Vårens største trender

Vil vi se flere sykkelshortser og slimgrønne antrekk?

De siste årene har moteverden vært sterkt preget av både maksimalisme og streetwear. Man har sett bølger av både logomani, bittesmå vesker, sykkelshortser og slimgrønt. 70- og 90-tallet har vært tiårene som i størst grad har inspirert motedesignerne.

Nå som vi er godt igang med et nytt år ser vi vårt snitt til å spå hvilke trender som vil bli de store i 2020. Vil sykkelshortsen sitte klistret inntil influencernes lår nok en vår og sommer? Vil vi fortsette å se endeløse mengder nittitalls-inspirerte kolleksjoner? Og hva med slimgrønne antrekk?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette blir de største motetendensene våren 2020.

Les også: Disse moteutstillingene vil du ikke gå glipp av

Fargede skinnplagg

Skinn er en gjenganger i mange merkers kolleksjoner, år ut og år inn. Den siste tiden har en minimalistisk svart og klassisk skinnblazer vært i vinden. Men nå ser det ut til at det svarte skinnet må vike til fordel for en hel haug av andre farger.

Rochas, Marni, Louis Vuitton, Bottega Veneta og Coach

Korsetter

Nok en nittitallstrend har inntatt motebildet, nemlig korsetten. På den tiden ble den gjerne matchet med et par jeans som var veldig lave i livet, og fungerte som en partytopp. I 2020 styles den litt mer elegant.

Dion Lee, Staud og Christian Siriano.

Disco-krager

Sjefdesigner for Gucci, Alessandro Michele, er kanskje den som i størst grad har bidratt til den voldsomme 60- og 70-talls-inspirerte trenden de siste årene. Som et ledd i sammenheng med dette ser man nå mengder av såkalte disco-krager på catwalken, altså overdimensjonerte skjortekrager.

Victoria Beckham, Lanvin og Saint Laurent

Vester

Dette plagget hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet, og nå er det altså tilbake. Både i form av en såkalt three piece dress eller med en skjorte eller genser under.

Celine, Max Mara, Gucci, Louis Vuitton, Marc Jacobs og Emporio Armani.

Synlig BH under blazer

Dette er blitt en typisk influencer- og kjendis look de siste årene. I år inntar den motebildet ytterligere, og man kan forvente seg å se mye bh’er og tubetopper under blazeren dette utover våren og sommeren. Både på Insta og IRL.

Staud, Michael Kors, Tom Ford og Jonathan Simkahi

Heklede plagg

Det forbindes kanskje først og fremst med noe gammelmodig, men den tanken er det bare å legge fra seg; heklede plagg er supertrendy. Det kan ses i tråd med den bærekraftige bølgen, der DIY og håndarbeid er blitt en greie.

Øverst f.v: Marni, Loewe, Missoni, Fendi, Gabriela Hearst og Salvatore Ferragamo

Hotpants

Det føles kanskje litt søkt å begynne å tenke på hotpants allerede i januar, men det har tross alt vært den mildeste vinteren på lenge. Selv om sykkelshortsen nok fremdeles kommer til å synes på Insta og i gatebildet, er det hotpantsen som gjelder i år – for de som tør!

Øverst f.v: Chanel, Isabel Marant, Salvatore Ferragamo og Saint Laurent

Les også: Er du klar for denne trenden?

Artikkelen fortsetter under annonsen