Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Olivier Rousteing: – Kanye West er en gud

untitled-article-1444045706

Foto via I-D Magazine

I en alder av 24 overtok Olivier Rousteing posisjonen som kreativ leder for Balmain – og i løpet av 5 år har han fornyet det 70 år gamle motehuset, og er nå en av moteindustriens mest innflytelsesrike designere.

Rousteing holder ikke bare sjefsstolen i Balmain, men har også blitt det franske motehusets ansikts utad, med over 3 millioner følgere på Instagram som han oppdaterer daglig. Designeren er besatt av populærkultur, og menger seg med kjendiser som Beyoncé, Rihanna, Justin Bieber, hele Kardashian/Jenner-klanen og Kanye West – som alle er en del av hans #Balmainarmy.

Screen Shot 2016-05-04 at 10.31.31

Beyonce i skreddersydd Balmain bodysuit til hennes Formation-turne. Foto via Instagam @olivier_rousteing

I et nylig intervju med Hypebeast, fortalte den franske designeren at han har en ekstra forkjærlighet for sistnevnte. Rousting forklarer at det han elsker mest med Kanye West er at han skaper både spenning og makt på en gang.

– Jeg var på showet hans i Madison Square Garden og bare: Wow, dette er mote! I et øyeblikk var det 20 000 som satt å så på klærne hans, mens han lanserte hans nye album The Life of Pablo, og alle var ikledd Yeezy. Dette er drømmen til enhver designer. Du vil kanskje ikke lage akkurat de samme klærne som han, men bare forestill deg å ha alle disse menneskene og TVene som følger med på showet ditt. Du har Anna Wintour, og på samme tid har du Lil´Kim, 50 cent og Kim Kardashian. Du lener deg tilbake og bare tenker: Du er en gud som klarte dette!

Les også: Valentino vil kjøpe Balmain

Screen Shot 2016-05-04 at 10.40.25

Rousteing i Kanye West sin merch-linje til The Life of Pablo. Foto via Instagram @olivier_rousteing

Den franske designeren åpner seg også opp i intervjuet om at det forsatt er et stort mangel på mangfoldighet i motebransjen, noe han vil jobbe i mot.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

– Jeg tror at når du arbeider innen moteindustrien, og du har mulighet til å faktisk jobbe med kunst, så skal du bruke muligheten til å uttrykke dine egne visjoner. Min visjon og estetikk handler om mangfoldighet. Jeg elsker forskjellige farger og former, så jeg bruker mote til å promotere behovet for forskjellige raser, bakgrunner og kulturer.

Rousting har fått mye omtale fordi han er en av designerene som har en nokså mangfoldig modell-casting på sine visninger, men designeren selv er ikke like overbevist.

– Jeg tenker for meg selv: Vi er i 2016 og du synes forsatt dette er mangfoldighet? Tydeligvis er det noe feil her. (…) Dette må forandres, og det er det jeg prøver å gjøre fordi det gjør meg veldig trist.

Screen Shot 2016-05-04 at 10.50.40

#Balmainarmy. Foto via Instagram @olivier_rousteing

Les også: Willow Smith: At jeg er Chanels nye ambassadør er helt sykt

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer