Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Superstjernen åpner opp om angst

Rihanna fronter mainummeret av britiske Vogue som den første iført durag, og avslører litt av hvert.

Hun har gått fra å være en ung, lovende RnB-stjerne fra Barbados, til å bli en forretningskvinne med selskaper i milliardklassen. Selv om det er hele fire år siden hun slapp sitt siste album Anti, er fansens interesse for henne like stor.

Nå fronter Rihanna mainummeret av britiske Vogue – og åpner opp om både angst og det lenge etterlengtede albumet.

Les også: Rihanna hinter om singelstatus med sexy undertøysbilde

Det er når hun blir komplimentert for sin kraftfulle tale under NAACP Image Awards tidligere i år, at 32-åringen innrømmer at hun er en angstete type.

– Åh, jeg blir nervøs selv før jeg skal sette meg inn i bilen for å dra et sted. Det kan være helt forferdelig. Og når man kjører mot den røde løperen blir jeg helt sånn, sier Rihanna til Vogue og later som hun hyperventilerer.

– Altså, tuller du med meg eller? En gang forlot jeg til og med Grammys! Forlot det mens jeg fikk fikset hår og sminke. jeg hadde halvparten av håret oppe, halvparten av vippene på, og forklarer at dette var i 2016, da hun skulle opptre med låta Kiss it better fra Anti-albumet.

Ifølge journalisten klarer superstjernen å les av det nå, men vil likevel påpeke at det ikke er så lett som det ser ut til.

– Det å stå foran kameraet eller være i et rom fullt av kjendiser er på ingen måte normalt for meg, for å si det sånn.

Når det gjelder plata alle går og venter på, ønsker hun ikke å avsløre når denne skal slippes.

– Men jeg kan si at jeg jobber med å lage musikk veldig kraftig nå.

Det har lenge ryktes at hun nå har gått i en reagge-retning. Dette kan hun fremdeles bekrefte.

– Å ja, det skjer. Men jeg føler ikke at jeg har noen begrensninger. Jeg har jo gjort alt, gjort alle hitene, prøvd hver eneste sjanger og nå er jeg helt åpen. Jeg kan lage hva jeg vil.

Første iført Durag på forsiden

Rihanna er også den første til å bære en durag på forsiden av det tradisjonsrike motemagasinet.

– Hadde jeg noensinne sett for meg at man ville se en durag på coveret av Vogue? Nei, kjære leser, det hadde jeg ikke, skriver sjefredaktør Edward Enninful i sin lederartikkel.

– Duragen er et kraftfullt symbol på svarte menneskers liv. Den minner om selvoppholdelse, motstand og autentisitet, og har en viktig rolle i populærkulturen, men sees sjeldent i en high-fashion sammenheng. Likevel har vi nå en fabelaktig og vakker durag på coveret av månedens magasin, som kan vekke drømmer hos folk.

Han skriver videre at få har nok karisma til å pull off noe sånt, og forklarer at han elsker at Rihanna er en som alltid ønsker å gå ett skritt lengre enn det andre har gjort.

– Denne gangen ønsket hun å vise frem «Rihanna i den nye dekaden». Vi jobbet oss gjennom en voldsom mengde visuelle referanser (hennes kunnskap om mote og kultur er som et leksikon) for å komme frem til et forslag.

– Så plutselig, klokken to om natten, får jeg en WhatsApp-melding der det står «Hva med om jeg bruker en durag?».

Les også: Rihanna velger norsk kvinne som modell

Siste saker

Mest lest nå
Les mer