Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Virgil Abloh anklages for plagiat

Virgil Abloh anklages for plagiat

Skal ha kopiert andre designere i både Off-White- og Louis Vuitton-kolleksjonen.

Torsdag viste Virgil Abloh den vanskelige andrekolleksjonen for Louis Vuitton under herremoteuka i Paris. Hans debutkolleksjon for det erkefranske luksusmotehuset fikk varierende tilbakemeldinger da den først ble vist i Paris i fjor. Denne gangen virket det å gå langt bedre.

Les også: Se backstage-bildene fra Virgil Ablohs Louis Vuitton-visning

Men nå anklages Abloh for å ha kopiert andre designere i både Off-White- og Louis Vuitton-kolleksjonen. Det skriver nettstedet Hypebae.

Det var motepersonlighet Michelle Elie som først anklaget Abloh for å ha kopiert en gul jakke og bukse med graffiti som hennes sønn tidligere skal ha designet for Arise Fashion Week i Nigeria. Looken ble vist som en del av Off-White-kolleksjonen under herremoteuka i Paris onsdag.

Kort tid etter Louis Vuitton-visningen torsdag kom nok en anklage om plagiat.

Denne looken får Virgil Abloh kritikk for. Foto: Getty Images.

Denne gangen fra Pyer Moss-fans som i sosiale medier trakk frem en av Ablohs Louis Vuitton-looks som inkluderte et flagginspirert skjerf, til forveksling likt det Pyer Moss-designer Kerby Jean-Raymond viste i sin Fall 18-kolleksjon.

Senere samme dag tweetet en fan et bilde av en Louis Vuitton-look side om side med en tilsvarende look signert Jean-Raymond. Designeren selv retweetet bildet med følgende tekst før han senere slettet tweeten:

«Ingen i pressen kommer til å ta ham for dette. Det lærte jeg for mange år siden. Når du annonserer i disse magasinene, er du Gud. Han er størst, og jeg kan bli så sint jeg bare vil, men til syvende og sist har han millioner mer av følgere som tror at han gjorde det først».

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

Abloh har foreløpig ikke kommentert anklagene.

Hovedbilde: Off-White. Foto: Getty Images.

Les også: Off-White saksøker barneklesmerke for plagiat

Siste saker

Mest lest nå
Les mer