Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Margot Robbie hadde Barbie-looken allerede i Scorsese-filmen Wolf of Wall Street fra 2013. Foto: Skjermdump

Dette vet vi om Greta Gerwigs film om Barbie

– Barbie kommer med mye bagasje!

Den amerikanske skuespilleren Greta Gerwig fikk sitt store gjennombrudd med indiesuksessen Frances Ha i 2012. Filmen er skrevet og regissert av ektemannen Noah Baumbach, som også stod bak den Oscar-nominerte Marriage Story.

Gerwig tok steget fra foran til bak kameraet, da hun hadde regi på filmene Lady Bird og Little Woman. Begge filmene fikk god kritikk og flere av de involverte skuespillerne ble nominert til både Bafta og Oscar.

Nå går 37-åringen i en kanskje litt uventet retning. Gerwig skal nemlig skrive og regissere en film om Barbie.

i-D Melder at ingen ringere enn Margot Robbie skal spille hovedrollen, som jo ikke akkurat er et utrolig overraskende valg. Produksjonsselskapet hennes LuckyChap vil også produsere filmen.

Da nyheten først slapp så det ut til at Gerwig kom til å skrive manuset sammen med ektemannen Baumbach. Siden har det altså blitt kjent at Warner Bros også har hyret henne til å være regissør.

Da Margot Robbie ble intervjuet av britiske Vogue om prosjektet, la hun ikke skjul på det at Barbie er en kontroversiell karakter. Den historisk sett syltynne og hvite dukken i plastikk har de siste årene måttet gjøre noen grep. Blant annet har de introdusert curvy dukker, kjønnsnøytrale varianter og en rullestolbruker.

– Barbie kommer med mye bagasje! Og for mange også mye nostalgi, men det gjør det ekstra spennende å jobbe med.

–Jeg tror de fleste hører «Barbie» og tenker «Ah, da vet jeg hvordan denne filmen kommer til å bli». Men så finner de ut at Greta Gerwig skal filme og regissere den, og da tenker de nok «Hm, kanskje jeg ikke gjør det likevel».

Greta Gerwig under Oscar-utdelingen i 2020. Foto: Jeff Kravitz/Getty Images

i-D tolker dette som at filmen vil problematisere dukkens rolle og historie og kanskje gi henne et litt nytt image som passer bedre i tiden vi lever i.

Foreløpig er det ikke kjent hvem som skal spille rollen som Ken i filmen. Ryktene har likevel svirret om at det muligens vil være Ryan Gosling som skal spille Barbies loverboy. Ingenting er likevel bekreftet fra noe hold.

Innspillingen vil visstnok starte neste år og premieren er satt til 2023.

Les også: Nå kommer verdens første kjønnsnøytrale barbier

Siste saker

Mest lest nå
Les mer