Derfor er prinsesse Diana årets stilikon

Prinsesse Diana. Foto: Tim Graham via Getty

Derfor er prinsesse Diana årets store stilikon

Hele garderoben hennes er trendy i 2020.

De er overalt på Instagram. Store statement-krager med Det lille huset på prærien-vibber, vågale sykkelshorts, powersuit-blazere, puffermer og cowboyboots. Som perler på en snor, er årets mest trendy nøkkelplagg lånt fra prinsesse Diana sin garderobe.

Det begynte så smått i fjor da Harry Styles gjenskapte en av den britiske prinsessens ikoniske looks. Og Hailey Bieber satte fyr på internettet da hun forvandlet seg til Lady Di for en fotoshoot for Vogue.

Derfor er prinsesse Diana årets stilikon
Prinsesse Diana med årets it-krage i 1983. Foto: Princess Diana Archive/Stringer via Getty

At Diana inspirerer motebransjen er imidlertid ikke første gangen. I 2017 dedikerte Off-White en hel kolleksjon til henne. Virgil Abloh hadde latt seg inspirere av paparazzi-bilder av prinsessen på 90-tallet.

Det er nok ikke tilfeldig at stilen til prinsessen er så trendy i år. Ihugga fans har ventet lenge på fjerde sesong av Netflix-suksessen The Crown, som har premiere 15. november. Denne gangen er det en ung og uskyldig prinsesse Diana som er i fokus. Og hennes etter hvert ganske så trøblete forhold med prins Charles.

Derfor er prinsesse Diana årets stilikon
Prinsessen i 1985, i et antrekk som kunne vært designet av det franske it-merket Rouje i dag. Foto: Tim Graham via Getty

Bilder av prinsesse Diana spilt av Emma Corrin i serien ble droppet tidligere i år. Og det er ingen tvil om at seriens kostymedesignere har gjort et dypdykk i arkivet over prinsessens gode – og kanskje ikke fullt så gode – motesans.

Les også: Slik sminker du deg som en kongelig

Inspirerer stadig

Mens hun fremdeles jobbet som barnehagetante, før forlovelsen med prins Charles ble kunngjort og hele verdens paparazzi hadde kameralinsen rettet mot henne, hadde prinsesse Diana en lite moteriktig stil.

Derfor er hun årets stilikon
Prinsessen i sykkelshorts i 1995. Foto: Anwar Hussein/WireImage via Getty

Transformasjonen til en elegant og folkekjær prinsesse skjedde i det offentlige, og alle kunne iaktta den. Etter å ha giftet seg i en ekstremt krøllete bløtkakekjole, hvor kongehuset visstnok skal ha bestemt designet for å gjøre den umulig for hvermannsen å kopiere og gjøre den en fremtidig dronning verdig, skal prinsesse Diana ha bestemt over sine egne motevalg, skriver The Guardian.

Ved hjelp av klær vant hun folk over med sitt store hjerte. Og hun brukte gjerne humor eller hemmelige beskjeder skjult i sømmene. Og mens Khloé Kardashian brukte the revenge body for å stå opp for seg selv, brukte prinsesse Diana the revenge dress.

Derfor er hun årets stilikon
Stilikonet med puffermer i 1983. Foto: Tim Graham via Getty

For samme kvelden som prins Charles i 1994 innrømmet på britisk tv å ha vært utro mot Diana med Camilla Parker Bowles, som han forøvrig nå er gift med, møtte Diana opp på fest i regi av Vanity Fair i en lårkort sort kjole med utringing og høye hæler, skriver Marie Claire. Noe hun aldri hadde gjort før – eller fått lov til å gjøre før.

Derfor er hun årets stilikon
I powerblazer og cowboyboots i 1988. Foto: Tim Graham via Getty

Les også: Er Emily in Paris blitt et moteikon?