Kendall Jenner for Vogue

Foto: Kendall Jenner for Vogue

Slik sminker du deg til sommerglød

Skinn om kapp med solen.

For å se ut som en golden goddess denne sommeren trenger du langt fra haugevis med produkter.

Melk & Honning har pratet med to skjønnhetseksperter, som gir sine beste tips til hvordan du skaffer deg en vakker, glødende hud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Snart kan det bli slutt på 100 ml-grensen i håndbagasjen

Steg for steg

– Jeg elsker glød og har mange herlige make up-artister og venner rundt meg som gir meg sine tips og triks. For meg er det viktig at det ikke blir for mange produkter, men heller fokus på naturlig sminke, solfaktor og en ekstra touch med highlighter, forteller Carolin Bostrøm, PR-konsulent for skjønnhet hos Presskontakterna, til Melk & Honning

Carolin Boström

Hun understreker at det handler mye om forarbeidet når det gjelder glød. Derfor bør man ha fokus på hudpleierutinene, og få hjelp med å finne produktene som passer akkurat din hud.

– For å få glødende hud gjør jeg følgende:

  1. Blander en tinted moisturizer og en BB-cream til basen. Her sørger jeg for å ha både UVA- og UVB-beskyttelse. 
  2. En matt bronzer på alle høye punkter i ansiktet, iblant også på øyelokkene for å skape mer dybde.
  3. Sist, men ikke minst, er det highlighteren. Den plasserer jeg langs kinnbeina, neseryggen, amorbuen og på kvelden kan det også være fint med litt på øyelokket. 

– Noe jeg også merker har vært en fordel for å gi huden min glød, er produkter med Squalane. Det er virkelig en superingrediens som vi ser mer av for tiden. Squalane fremstilles av olivenolje, og har en fuktighetsgivende og mykgjørende effekt.

Vil du at kroppen også skal skinne litt ekstra i sommer? Da anbefaler Boström at du først skrubber kroppen, før du tilfører fuktighet og eventuelt en selvbruning. For å få litt ekstra shimmer bør man gå for en fuktighetskrem med perlemor og optiske partikler.

Sommerens beste glød

– Den beste sommergløden er den som kommer fra at du har det gøy og elsker deg selv. Det er den indre gløden som teller, men selv liker jeg å legge til litt shimmer til den, og.

Det forteller influencer og make up-artist, Gisella Francisca.

Gisella Fransisca

– Jeg bruker en olje med shimmer. Denne gir glød gjennom hele året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som Boström, forteller Francisca også at en fin glød er noe man bygger opp gjennom hele året. Her spiller gode hudpleierutiner og at du drikker nok vann en viktig rolle.

– Men selvfølgelig kan noen produkter hjelpe deg til en fin sommerglød. Men husk: less is more!

– Hudpleierutinen jeg bruker på dagtid om sommeren inkluderer et bra serum og en solkrem. Denne kombinasjonen fungerer for meg fordi den er enkel og effektiv. Jeg påfører serumet først og tar solkrem over. That’s it!

Hun forteller videre at nøkkelen for en vakker sommerglød er å bruke produkter med en kremet tekstur. På denne måten får du et naturlig resultat. Francisca er selv fan av å bruke flytende highlighter og blush.

Her er noen tips til produkter som gir deg perfekt sommerglød:

Les også: Hit skal moteprofilene på ferie