Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anna Dello Russo er ferdig med street style (men ikke med mote)

Motemogulen avslutter Milano Fashion Week med eksklusiv auksjon.

Anna Dello Russo anses for å være en av verdens mest fotograferte redaktører, og har i mange år vært en soleklar streetstyle-favoritt under de internasjonale moteukene. Det er selvsagt ikke uten grunn. Vogue Japan-redaktøren har opp gjennom årene kledd seg i en rekke spektakulære antrekk som har vekket stor oppmerksomhet i bransjen. Nå ser det imidlertid ut som at Russo har sett seg ferdig med sitt eget streetstyle-eventyr.

Torsdag skrev The New York Times at Russo har bestemt seg for å ta fatt på neste kapittel. Allerede denne helgen vil hun begynne å ta farvel med den ekstravagante garderoben sin, som etter hennes mange år i bransjen består av en solid samling unike plagg fra designere som blant annet Gianni Versace, Tom Ford for Gucci og Nicolas Ghesquière for Balenciaga.

I følge nettavisen skal auksjonen være det første steget mot slutten på Russos sosiale medier-alter ego A.D.R. Bare på Instagram har den populære motedronningen 1.4 millioner følgere.

Auksjonen starter lørdag, og moteredaktøren har tidligere uttalt at antrekkene som vil bli solgt er blant hennes 30 mest ikoniske. Men det er ikke «hvem som helst» som kan sikre seg et bit av Russos garderobe. Arrangementet er nemlig kun for inviterte, og vil finne sted på Corso di Porta Romana i hjertet av den italienske motemetropolen, Milano.

Inntektene fra auksjonen skal gå til Swarovski Foundation Scholarship-programmet, som samarbeider med designskoler for å støtte opp under nye talenter.

I tillegg til den unike auksjonen i Milano, vil det bli solgt rundt 150 plagg og tilbehør fra Russos garderobe på den eksklsuive shoppingdestinasjonen Net-a-Porter. Her er ønsket fra moteredaktøren at salget skal være tilgjengelig for flere enn dem med lommene full av penger – så inngangsbudet på plaggene starter på 50 euro, noe som tilsvarer i underkant av 500 norske kroner. Pengene fra dette salget vil gå til British Fashion Council Education-programmet.

– Dette er den beste revolusjonen denne bransjen noen gang har hatt. Vi er fortsatt i overgangsfasen, men neste generasjon bør sette pris på at synlighet ikke er den eneste veien til suksess, har Russo sagt om den kommende auksjonen.

Det ser altså ut til at streetstyle-eventyret med Anna Dello Russo i spissen er over, men selv om motepersonligheten nå legger streetstylen på hylla er hun altså fortsatt redaktør for Vogue Japan, og vil fortsette å være en viktig stemme i motebransjen.

Skjemdump fra Instagram @Anna_Dello_Russo

Hovedbilde via streetstyle-fotograf The Locals

Les også: Aadnevik i eksklusivt intervju med Melk & Honning

Siste saker

Mest lest nå
Les mer