Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Tre ganger middelaldrende menn mente noe om hvordan andre burde kle seg

Donald Trump, Karl Lagerfeld og Kjetil Rolness om hva som er sexy og usexy.

Donald Trump

Ingen liste over menn som mener noe om andre er komplett uten USAs president Donald Trump. Lenge før han satt i Det hvite hus var han glad i å både kommentere og kommandere, helt ned til hvordan kvinnene som jobbet for ham skulle kle seg. Trump foretrakk nemlig at kvinnene som jobbet for ham skulle «kle seg som kvinner». «Selv om du har på deg jeans, må du se pen og ordentlig ut». Insidere, som angivelig arbeidet med presidentkampanjen til Trump, har også fortalt at kvinner som jobbet på Trumps kontor følte at de måtte ha på seg kjoler for å imponere presidenten.

Den mentaliteten speiles forøvrig hos Trumps datter, Ivanka. Hun bygget kleskonseptet sitt basert på Instagram-hashtagen #WomenWhoWork der man for det meste finner formelle blyantkjoler og spisse stiletter. Trumps kone Melania favoriserer også samme stil; figurnære kjoler, dressjakker og nude Louboutins.

Kjetil Rolness

Den norske artisten, sosiologen og samfunnsdebattanten Kjetil Rolness er igjen i hardt vær etter at mente at dagens ungdom ikke kler seg sexy nok. Det var i alle fall slik det ble oppfattet. Da motenettstedet MinMote publiserte festivalmote fra Øya-festivalen i Oslo, valgte Rolness å dele saken på sin egen Facebook-profil. I innlegget skriver han: «Påstand: Ungdomsmoten har aldri vært kjedeligere, styggere eller mer usexy. Mvh Mann som har levd lenge nok til å ha sett forfallet i sakte film. Er du uenig, bør du se denne billedkavalkaden fra Øya først.» I dag har innlegget over 400 «reaksjoner», rundt 50 kommentarer og 18 delinger. Noen uker senere posted Rolness et bilde av seg selv fra 1978 i bar overkropp, solbriller og langt hår sammen med teksten «Sexy ungdomsmote, 1978». Det innlegget har 198 likes.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld mener også mye. Om det meste. Men det han mener mest om er selvfølgelig mote og hvordan kvinner burde kle seg. Han er tross alt en av verdens fremste og mest erfarne designere av nettopp kvinneklær. I en stort intervju med Harpers Bazar i 2009 ga han en grundig innføring i hvordan kvinner skal kle seg. For det meste var det positivt og motiverende, som for eksempel at man ikke må bruke dyre klær som skjold for personlig usikkerhet og heller være stolt av seg selv for den man er. Men når han kom til den klassisk hverdagsuniformen t-skjorte og jeans var det ikke like mye å være stolt av. Han mente nemlig at følgende kriterier måtte være på plass for å kunne rettferdiggjøre verdens vanligste antrekk. «T-skjorten må være perfekt, og jeansen også. Kroppen må også være perfekt – det hjelper mye. Hvis ikke, kjøp mindre størrelser og mindre mat.»

Det var verken første eller siste gang Chanel-sjefen har kommet med kontroversielle utsagn. Han har også sagt at han håper han aldri får en stygg datter og, i god #metoo-ånd, at dersom man som modell ikke vil ha buksen sin dratt ned burde man ikke bli modell, men heller bo i kloster.

Les også: Motefiffens villeste sitater: Hvem sa hva?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer