Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vincci Bergen har lagt ned: – Vi ønsker å konsentrere oss om Oslo-butikken

Fra innsiden av Vincci Bergen sitt lokale

For ett års tid siden skrev Melk & Honning saken «Derfor er Bergen en bedre shoppingby enn Oslo». Blant de vi trakk frem som gode eksempler på hvorfor var forretningen Vincci, som gjennom 34 år har tiltrukket luksus-lystne kunder fra fjern og nær. I lang tid kunne den skryte av å inneha Norges største sortiment av luksusmerker – logoene til Balenciaga, Céline, Prada, og Saint Laurent flashet på hyllene.

Innkjøper hos Vincci, Silje Chantel Johnsen, fortalte oss da at luksusmarkedet er et smalt marked det er tøft å operere i med tanke på dagens valutasituasjon. Og i november samme år kunne Bergens tidene melde at Vincci var blitt en stor hodepine for eierne grunnet et kraftig minusresultat i en årrekke.

For to uker siden ble det kjent at Vincci Bergen legger ned.

– Det er med tungt hjerte vi har besluttet å legge ned butikken i Bergen, men markedet og økonomien tilsier at dette er riktig valg. Vincci har ikke gått konkurs, men vi har valgt å iverksette en styrt avvikling av butikken i Strandgaten, forteller Fabian Emil Stang, daglig leder i Vincci, til Melk & Honning.

Sent i høst åpnet Vincci forretning i Oslo godt plassert innenfor sonen som består av Prinsens gate, Øvre og Nedre slottsgate – et bankers shoppingstrøk for luksusvarer i Oslo.

– Vi ønsker å konsentrere oss om butikken i Oslo nå og håper vi kan betjene en del av våre Bergenskunder derfra. Det å åpne butikk i hovedstaden har lenge vært en del av vår strategi. Vincci holder høy internasjonal standard og det er naturlig at vi er til stede i Oslo. Vi har blitt svært godt mottatt og det er stor etterspørsel etter de varer og merker vi kan tilby. Denne våren kommer også Dior og Marni inn som en del av varepakken, sier Fabian E. Stang, daglig leder i Vincci.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

– Det er rett og slett beintøft å drive butikk i dag.

Rett før jul åpnet multibrand-butikken Autrement Store dørene i den regntunge byen, med merker som Loewe, Valentino, Marni, JW Anderson og Proenza Schouler. Grunnlegger Harald Reyes har erfaring fra luksusmarkedet i Milano, gjennom merker som Bottega Veneta og Valentino. 

Bilde fra innsiden av Autrement Store

Via instagram @ autrementstore

Han synes det var leit å høre at Vincci skulle legge ned, ettersom både dem som aktør og det moteinteresserte folket i Bergen er bedre tjent med Vincci enn uten.

– Vincci var en institusjon som banet vei, og bidro til mangfold i motebildet. Det ble kjent at det ble drevet med underskudd, men jeg fant det likevel overraskende at de valgte å stenge. Jeg har forstått at valget var en ren forretningsmessig beslutning, forteller han.

Han tror ikke Vincci nå etterlater et hull i luksusmarkedet, som hans butikk skal prøve å fylle.

– Retail idag er nok mye mer komplisert enn så. Aktører kjemper vel så mye opp og ned som på tvers, og det aller meste er mulig å få tak i for en forbruker på grunn av internett. Konkurrenter er ikke bare andre multibrand-konsepter, men også monobrand-butikker som investerer tungt i etableringer av egne butikker. Det er rett og slett beintøft å drive butikk idag, forteller han.

Les også: Bergensk sneakerbutikk åpner i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer