Bilde via Instagram @jmeeksofficial

«Verdens kjekkeste fange» starter sitt eget motemerke

Har landet hundremillionersavtale.

For fem år siden gikk et bilde av en amerikansk fange viralt på nettet. Med sine isblå øyne, fyldige lepper og høye kinnben fikk han kjapt tilnavnet «hot felon» eller «verdens kjekkeste fange». Jeremy Meeks, som han egentlig heter, hadde blitt fakket av politiet for andre gang, da for besittelse av våpen, etter å ha sonet en dom på ni år i fengsel like før for biltyveri.

Da han slapp ut for tre år siden sto modellbyråene klare med åpne armer. Meeks gikk motevisninger både i New York og Milano, og landet en og annen mindre motekampanje.

Les også: Verdens kjekkeste fengselsfugl flyr fritt igjen

Den nå 35 år gamle amerikaneren ble også sammen med Chloé Green, datteren til butikkjedemogulen Philip Green, som blant annet eier Topshop. De to har en sønn sammen, men skilte lag tidligere i år.

Nå beveger «den heite fangen» seg ytterligere inn i motebransjen. Han har nemlig landet en hundremillionersavtale med et tysk motekonsept.

Meeks har signet en avtale om skape sitt helt eget motemerke med Fashion Concept GmbH – som forøvrig ikke må forveksles med motemerket GmBH som blant annet drives av norske Benjamin Alexander Huseby. Fashion Concept er et selskap som har bygget seg opp gjennom distribusjon av tekstiler og har et tydelig fokus på bærekraft. I tillegg til Meeks merke, som har fått navnet Jeremy Meeks Fashion, eier de – de noe ukjente – Auden Cavill og Jimmy Sanders.

Ifølge Meeks egen Instagram-konto, som i skrivende stund har imponerende 1,6 millioner følgere, lanseres den første kolleksjonen allerede i desember i år – og det hele ser ut til å bli en sporty affære.

Se dette innlegget på Instagram

Been working😬….finally, my own Fashion Label! Jeremy Meeks Fashion coming December 2019. For additional information and preorder : email: b2b@fashion-concept.com #fashionconceptgmbh #fashionconcept #jeremymeeks

Et innlegg delt av JEREMY MEEKS (@jmeeksofficial)

Les også: Norsk toppmodell på lista over moteverdens mest innflytelsesrike