktør. Den jobben ble min. For meg var det en fantastisk mulighet. Franca var mentoren min og hun ga meg en karriere. Vi hadde 18 år sammen, og hun ga meg struktur og gjorde meg profesjonell. Helt fra begynnelsen måtte jeg jobbe knallhardt».

Les også
STILORAMA: Jenny Gehrken

Dello Russo jobbet 12 år som moteredaktør i Vogue Italia.

«Etter dette sa Franca at jeg burde prøve meg som redaktør for herreutgaven av Vogue. Det var en annerledes erfaring for meg. Her var jeg fra 2000 til 2006. Etter det sa jeg til Franca at jeg ville tilbake til røttene mine og jobbe med styling for kvinnemagasinene. Da begynte jeg i Conde Nast International og begynte samarbeidet mitt med Vogue Japan. Da som moteredaktør».

Hør podcasten i sin helhet her.

Hovedbilde via Vogue 

Les også: Versace dropper pels 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer