Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette er de mest lovende norske modellene nå
Noen av de mest lovende modellene nå: Tharshana Manoharan, Maja Nielsen og Jonas Bahri. Foto: Instagram @harshana.m - @maja_evjen - @jonasbahri

Dette er de mest lovende norske modellene nå

– De har personlighet, it-faktor og sterke meninger, sier modellagent.

Det er ikke lenger overraskende at norske modeller gjør det bra i utlandet, så vel som hjemme i Norge. De siste årene har vi sett den ene norske modellen etter den andre som har fått åpne og lukke visninger, frontet kampanjer og blitt omtalt i internasjonale magasiner.

Sist under moteuken i Paris ble norske Daniel Høilo og Eric Sveen håndplukket av Hedi Slimane til å gå for Celine. Også Oslo-jenta Sara Vienna ble hanket inn til Louis Vuitton sitt show.

Så, hvem er de mest lovende norske modellene for tiden?

Amar Faiz fra modellbyrået Idol Looks trekker frem norske modeller som Rawdah Mohamed, Eric Sveen, Kristina Cabrilo, Marie Hallen og Jonas Bahri.

– Rawdah er helt klart en av de mest profilerte modellene internasjonalt. Hun har jobbet for store kunder som blant annet Cartier, Prada, Max Mara, Tiffany og YSL for å nevne noen. Samtidig har hun blitt omtalt av og gjort moteserier for Vogue Australia, Vogue Arabia, Vogue Scandinavia, Vogue Japan, for å nevne noen, sier han til Melk & Honning.

Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Rawdah i Vogue Scandinavia (Foto: Jacqueline Landvik/Vogue Scandinavia)

Faiz forteller videre at 17 år gamle Eric Sveen har gått eksklusivt for Celine to ganger, og at han er under eksklusiv kontrakt med det franske motehuset. Han trekker også frem Kristina Cabrilo, som har blitt avbildet i motemagasiner som ELLE, Numéro og Glamour. Hun har også jobbet for motehus som Hermès, Courrèges, Patrizia Peppe og Dolce & Gabbana.

– Marie Hallen er en must have for skandinaviske kunder. Spesielt her hjemme er hun et ansikt man ser overalt. Under pandemien har de skandinaviske kundene sverget til å bruke Marie og de fortsetter å booke henne, sier Faiz.

Han kan også fortelle at 25 år gamle Jonas Bahri nylig debuterte på catwalken for Balenciaga under moteuken i Paris.

– Siden har vi fått en enorm etterspørsel på han, sier Faiz.

Faiz forteller at tendensen vi ser hos norske modeller som gjør det bra er at de er mer enn bare et pent ansikt.

– De har personlighet, it-faktor og sterke meninger. Modellen er blitt et brand i seg selv, sier han.

Han legger til at modellene også har estetisk fine Instagram-profiler, noe kunder ofte ser på når de booker modeller.

– Rawdah er et perfekt eksempel på hvordan en toppmodell skal være. En hybrid som kan snakke for seg selv, er synlig både på catwalken og under moteukene i form av streetstyle. En som er omtalt i alt fra motemagasiner til hard presse som BBC og The Times, og som har en egen estetisk sans for stil og mote. Og en som vet hva de er verdt og som lett kan si nei til et oppdrag som ikke passer deres moral og personlighet, sier Faiz.

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

– Hvilke ‘New faces’ har dere troen på fremover?

– Sofia, Jonas Vikoren og Kayla, sier Faiz.

Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Sofia Quan Heggelund er en av de nye ansiktene Idol Looks har troen på fremover (Foto: Instagram @ssofsofsofia)

I likhet med andre bransjer har også modellbransjen blitt påvirket av pandemien, men ifølge Faiz har det vært mye jobb likevel.

– Jeg er positivt overrasket over mye jobb til tross for pandemien. Flyrestriksjoner gjorde at kundene måtte plukke modeller lokalt. Flere modeller som for det meste jobber internasjonalt var hjemme i Norge og jobbet for flere skandinaviske merker, forteller han.

Faiz forteller videre at den nye normalen er at kunder vil jobbe med modeller de trives med, og som de har klart å bygge en relasjon til under pandemien.

– Her gjelder det å ha en sterk personlighet som går overens med kundene. Og at man kan holde samtaler om diverse, sier han.

– Vi lever i en tid hvor det hjelper å være ekstrovert. Det er de vi caster når vi caster modeller. Ellers jobber vi med å forme de til å bli en sterk personlighet, sier Faiz.

– Lovende er et tricky ord, sier Alexander Norheim i Team Models til Melk & Honning.

Han mener at modeller kan være unge og lovende, samtidig som de mer etablerte fortsatt kan holde seg lovende.

– For vår del er vi heldige som har flere modeller som jobber bra og som holder seg lovende, sier han.

– Blant de siste kan man jo nevne Kristine Lindseth, som har kontrakt med Louis Vuitton og som har jobbet med mange store navn i bransjen. Maja Nielsen var nylig å se i Isabel Marant sin Pre Spring-kampanje, og Martin Jørgensen gjorde Dries Van Noten sin presentasjon og lookbook. Haddy Ceesay var også nylig på coveret til norske ELLE og gikk på catwalken under moteuken i København.

Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Haddy Ceesay på catwalken under moteuken i København (Foto: Instagram @haddster)

– Av de mer etablerte, som fortsatt er lovende, har vi Iselin Steiro. Hun holder koken med Givenchy-kampanje og show denne sesongen og gikk nylig for Khaite i New York. Vi har også Signe Veiteberg, med IRO, Vogue Poland, Hermès, Giada. Hun pryder også to – snart tre – forsider på samme tid.

Norheim trekker også frem Jeenu Mahadevan. Han er aktuell med nok en Ralph Lauren-kampanje, i tillegg til COS Denim, Brioni og Boss.

– Vetle Emile har gjort kampanjer for Swarovski og var en del av Jean Paul Gaultier sin nye fragrance-kampanje. Jenny Sinkaberg var nylig ute med N21 by Alessandro Dell’Acqua sin lookbook.

Les også
STILORAMA: Felicia Noelle Donkor
Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Iselin Steiro under Givenchy sin SS22-visning (Foto: Instagram @iselinstei)

Av tendenser hos norske modeller som gjør det bra trekker Norheim frem at det hjelper å ha en bra look og samtidig være fotogen.

– Men det er viktigst å være profesjonell, ha god kommunikasjon med agentene sine, være sann mot seg selv, ryddig, ordentlig og ydmyk. Og så litt humor, sier Norheim.

Når det kommer til nye ansikter, forteller Norheim at det er nettopp fordi de har troen, at de blir signert.

– Av de som skiller seg ut har vi Emma Ellingsen, som nylig har fått et byrå i utlandet og har begynt en internasjonal karriere. Det samme gjelder Vilde Seljeseth, som har signert med Elite Worldwide og gjorde sitt første show i Paris for Gauchere.

– Haroula og Ayan ble også nylig signert i London, og har begynt å jobbe mer i det engelske markedet. Sari ble også nylig plassert i både Paris og Milano. Marius Ruud debuterte rett før pandemien og vil gjøre ny debut neste sesong. Det er også interesse for flere av de nye, fra både kunder og byråer, men de må bli ferdig med skole og studier før vi kan pushe på, sier Norheim.

Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Emma Ellingsen (Foto: Team Models)

Norheim forteller at pandemien førte til at flere nye modeller fikk en stopp.

– Det var ikke så hjelpsomt for karrieren, sier han.

Ifølge han opplevde de likevel stor etterspørsel på de mer etablerte modellene.

– For oss i Team Models har det heldigvis gått bra. Markedet vil fremdeles booke modeller og det ble større etterspørsel på norske modeller da det ikke var lov med reising. Det tar nok god tid før ting er tilbake til normalen, men vi håper på det beste, sier han.

Martine Stenberg i Heartbreak Management har også flere norske lovende modeller å trekke frem.

– Ceval har hatt enda et strålende år. Blant annet med kampanjer for Hunkemöller, Mugler, Off White, H&M, Vogue Scandinavia, ELLE og Eurowoman i 2021. Hun kommer også på noen store kampanjer som er rett rundt hjørnet og som vi ser frem til å dele, sier hun til Melk & Honning.

– Nikoline Mekjan jobber blant annet fast for Burberry. Vi gleder oss også over at mange av modellene fra vårt Curve-board har stor fremgang, deriblant Eline Lykke og Celine Jørgensen. Nickosha er fersk i gamet, men har allerede vært å se i Costume, One Magazine og for Ganni, sier Stenberg.

– Fra Team Models vil jeg trekke frem Kristine Lindseth, som er superaktuell igjen for Louis Vuitton.

Les også
Dette er sesongens mest populære behandlinger hos Timma

– Hva er de største tendensene man ser nå hos modellene som gjør det bra?

– Den klareste tendensen for modeller som gjør det bra er at brands gjerne vil highlighte hva mer som gjør en modell spesiell enn bare et unikt ytre, sier Stenberg.

Hun forteller at de i større grad ser at personligheter bookes til kampanjer og visninger, noe som lover godt for bransjen.

– Modeller er gjerne også talspersoner for en viktig sak og har flere strenger og et image å spille på.

Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Ceval Omar på forsiden av ELLE Norge i juni 2021 (Foto: ELLE Norge)

Også Stenberg påpeker at pandemien har ført til mindre reising for modellene.

– Dermed har flere av jentene våre som har hatt hovedmarkedet sitt utenfor Norge kommet hjem igjen, sier hun.

Stenberg forteller at pandemien i størst grad har påvirket modellene som skulle lanseres for sin første sesong i utlandet. Et usikkert marked med stadig nye regler rundt utreise, innreise og restriksjoner har utsatt manges første opphold i utlandet.

– På en annen side ser vi at det norske markedet gjerne har booket modeller som er bosatt i Norge. Så modellene som har kommet hjem igjen har jobbet stødig gjennom pandemien og flere new faces har startet opp her hjemme.

Stenberg trekker frem Madeleine Hillestad, som i starten av pandemien gikk sin første visning for Gucci og to sesonger for Livid her hjemme – i tillegg til en lookbook for Tom Wood.

Norske modeller: Dette er de mest lovende akkurat nå
Madeleine Hillestad debuterte på catwalken for Gucci (Foto: Gucci)

– Tharshana, som har vært å se for Livid og Holzweiler her hjemme, gjorde også en shoot for Fendi i Milano i sommer. En av de mest nyskapende kampanjene vi har hatt i løpet av pandemien var en hjemmeshoot Stine Omar gjorde for Balenciaga, der hun fikk tilsendt klær og fotograferte seg selv i et rom dekket i sølvfolie.

– Zoom-shoots har også blitt et fenomen de siste årene, så det blir interessant å se hvordan denne trenden utvikler seg, sier Stenberg.

– Sakte, men sikkert ser det ut som om ting er mer tilbake til normalen. Det er nå lettere å reise igjen og internasjonale casting-agenter ser igjen mot Norge for direkte bookinger. Så det betyr at ferske modeller kan lanseres internasjonalt.

Stenberg forteller at de har brukt de siste årene på å scoute og bygge opp flere new faces som de gleder seg til å lansere for det internasjonale markedet.

– Men for å ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, vil tiden vise hvor veien tar dem og vi har absolutt troen på våre unge lovende.

Les også: Angus Cloud alias Fez fra Euphoria har blitt modell

Siste saker

Mest lest nå
Les mer