Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Yohji Yamamoto: – Jeg ønsket ikke å forstyrre folks øyne med grusomme farger

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Det er få designere som har klart å endre folks måte å se mote på, men Yohji Yamamotos innflytelse står sterkt.

Hans avantgardistiske former og snitt har plassert 72-åringens kreasjoner på de fleste moteinteressertes ønskelister. I april ble det kjent at japaneserens samarbeid med Adidas er gått et steg videre, da Y-3 nå satser på utøvende sportstøy.

Les også: Dette er verdens 5 beste moteskoler

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)


Etter endt skolegang kjente Yamamoto at et vanlig A4-liv ikke var for ham og valgte heller å hjelpe moren i hennes sy-butikk. Der fikk han opplæring av hennes assistenter, men moren ønsket fortsatt at sønnen skulle søke på Bunka Fashion College. Yohji, som ikke visste at en kunne skape karriere som motedesigner, følte at den jente-dominerte skolen bare handlet om å forberede seg til ekteskap. Studiet gav ham dog en pris som lot ham være i Paris for et år, men i et eksklusivt intervju med Business of Fashion åpner den inneslutta designeren seg opp og forteller om harde kår.

– Jeg gikk rundt og tenkte «jeg har ikke noe talent», sier han og forteller videre at han valgte å returnere til Tokyo før han ødela seg selv med for mye alkohol og gambling.

Vel tilbake i Japan gikk han tilbake til å hjelpe sin moren, men det ble rett og slett for mye femininitet for den kjente designeren. Med et ønske om å snu litt på dette, valgte han å gå den retningen vil kjenner ham for idag.

– I byen er det så mange forskjellige stiler, så mange farger og så mange dekorasjoner, det ser veldig stygt ut. Jeg ønsket ikke å forstyrre folks øyne med grusomme farger, sier Yamamoto i intervjuet og legger til hvordan snitt og vask kan stå for sjarmen i et plagg.

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Les også: Olivier Rousteing: – Kanye West er en gud

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer