Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Influencernes beste tips til hjemmekontoret

– Det er viktig å ikke la rutinene skli ut helt selv om man må jobbe hjemmefra.

Nok en runde med strenge smittevernregler betyr mer jobbing hjemmefra. Joda, hjemmekontor er digg det, men mye innetid fører også med seg utfordringer. Som for eksempel å være nødt til å tenke i nye baner og unngå distraksjoner. Med det er det på sin plass med noen tips til hvordan du kan holde motivasjonen oppe og gjøre det beste ut av hjemmetilværelsen.

Vi har snakket med fire influencere om hvordan de jobber hjemmefra.

Gine Margrethe Larsen Qvale

Instagram: @ginemargrethe

Hvor jobber du fra nå – og hvordan ser det ut på hjemmekontoret ditt?

– Jeg jobber hjemme – noe som ikke er så annerledes enn normalen. Jeg har alltid jobbet hjemmefra, så dette er jeg vant til. Jeg har satt opp to type kontor: Et som er super cleant nede i en stue, og så har jeg et kontor som er på soverommet, hvor ting flyter litt mer. Det er vel mer det kreative hjørnet hvor klær, smykker og sminker lever i en fin symfoni. Hehe.

Hvordan starter du dagen?

– Den starter ved at noen koser meg på kinnet og sier: «Mamma, nå er det morgen». Man kan egentlig ikke våkne til noe bedre. Da er det én ting som gjelder, finne tøflene, på med morgenkåpen og ned å sette på kaffen. Morgenstund hos oss er ingen spøk. Jeg tenner lys hver morgen og drikker en kopp kaffe før jeg lager frokost til gutta. Jeg har merket at morgenen er blitt enda tregere etter corona. Før den tid så var det et høyere tempo.

Instagram: @ginemargrethe

Hva har du på deg når du jobber hjemmefra? Går du helst i joggedress eller comfy loungewear eller kler du deg som du skulle gått på kontoret?

– Etter sønnen vår er levert i barnehagen går jeg som regel en lang tur med hunden vår. Det er sykt viktig for meg – haha. Hunden også så klart, men det er min form for terapi. Hvis jeg ikke får meg en morgentur blir ikke humøret eller dagen den samme. Herregud, så mye mer balansert jeg er i hode om jeg får gått en tur på morgenkvisten. Jeg har jo faktisk gjort det nesten hver dag i fem år, så det blir vel en vane. Når jeg kommer hjem er det ofte at jeg da fortsetter å jobbe i det jeg gikk tur i – tights, ullgenser og den greia der. Men jeg har kjent en trang etter å stelle meg litt mer i det siste. Så å komme hjem, ta en dusj og få på seg litt normale klær og litt rouge i kinna gjør susen for dagen.

Hva er dine beste tips for å unngå distraksjoner på hjemmekontoret?

– Lage lister. Skrive opp hva man må gjøre før man kan unne seg litt mobiltid eller en kaffepause. Det er superviktig å sette grenser for seg selv, ellers ryker jo plutselig hele dagen uten at man har gjort en shit. Når jeg går morgenturen min pleier jeg alltid ringe en venninne for å skravle eller høre på en podcast. Når jeg kommer hjem da er det lettere å holde fokus siden man er litt «ferdigskravlet».

Hva gjør du når du trenger en liten pause?

– Jeg er ikke så god på pauser – ting flyter liksom litt i hverandre. Jeg kan i utgangspunktet jobbe døgnet rundt, og er litt dårlig på å ta meg fri. Så det er faktisk mitt forsett i år; å roe ned et par hakk – så you tell me!

Instagram: @ginemargrethe

Hvordan ser en typisk dag med hjemmekontor ut for deg?

– Jeg har to forskjellige firmaer – jeg jobber med eiendom, og jeg jobber med Instagram. To vidt forskjellig verdener – men begge krever mye mailing og planlegging. Så jeg begynner normalt ved Macen og svarer på hva enn som brenner. Så er det som regel å gjøre et samarbeid for Instagram, og lage noe kreativt, prate med følgerne mine på IG, svare på flere mailer og Zoom-møter har det vært en god del av. Det er da mye planlegging for tiden som kommer. Så når sønnen vår kommer hjem fra barnehagen, legger jeg alt på hylla til han går og legger seg – så jobber jeg litt til utover kvelden.

Hva greier du deg ikke uten på hjemmekontoret?

– Kaffe og kjeks! haha.. 

Instagram: @ginemargrethe

Synes du hjemmekontor er digg – eller er du lei nå?

– Jeg er egentlig ikke lei hjemmekontor i ordets rette forstand, for det er har jeg alltid hatt. Men jeg er lei av at jeg ikke kan dra i fysiske møter. Jeg er EKSTREMT lei av å ikke kunne reise. Jeg har til vanlig reist hver måned! Så jeg kjenner at jeg ikke har de samme impulsene tilgjengelig, noe som er viktig for meg. Det blir for likt. For meg er det å reise det som gir meg mest inspirasjo. Det begynner å bli noe jeg lengter ekstremt etter.

Har du noen andre gode tips til hvordan å jobbe mest mulig effektivt på hjemmekontor?

– Det må være å lage lister og huke av i det man ferdigstiller. Skrive ned mål for dagen, og heller gi seg selv en stjerne i boka hvis man klarer det, hehe. Man må pushe seg selv! 

Hva gleder du deg mest til når hjemmekontor blir unntaket heller enn regelen igjen?

– Det har kanskje ikke noe med hjemmekontor å gjøre, men jeg vet at når Norge åpner grensene kommer jeg til å være den første som står på Gardermoen med koffert og pass i hånden. Jeg er KLAR! Og ellers er det faktisk det å gå ut å møte noen venner på et glass vin og middag – eller faktisk dra på vanlige møter igjen! Ikke bare se hverandre gjennom en skjerm.

Synne Kristine Stølen

Instagram: @synnekristines

Hvor jobber du fra nå – og hvordan ser det ut på hjemmekontoret ditt?

– Jeg jobber hjemmefra i Oslo. Hjemmekontoret mitt flyttes litt rundt i leiligheten, men vi har et dedikert rom til kontor. På hovedkontoret har jeg en stor hvit hjørnepult som enkelt rommer alt kaoset jeg lager når jeg jobber. Bak meg finnes fotoutstyr, en printer og noen av varene jeg selger i nettbutikken min, Home and Collected. 

Hvordan starter du dagen?

– Jeg starter alltid dagen med frokost, som er den samme hver dag: en smoothie bowl, vann og en kaffe. Om jeg gidder å sminke meg kommer an på om dagens agenda er hjemme eller ute, men alltid frokost først. 

Instagram: @synnekristines

Hva har du på deg når du jobber hjemmefra? Går du helst i joggedress eller comfy loungewear, eller kler du deg som du skulle gått på kontoret?

– Det er sjeldent jeg ikke har på meg noe komfortabelt, så jeg må si meg skyldig på både joggedress og comfy loungewear. Jeg kan kle meg i noe annet hvis jeg skal ut av døra. 

Hva er dine beste tips for å unngå distraksjoner på hjemmekontoret?

– Jeg deler jo hjemmekontor med samboeren min, så derfor er det ikke alltid like lett å ikke bli distrahert (knis). Bare tuller, det går veldig bra for min del. Hvis man sliter med å konsentrere seg hjemme er mine beste tips å skru på flymodus og å bruke støyreduserende headset for å stenge omverdenen ute. 

Instagram: @synnekristines

Hva gjør du når du trenger en liten pause?

– Pauser er jeg ganske god på, så her har jeg en del alternativer. Jeg er veldig fan av hjemmespa. Utsett morgendusjen til lunsjtid, legg på en ansiktsmaske og tenn duftlys. Matcha er heller aldri en dårlig idé. Helst med isbiter og kokosmelk. Det hender at jeg setter på en klesvask eller vasker litt i leiligheten. Sånn sett syns jeg det er veldig praktisk med hjemmekontor. Et annet godt tips er å ta en kort økt med noe form for fysisk aktivitet, noe jeg absolutt må bli flinkere til, men jeg liker å høre på favorittmusikken min og ta med samboeren på en liten dans.

Hvordan ser en typisk dag med hjemmekontor ut for deg?

– Mine arbeidsdager kan være svært ulike, så det kommer helt an på planene for dagen. Hjemmekontoret mitt har automatisk blitt delt inn i tre stasjoner: hovedkontoret, sofaen og spisebordet. En typisk dag hjemme kan være å starte på hovedkontoret med regnskap, for så å flytte meg til sofaen for å svare på e-post. Til slutt ender jeg opp ved spisebordet for en matcha-pause. Dager jeg må produsere innhold til sosiale kanaler, går turen som oftest ut av leiligheten. 

Instagram: @synnekristines

Hva greier du deg ikke uten på hjemmekontoret?

– Jeg er helt avhengig av komfortable klær, fuktighetskrem, vann og organiske duftlys fra Home and Collected.

Synes du hjemmekontor er digg – eller er du lei nå?

– Hjemmekontor er faktisk ganske nytt for meg. Jeg har tidligere ikke hatt mulighet til å jobbe hjemmefra, men nå er jeg gründer på heltid hjemme. Jeg syns det er digg, men jeg kan forstå at alle som har vært på hjemmekontor siden mars begynner å bli litt ferdig med det nå.

Har du noen andre gode tips til hvordan å jobbe mest mulig effektivt på hjemmekontor?

– Det er viktig å ikke la rutinene skli ut helt selv om man må jobbe hjemmefra. Stå opp tidlig, spise frokost, kle seg (fra pysj til joggis så klart) og starte arbeidsdagen. Det er jo ganske tidsbesparende å ha kort reisevei, for da kan man få gjort ekstra mye hvis man velger å bruke tiden riktig. Et annet tips er å fullføre de aller kjedeligste arbeidsoppgavene først, slik at man ikke blir fristet til å utsette oppgaver til dagen etter. 

Hva gleder du deg mest til når hjemmekontor blir unntaket heller enn regelen igjen?

– Det blir nok regelen en god stund til, i hvert fall for min del, men det jeg gleder meg mest til er å vite at da har smittespredningen roet seg.

Guri Sølberg Heli

Instagram: @guriheli

Hvor jobber du fra nå – og hvordan ser det ut på hjemmekontoret ditt?

– Jeg jobber hjemmefra, fra leiligheten min på Bakklandet. Før leide jeg et kontor med flere frilansere på Solsiden, men nå sitter jeg hjemme, noe jeg er vant til fra tidligere.

– Jeg flyttet inn i leiligheten min i september og har nå endelig fått alt på plass av møbler. Jeg sitter for det meste på spisebordet når jeg jobber hjemmefra.

Hvordan starter du dagen?

– Jeg starter dagen med en ingefærshot og svart kaffe. Deretter åpner jeg mail og ringer min manager Julie og planlegger dagen og uken og måneden. Vi samkjører alt av samarbeid på et felles dokument.

Instagram: @guriheli

Hva har du på deg når du jobber hjemmefra? Går du helst i joggedress eller comfy loungewear eller kler du deg som du skulle gått på kontoret?

– Nå på vinteren går det ofte i ull, cashmere, og plagg som er komfortable og gode mot huden. Da holder jeg varmen. Noen dager joggedress, noen dager loungewear. Jeg er helt avhengig av å kle med komfortabelt, uavhengig av hjemmekontor eller ikke.

Hva er dine beste tips for å unngå distraksjoner på hjemmekontoret?

– Jeg pleier å ha en plan på dagene mine. Nå kombinerer jeg frilansjobben min med jobb på sykehus, så jeg har to fulle dager i uken hvor jeg jobber fullt med mitt firma samt helger.

– Julie og jeg er flinke til å planlegge og samarbeide. Selv om hun bor i Oslo og jeg i Trondheim har vi møter over FaceTime og har tett kontakt. Det å kommunisere med kolleger fra hjemmekontor har hjulpet meg masse med å holde fokus. Ellers er det viktig for meg med struktur, som å ha orden i kalender for å holde frister og publiseringsdatoer for eksempel.

Hva gjør du når du trenger en liten pause?

– Jeg er ekspert på power-naps, haha! Ellers er det godt å ta seg en tur ut i frisk luft, kjøpe en kaffe og bla i D2 for eksempel. Gjøre noen enkle yogaøvelser på matta er også å anbefale. Det er så deilig og bra for kroppen.

Instagram: @guriheli

Hvordan ser en typisk dag med hjemmekontor ut for deg?

– Svare på mail, planlegge samarbeid, publisere content, ta bilder, søke inspirasjon, og FaceTime-samtaler med Julie for eksempel.

Hva greier du deg ikke uten på hjemmekontoret?

– Kaffe, levende lys og musikk.

Instagram: @guriheli

Synes du hjemmekontor er digg – eller er du lei nå?

– Jeg er vant til det ettersom jeg i flere år har jobbet frilans, og mye hjemmefra. Jeg savner selvfølgelig å sitte sammen med kolleger eller jobbe fra cafe, men ettersom situasjonen er som den er har jeg ingen problemer med å jobbe hjemmefra. Som sagt kombinerer jeg frilansjobben min med en annen så det hjelper selvfølgelig på.

– Har du noen andre gode tips til hvordan å jobbe mest mulig effektivt på hjemmekontor? 

– Sett en plan for dagen. Hold orden og kommuniser med kolleger – det funker bra for meg hvert fall.

Hva gleder du deg mest til når hjemmekontor blir unntaket heller enn regelen igjen?

– Jeg gleder meg til å kunne reise til Oslo og jobbe derfra med Julie.

Paolla Miranda Da Silva

Instagram: @silvalot

Hvor jobber du fra nå – og hvordan ser det ut på hjemmekontoret ditt?

– Jeg sitter som regel ved spisebordet hjemme, og går mye rundt i huset når jeg skal snakke i telefon. Dagene er fylt med avtaler, opprettelse av nytt selskap og flytting av varer. Siden jeg jobber på en litt utradisjonell måte ser dagene forskjellig ut fra dag til dag. I dag har jeg for eksempel vært på et møte, men også vært mye hjemme.

Hvordan starter du dagen?

– Jeg prøver å starte dagen med å stelle meg litt slik at jeg kan ta verden med storm. Det føler jeg er viktig for selvtilliten. Derfor starter jeg med en god ansiktskrem og sminke, for en litt freshere følelse utover dagen.  

Instagram: @silvalot

– Hva har du på deg når du jobber hjemmefra? Går du helst i joggedress eller comfy loungewear eller kler du deg som du skulle gått på kontoret?

– Når jeg jobber hjemmefra har jeg som regel på meg noe komfortabelt, men jeg er likevel opptatt av at det skal være fint. Jeg eide ikke en joggedress før korona, men nå har jeg noen jeg føler meg fin i. 

– Hva er dine beste tips for å unngå distraksjoner på hjemmekontoret?

– For meg er det viktig å legge bort telefonen eller ha mobilen på «ikke forstyrr»-modus slik at jeg ikke blir avbrutt. Mister man fokus under arbeid kan det være vanskelig å hente seg inn igjen. I min situasjon jobber jeg for meg selv, så det meste er avhengig av egen innsats.

– Hva gjør du når du trenger en liten pause?

– Når jeg trenger en pause liker jeg å spise noe godt eller leke med pusen min. Hun gir meg energi. 

Instagram: @silvalot

Hvordan ser en typisk dag med hjemmekontor  ut for deg?

– Når jeg har hjemmekontor starter jeg dagen med en kaffe i hånden. Noen ganger har jeg på meg pyjamasen min hele dagen – drar på butikken i den, strekker ut i den. Jeg føler meg faktisk fin i den. Jeg ser ikke på pyjamas som et soveplagg, men som et pent sett man kan bruke til de fleste arbeidsoppgavene hjemme eller på jobb. Utenom det synes jeg dagene kan være ganske like uten så mye spenning med hjemmekontor over lenger tid.

Hva greier du deg ikke uten når du har hjemmekontor? 

– Noe godt og varmt. Enten det er kaffe, matcha latte, te eller kakao. Jeg er avhengig av noe skikkelig godt å drikke – spesielt når jeg har hjemmekontor.

Synes du hjemmekontor er digg – eller er du lei nå? 

– Jeg er ikke fan av hjemmekontor. Jeg har jobbet for meg selv i noen år og det fungerte veldig bra på starten, men etter hvert følte jeg behov for å sette meg ned på en kafe eller dra på biblioteket. Det kan ta på effektiviteten og motivasjon siden når man går mer alene rundt sine egne tanker. 

Instagram: @silvalot

Har du noen andre gode tips til hvordan å jobbe mest mulig effektivt på hjemmekontor?

– Ta litt frisk luft tidlig på morgenen før du setter deg ned for å jobbe. Sett av tid til pauser og legg bort mobilen. Jeg vet med meg selv at jeg bør ha på tid hvis jeg skal bruke mobilen under arbeid –  hvis ikke ender jeg opp med å sløse bort mange unødvendige minutter. Det er lett å bli distrahert hjemme.

Hva gleder du deg mest til når hjemmekontor blir unntaket heller enn regelen igjen? 

– Jeg gleder meg til fysiske møter igjen. Jeg er opptatt av å treffe mennesker jeg skal jobbe med og i det siste har det vært en utfordring. 

Les også: 9 par fine innesko til hjemmekontoret

Siste saker

Mest lest nå
Les mer