Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Eat the rich oppfordrer til å avfølge Kylie Jenner
(Foto via Instagram @kyliejenner)

Eat the rich trender på TikTok – nå unfollower folk Kylie Jenner

– Unfollow dem. Unfollow dem alle sammen.

Den omdiskuterte cancel-kulturen fortsetter, og nå er turen kommet til de rike og berømte – det gode gamle slagordet «eat the rich» trender på TikTok.

TikTok-profil Gina Bologna leder vei for ny bevegelse som skal være starten på slutten på de rikes makt og svimlende inntekter. Hun oppfordrer følgerne sine til å slutte å følge Hollywood-profiler og store selskaper.

Amerikanske Bologna forteller at hun har satt i gang denne bevegelsen på bakgrunn av de store ulikhetene i USA. Hun mener at det er dette som må til for at folket skal kunne ta tilbake mer av makten som tilhører dem.

– Verdenen vår mangler balanse og harmoni, og urettferdighetene i dette landet er større enn noen gang før, sier Bologna til Newsweek.

Mediastrukturen er kapitalisert og har ikke snakket på vegne av folket på veldig lenge. Vi fortjener å være frie, ikke å arbeide i jobber lønnet under levegrensen for å overleve.

Kim Kardashian er en av kjendisene det oppfordres til å slutte å følge (Foto via Instagram @kimkardashian)

Hun mener også at kongressen tar avgjørelser til fordel for eliten, og ikke folket. De er kjøpt og betalt, og bryr seg ikke lengre om innbyggernes beste.

Hennes «eat the rich»-mentalitet har fått stor respons på TikTok. Over 1000 profiler skal ha postet videoer av at de unfollower rike kjendiser, som for eksempel Kylie Jenner.

Planen er altså å redusere inntektene til eliten blant annet ved at de får færre følgere. I videoen forteller Bologna at hun vet at de rike stresser med aksjer for tiden (ref Gamestop-aksjen, hegdefond og shorting som er det «alle» snakker om). Nå oppfordrer hun følgere sine til å gjøre de rike og berømte enda mer stresset: «Unfollow dem. Unfollow dem alle sammen».

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

I skrivende stund er videoen likt av over 61 000 tiktokere og har fått over 6000 kommentarer.

Hun følger opp med en rekke videoer på profilen sin @iamproudofus, hvor hun promoterer bevegelsen under hashtager som #BonAppetit, #WatchItBurn og #PowerToThePeople, i tillegg til #EatTheRich.

@iamproudofus

Unfollow all “influencers” watch the cost of products go down. Down. Down. Put your following in small businesses! Give back the power to the people.

♬ original sound – Gigi

I følge Newsweek, ønsker ikke Bologna nødvendigvis at man skal unfollowe «bare for å gjøre det». Det er ifølge henne «greit» å fortsette å følge profiler som «gjør deg glad». Når det gjelder selskaper er hun hakket strengere, og løfter spesielt frem Amazon som en versting. Jeff Bezos, grunnleggeren av megaselskapet, antas å være en av verdens rikeste menn. I desember i fjor skal han ha hatt en nettoverdi på over 182 milliarder dollar.

– Vi har fullstendig stoppet å støtte små bedrifter og er bare late når vi gir alt til Jeff Bezos. Han trenger ikke mer av tiden eller oppmerksomheten vår, men likevel har han 2,7 millioner følgere på Instagram, sier hun i videoen.

«Eat the rich»-begrepet er gammelt nytt. Faktisk kan det spores tilbake til franske Jean-Jaques Rousseau sin tid. Koronapandemien har gitt begrepet nytt liv i USA etter at det ble tydelig at den amerikanske eliten fortsatte å vokse mens verden forøvrig er i fullstendig kaos.

Kim Kardashian og snart eksmannen Kanye West har begge blitt slept for sitt pengeskryt under pandemien. Kim slapp heller ikke billig unna da hun fløy vennene sine til en privat øy for å feire sin 40-årsdag i fjor høst.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Eat the rich-bølgen kan forvørig også sees i sammenheng med at en gjeng Reddit-brukere nylig viste verden at kollektiv innsats faktisk fungerer. Selskapet GameStop var døende på aksjemarkedet – helt til redditerne kom på banen og kjøpte aksjer. Nå har GameStop aksjene steget igjen, og flere hedgefond har kjøpt tilbake sine gamle aksjer til mildt sagt stive priser.

Les også: Dårlige nyheter for Rihanna

Siste saker

Mest lest nå
Les mer