Bilde av Kendall Jenner fra en Adidas-kampanje i 2019

Sportsgigant nektet å betale leie

Snudde etter massiv kritikk på sosiale medier.

Koronaviruset påvirker hele motebransjen, både nasjonalt og internasjonalt. Butikker og fabrikker over hele verden er stengt, og eventer og moteuker er avlyst. Samtidig som inntektene stuper, løper de faste utgiftene som vanlig.

For kort tid siden gikk Adidas ut og meldte at de ikke kom til å betale leie for noen av sine stengte butikker. Merket har omtrent 500 butikker på verdensbasis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne kontroversielle uttalelsen førte til en storm av kritikk på sosiale medier. Ifølge Financial Times skrev mange at de kom til å boikotte merket.

Tysklands arbeidsminister Hubertus Heil kalte oppførselen til firmaet for «uansvarlig» og poengterte ifølge Business of Fashion at de tross alt har hatt en voldsom omsetning de siste årene.

Verdens nest største sportsprodusent hadde en omsetning på 21 milliarder euro i 2018, tilsvarende 236 milliarder norske kroner.

Slik BoF poengterer har en rekke merker og kjeder rundt om i verden forsøkt å utsette betalingen av leie for å bedre sin egen økonomiske situasjon, noe man også ser mange eksempler på i Norge. Dette kan likevel igjen føre et stort økonomisk press over på huseierne.

Etter mye ytre press går nå Adidas tilbake på det hele.

«Det er nesten ikke noe sted i verden der det er business as usual akkurat nå. Butikkene er stengt, og selv en kjempe som Adidas kan ikke klare seg gjennom dette så altfor lenge», skriver selskapet i et brev til internasjonale medier torsdag morgen.

Ifølge dem kommer de til å ha behov for lån fremover selv etter tiltak som permitteringer, kutting av ansattes arbeidstider og minking i ledelsens lønninger.

De uttaler at de forsto at mange så avgjørelsen om å nekte å betale leie som en mangel på solidaritet.

«Vi vil derfor her komme med en formell unnskyldning. Vi har nå betalt huseierne leie for april», avslutter de.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norsk stjernedesigner lanserer treningsklær