Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slik blir ferien din «Insta-perfekt»

…eller sånn får du det til å se ut som om du har vært på ferie når du egentlig bare har vært hjemme.

Det er sommerferie for de aller fleste – og du vet hva det betyr? Instagram i ferd med å bli oversvømt av feriebilder fra venner, bekjente og kjendiser. Gjerne fra flotte tropiske øyer, elektriske storbyer eller simpelthen de vakreste svabergene i Norge. Men selv om Oslo-sommeren er herlig, sniker FOMO seg innpå hver eneste gang du scroller.

Men trenger du egentlig reise på ferie for å få fine feriebilder? Nei. Du kan bare jukse. I følge Time Magazine er det «et sjokkerende antall personer» som faktisk forfalsker sine egne feriebilder på Instagram. I en undersøkelse gjort av det amerikanske stormagasinet i samarbeid med finansplanleggingsgruppen LearnWest innrømmer en tredjedel av mennene at de har redigert feriebildene sine for å få det til å «se ut som de bor, spiser eller besøker steder dyrere enn de faktisk var.» 26 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarer det samme. Time Magazine konkluderer med at rundt 30 prosent av amerikanerne jukser med feriebilder, hvorav hele 56 prosent av millennials overdriver ferien på sosiale medier.

Virker det kjent? Det er ikke uten grunn at det heter «fake it till you make it?» Her er våre tips til hvordan du kan gjøre sommerferien din «Insta-perfekt» – uansett om du drar til Sørenga eller St. Tropez

Stå opp tidlig

Lite oser mer VIP enn folketomme attraksjoner. Sørg for å være den første på plass uansett om du skal besøke Taj Mahal eller brygga i Tønsberg.

Instagram @Beyonce og @CaraDelevinge

Med riktig vinkel kan alle strender bli Marbella

Få reisefølget ditt til å ta bilde av deg slik at det eneste som kan skimtes rundt er blå himmel og litt sand. Da kan du velge geotag fra øverste hylle, selv om du egentlig ikke har dratt lenger enn til Huk.

@EmaRata og @AshleyGraham

Spar på bildene selv etter du har kommet hjem

Hvis du er så heldig å dra på eksotisk utenlandsferie, ta så mange bilder som mulig. Da kan en langhelg til London fort se ut som en ukes lang ferie til den engelske hovedstaden. Men dra på hytta i de ekstra «feriedagene», slik at du ikke møter bekjente på byen når du egentlig skulle vært på Chiltern Firehouse.

«Glem» å legge ved #tb

Skal du ikke på ferie i år, men har et drøss av bilder igjen fra St. Tropez-turen i fjor? Legg de ut på Insta i år, og «glem» throwback-taggen. Men igjen – husk å holde lav profil når du egentlig skal være i Shanghai.

@KarlieKloss og @TessHoliday

Det er ingen skam i å bruke selvutløser

Er alle vennene dine bortreist? Da er selvutløseren din beste venn. Ikke bare kan du ta så mange bilder du bare vil, men du kan også teste så mange poseringer som du bare vil!

@BellaHadid og @KaiaGerber

Et vennskap trenger ikke vare lenger enn ett bilde

Spør noen i matchende bikini, eller en vennegjeng som ser lett beruset ut, om å ta et bilde sammen. Le, smil og tull som om dere har kjent hverandre i årevis. Ingen trenger å vite at dere er fremmede. De kan jo like gjerne være «noen venner fra studietiden, bare».

@KendallJenner og @ElskaHosk

Spør om den peneste maten

Å bikke 100 likes gjør opp for litt himling med øynene fra servitøren any day.

@Foodie

Det handler om reisen, ikke destinasjonen

Bilde ut av vinduet på et fly er ikke bare poetisk og drømmende – det kunne vært hvor som helst. Så lenge du flyr over Toscana, så har du teknisk sett vært der, right?

Instagram #AirplaneWindow

Og om alt annet feiler, kan man alltid ty til dette klassiske trikset:

Via Buzzfeed

Hovedbilde: Instagram @GigiHadid

Les også: Slik overlever du enda en hetebølge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer