Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
9 gode serier til regnværsdagene i sommer
Foto: Skjermbilde fra The Bold Type

9 gode serier til regnværsdagene i sommer

Serier som er perfekte til innekosen.

Sommeren er godt i gang. Dersom du har ferie står nok soling, grilling og bading høyt oppe på listen overdet du helst vil bruke tiden din på.

Men selv om de fleste tilbringer mindre tid innendørs om sommeren, er det alltid greit å ha noen gode serier på lur til dagene med dårligere vær.

Vi har derfor laget en liste over noen serier vi digger og tror du også vil like!

The Handmaid’s Tale

Den superspennende dramaserien The Handmaid’s Tale er basert på den prisvinnende og bestselgende romanen fra 1985 av Margaret Atwood. Serien handler om det totalitære samfunnet «Gilead» i USA, der miljøkatastrofer og en synkende fødselsrate fører til at fertile kvinner blir tatt til fange og behandlet som statens eiendom – såkalte «handmaids». De fungerer enkelt og greit som fødemaskiner for de velstående i samfunnet.

Gjennom fire sesonger følger vi hovedpersonen June Osborne (Elisabeth Moss), som nå går under navnet Offred, gjennom det risikofylte livet som en handmaid.

June Osborne i The Handmaid’s Tale. Foto: HBO

Du finner serien på HBO Nordic.

Pørni

Den norske humorserien Pørni hadde premiere 2. mai på Viaplay. På kort tid har den rukket å bli en av årets mest omtalte og populære norske serier. Med Henriette Stensrup i hovedrollen, som tobarnsmoren Pernille «Pørni» Middelthon, får vi et komisk innblikk i hverdagen med jobb, oppdragelse og kjærlighet. Men det er ikke bare fryd og gammen -Pernille sliter fortsatt med ettervirkningen av en ulykke som førte til at søsteren hennes døde og svogeren ble lam.

9 serier til regnværsdagene i sommer
Pernille «Pørni» Middelthon. Foto: Viaplay

Du finner serien på Viaplay.

The Bold Type

Om du ikke allerede har fått med deg The Bold Type er det virkelig på tide. I serien møter vi de tre fasjonable venninnene Sutton Brady, Kat Edison og Jane Sloan – som alle jobber i det verdenskjente motemagasinet «Scarlet». Liker du serier med badass kvinnekarakterer som sjonglerer identitet, vennskap, kjærlighet og jobb, kommer du til å elske denne. At det er mye stilige antrekk ute og går og at settingen er New York, er heller ikke et minus!

9 serier til regnværsdagene i sommer
Kat, Sutton og Jane. Foto: NRK

Du finner serien på NRK TV og Netflix.

Les også denne saken om filmer og serier: Timothée Chalamet har farget håret rødt for rolle i kannibalfilm

Gilmore Girls

Serien Gilmore Girls er en klassiker fra begynnelsen av 2000-tallet, som du absolutt bør gi en sjanse om du ikke allerede har sett den. Vi møter Lorelai Gilmore og datteren Rory (Alexis Bledel) som har et helt spesielt mor og datter-forhold, med bare 16 år som skiller dem. Gjennom hele 7 sesonger av denne ganske så koselige serien, får vi en god dose med humor, kjærlighet, vennskap og oppdragelse. En moderne klassiker, rett og slett.

Lorelai og Rory Gilmore. Foto: Netflix

Du finner serien på Netflix.

Love Child

I denne australske dramaserien følger vi livene til de ansatte ved Kings Cross Hospital og beboerne i Stanton House i Sydney på 1970-tallet. Love Child handler om ugifte gravide kvinner som blir sendt bort av familiene sine for å gå gjennomgå tvunget adopsjon. Det var vanlig praksis i Australia mellom 1950 til 1975.

Vi følger blant annet hovedpersonen Joan Millar, som er turnuslege på fødeavdelingen til sykehuset. Hun tar imot babyene som skal adopteres bort og får et nært forhold til mange av de gravide kvinnene.

9 serier til regnværsdagene i sommer
Joan Miller med en av kvinnene på fødeavdelingen. Foto: NRK

Du finner serien på NRK TV.

Younger

I Younger møter vi 40-år gamle Liza Miller som etter et mislykket ekteskap plutselig får livet sitt snudd påhodet. Hun oppdager hvor vanskelig det er å komme tilbake til arbeidslivet som 40-åring, og når hun en dag blir tatt for å være i 20-årene bestemmer hun seg like så greit for å bruke det til sin fordel. Hun enderdermed opp med å leve et risikabelt dobbeltliv – med ny jobb, venner og kjæreste, som alle tror hun er mye yngre.

Liza Miller. Foto: TV2

Du finner serien på TV2 Play.

Les også denne saken om filmer og serier: Nå starter innspillingen av sesong to av Bridgerton

Mare of Easttown

I denne krimserien trer selveste Kate Winslet inn i rollen som detektiven Mare Sheehan. Hun skal løse mordet på en tenåringsmamma i en liten by i nærheten av Pennsylvania. Det samtidig som hennes eget liv faller fra hverandre. Det er likevel mange i lokalsamfunnet som ikke stoler på evnene henne som detektiv. Grunnen til det er at hun aldri klarte å løse saken om en savnet jente som jobbet med lenge. Vil det likevel ordne seg for Mare til slutt? Det får du svaret på dersom du ser serien.

9 serier til regnværsdagene i sommer
Kate Winslet i rollen som Mare. Foto: HBO

Du finner serien på HBO Nordic.

Call My Agent

I den franske serien Call My Agent kommer vi på innsiden av et av de beste talentbyråene i Paris. Vi møter blant annet Andréa Martel, Mathias Barneville, Arlette Azémar og Gabriel Sarda mens de håndterer vanskelige situasjoner på jobb, noe som ofte går utover privatlivet deres. Når grunnleggeren av byrået en dagdør helt plutselig, må de kjempe for å holde det på beina. Serien byr på både latter, masse følelser og tårer om hverandre. Er du frankofil er denne et must.

Foto: Netflix

Du finner serien på Netflix.

The Blacklist

I denne krim- og dramaserien følger vi FBI-agenten Elizabeth Keen, som får livet sitt snudd på hodet når Raymond Reddington, som er en av de mest ettersøkte i landet, plutselig overgir seg. Det blir fort tydelig at Elizabeth og Raymond på en eller annen måte er knyttet til hverandre, men det forblir hemmelig hvorfor – også for Elizabeth.

Raymond inngår en avtale med FBI om at han skal gi de navn fra sin «blacklist» – som er en liste over noen av verdens mest farlige forbrytere, mot at han går fri. Sammen utgjør han og Elizabeth er svært godt team når de bekjemper den ene forbryteren etter den andre.

Raymond Reddington og Elizabeth Keen. Foto: Viaplay

Du finner serien på Viaplay.

Les også denne saken om filmer og serier: Nå er filmen om Barbie på vei

Siste saker

Mest lest nå
Les mer