Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
toteme

Totême åpner egen butikk

Men ikke i Norge.

Det er fire år siden det svenske paret Elin Kling og Karl Lindman gikk sammen om å starte sitt eget klesmerket. Resultatet ble Totême – og suksessen lot seg ikke vente på. Kling hadde på sin side allerede før designerdebuten en solid plass i motebransjen både i Sverige, men også internasjonalt. Tidligere kjent som blogger og siden som grunnlegger av motemagasinet Styleby.

Og på bare fire år har det skjedd mye for Kling, Lindman og Totême. Klesmerket har blitt en suksess, og totemealt fra kvinnen i gaten til kjendiser som Alicia Vikander og Sienna Miller har lagt sin elsk på det minimalistiske, men elegante klesmerket.

Suksessen er nok ikke helt tilfeldig. Klings erfaring fra motebransjen og hennes unike stil som kvinner i flere år har latt seg inspirere av har mest sannsynlig gitt henne en forståelse for hva kvinner ønsker å kle seg i. Ikke rart da at merket av mange omtales som Skandinavias svar på Phoebe Philos Céline.

I 2017 åpnet Totême Studio i hjertet av Stockholm. Over flere plan var rommene innredet i minimalistisk, skandinavisk design og kundene kunne se hvordan designerene jobbet samt handle klær der. Med den økende populariteten måtte dog studioet bli stengt for handleglade kunder, til fordel for kontorplasser og større rom til de ansatte.

Torsdag ble det kjent at merket nå åpner sin aller første butikk i Stockholm med adresse Biblioteksgatan 5. Med det vil butikken altså ligge i den samme shoppinggaten som noen av verdens mest eksklusive merker og motehus.

Butikken åpner dørene i 2019 og byggets andre etasje vil huse Totêmes showroom.

toteme

Bilder: Instagram @Toteme

Les også: Norske Martin er Hedi Slimanes Celine-favoritt 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer