Anna Delvey er funnet skyldig i storsvindel og tyveri

Hun lurte New Yorks elite – nå er hun dømt for storsvindel

Risikerer årevis i fengsel.

«Millionarving» Anna Delvey var i mange år en del av Manhattans elite. Hun bodde på de dyreste hotellene, fløy verden rundt i privatfly, vanket i de rette kretsene og ble invitert til alle de viktigste festene. Pengene hadde hun tilsynelatende arvet fra sine rike foreldre i hjemlandet Tyskland.

Det var bare det at det hele var en eneste stor scam.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På alles lepper

Anna Sorokin, som hun egentlig heter, har svindlet både bekjente, banker, hoteller og butikker for opptil 2,3 millioner kroner. Alt for å kunne opprettholde den tilsynelatende overdådige livsstilen. I virkeligheten er hun en russisk-tysk innvandrer fra relativt beskjedene kår med et ønske om å være en del av New York-fiffen.

Siden har Sorokin bygd seg opp en enorm følgerskare på sosiale medier, fått sin helt egen Netflix-dokumentar (og flere er underveis) og dessuten blitt et noe overraskende stilikon etter at hun havnet på magasinet Dazed sin liste over de 20 stiligste menneskene i 2018 etter at hun blant annet bar Céline-solbriller til fengselsuniformen.

Tidligere denne uka ble hun i retten i New York funnet skyldig på så godt som alle tiltalepunkter mot henne inkludert storsvindel og tyveri i millionklassen. Det skriver New York Times.

Funnet skyldig

Hun risikerer opp til 15 år i fengsel bare for anklagene om svindel, skriver avisa. Sorokin ble imidlertid frikjent for de to mest alvorlige anklagene om svindel og tyveri.

Under sitt åpningsinnlegg forrige måned forklarte forsvarsadvokat Todd Spodek at Sorokin måtte «fake it until she could make it» med henvisning til Frank Sinatras velkjente verselinje «I’ll make a brand new start of it in old New York, if I can make it there, I’ll make it anywhere».

«Uortodoks, kanskje uetisk, men dette er livet hun har valgt å leve… Anna måtte sparke inn døren for å få en sjanse. Akkurat som Sinatra måtte også Anna gjøre det på sin måte», sa Spodek. Han understreket at Sorokin hele tiden hadde planer om å betale tilbake «lånene».

Ifølge Dazed risikerer Sorokin også å bli deportert tilbake til Tyskland fra USA ettersom hun skal ha et utgått visa.

Melk & Honning følger saken.

Hovedbilde via Dazed.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ungarske Glamour beskyldes for rasisme