Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Karl Lagerfeld sine skisser er solgt til rekordpriser på auksjon
Foto: Getty Images

Lagerfeld-skisser solgt for titusener av kroner på auksjon

Èn kan fremdeles bli din, men det koster flesk.

Karl Lagerfeld sine tegninger solgt på auksjon
Den dyreste tegningen signert Karl Lagerfeld.

Under visningen av det som var Karl Lagerfeld sin siste kolleksjon for Chanel under moteuka i Paris tidligere i år, bare uker etter designerens død, lå en illustrasjon av og med ham selv med Coco Chanel på hvert sete på benkeradene.

For den legendariske designeren som gikk bort 19. februar i år, 85 år gammel, var ikke bare en av verdens fremste og mest toneangivende kreative direktører, men også en talentfull illustratør. Da sjefredaktør i britiske Harper’s Bazaar, Justine Picardie, skrev den ultimate biografien om Coco Chanel i 2011, likte Karl Lagerfeld den så godt at han bestemte seg for å illustrere hele boken i et nytt opplag.

Tidligere denne måneden ble hele 125 unike skisser signert Lagerfeld lagt ut for auksjon gjennom Urban Culture Auctions i samarbeid med Palm Beach Modern Auctions i Florida. Alle med unntak av én er allerede solgt, og salgsprisene ble svimlende høye. Den dyreste skissen gikk for 5000 dollar, tilsvarende 42 854 norske kroner. Mens den dyreste tegneboken gikk for 6500 dollar, 55 710 norske kroner.

Kjent for å kaste skissene

Karl Lagerfelds tegninger solgt på auksjon
Utdrag fra den dyreste tegneboken.

Det er tegningen lagd for den ikoniske Hollywood-skuespilleren Elizabeth Taylor som gjenstår. Og det til en estimert pris på mellom 1000 og 3000 dollar, rundt 8 500 og 25 700 norske kroner.

Skissene ble laget mens Lagerfeld designet for det italienske motehuset Tiziani, basert i Roma på 60-tallet. De blir sett på som unike ettersom designeren var kjent for å kaste skissene sine etter kolleksjonene var ferdig designet.

«Jeg kaster alt. Det viktigste møbelet i huset er søppelkassen. Jeg har ingen personlige arkiver, ingen skisser, ingen bilder, ingen klær – ingenting», fortalte Lagerfeld The New Yorker i 2007.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Hvordan ser fremtidens Chanel uten Karl Lagerfeld ut?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer