Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @jonasbahri

Slik styler ekspertene linbukser denne sommeren

– En del av den fuktige beach/sommer-estetikken jeg digger ved plagget.

Nå som det blir varmere i været er linbukser å se overalt. Du ser det på Instagram, TikTok og ikke minst i butikkene. Vi skjønner hvorfor – buksene er comfy og kule. De kan brukes til både hverdag og fest – alt ettersom hvordan du styler dem.

Det er ikke alltid lett å finne det perfekte paret. Derfor har vi tatt en prat med André Rønning og Jonas Bahri, som gir oss tips til hvordan finne den perfekte linbuksa og hvordan de vil style den denne sommeren. 

André Rønning er fashion editor for Konkret utgitt av Elle Norge, stylist og fashion PR konsulent.

— Jeg synes personlig at linbukser er veldig fint, og jeg kommer så absolutt til å gå med det i sommer.

— Det er et veldig allsidig plagg som passer til mye. Det eneste negative er at det krølles veldig fort, så det må steames ofte, sier stylisten til Melk & Honning.

Rønning forteller at det geniale med linbukser er at det funker til alle anledninger.

— De kan brukes både på jobb og sommerfest. På jobb hadde jeg stylet linbuksa med en hvit t-skjorte og hvite sneakers. Til en mer pyntet anledning ville jeg stylet den med en linskjorte til, forteller Rønning.

Videre foklarer han at det er viktig å tenke på passform når det kommer til linbukser.

— De finnes i mange forskjellige modeller, så finn den som passer best for din kropp. 

Jonas Bahri er blitt beskrevet som en av Norges mest lovende modeller. Nylig gikk han for Balenciaga under deres visning av Spring 23-kolleksjonen i New York.

Til Melk forteller han at han elsker linbukser, og legger til at både teksturen og materialet i seg selv «er så funksjonelt».

For at modellen skal gå med linbukser må de være vide.

Les også
Har du «side character energy»?

— Det er liksom en del av den fuktige beach/sommer-estetikken jeg digger ved plagget. Jeg vil style et par store linbukser med noen Birkenstocks eller lent over noen loafers/derbies på kveldstid, med en oversized flowy skjorte til, forteller han.

Når det gjelder å finne det perfekte paret linbukser, anbefaler han å sjekke secondhand-butikker og eventuelt bruke en skredder for å få buksene tilpasset.

— Det blir ikke særlig kostbart kontra en ny bukse uansett. Du handler brukt, og med tilpasning blir den akkurat slik du vil ha den. Det gjør også at du bruker den mer, lengre, og får en større affeksjonsverdi knyttet til den slik at du slipper å kjøpe mange flere, forklarer Bahri.

— Lin er også et naturmateriale og tar derfor til seg farge veldig godt, så det er enkelt å farge om du finner et par som er utvasket eller du vil ha i en annen farge enn den opprinnelige.

Les også: Norske Woodling satser med stor rebranding

Siste saker

Mest lest nå
Les mer