Slik kickstarter ekspertene skjønnhetsåret 2020

Foto via byrdie

Slik kickstarter ekspertene skjønnhetsåret

– Det har tatt litt av med produktlanseringer, trender og dingser de siste årene.

De siste årene har skjønnhetseksperter sverget til alt fra micro needling, «vampyrbehandlinger» og drikkbart kollagenpulver til teknologi, bærekraft, krystaller, botox og ansiktsmasker. Men hva blir det nye store i 2020, og hvilke produkter, merkevarer, duppeditter, kosthold og skjønnhetsmantraer blir gjeldende?

Melk & Honning spurte ekspertene hvordan de vil kickstarte skjønnhetsåret 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antiinflammatorisk kost

Silvany Bricen.

– Mitt mål for 2020 er mer beautyfood med en antiinflammatorisk kost. Dette er en diett jeg virkelig liker. Min kickstart begynte så smått i høst da jeg testet kurset Kjøttfri på 28 dager av Laila Madsø. Motivasjonen var å teste nye grønnsaker enn de faste vante, og kjenne hvordan kroppen reagerte på uker uten noen former for melk, sier Silvany Bricen, beautyblogger på Silvany.no.

– Å gå all in og kutte ut melk var veldig deilig. Uten sjokolade og melkesukker fra ost forsvant sukkersuget, og grumset i halsen forsvant. Som småbarnsmor som ønsker å introdusere et variert kosthold til mine barn, vil jeg ikke gå så langt å si jeg vil bli veganer – som ikke er ensbetydende med sunnhet, men heller flexitarianer.

– Å velge mat med mindre toksiner, og mat som kommer fra en produksjon som velger dyrevelferd er viktig. Økologiske egg og meieriprodukter, syrnet melk, fermenterte grønnsaker, viltkjøtt og mindre fisk fra oppdrett er målet. Å bruke kraft i supper er veldig enkelt, og noe jeg gjør en til to ganger i uken.

– Hva annet skal du satse på i 2020?

– Jeg tror på gode bakterier, kollagenpulver og grønne juicer. Får jeg i meg dette, setter det en optimistisk start på dagen, og det er lettere å fortsette å spise riktig resten av dagen.

– Når det gjelder hudpleierutiner er hjemmepeeling og masse fuktighet mitt regime, sammen med ansiktsmassasje med Gua Sha. I år har jeg faktisk brukt minimalt med rene ansiktsoljer, men dobbeltrenser huden med en oljebasert rens, etterfulgt av en vannbasert rens. Siden barna mine drar av alle sheetmasks, har jeg begynt å legge flere lag med fuktighet. Essence, serum med fuktighet, og fuktbooster og fuktighetskrem gjør huden min fantastisk myk.

– Kanskje det er den antiinflammatoriske dietten som smører huden fra innsiden. Jeg synes huden min er mykere og ser bedre ut nå enn den gjorde i sommer, så det funker.

Les også: Venteliste for superstjernens «vaginaduftlys»

Mer minimalistisk skjønnhetsrutine

– Jeg er fascinert av Gua Sha-trenden som har tatt den vestlige verden med storm, og har ambisjoner om å lære meg teknikkene for både ansikt og kropp denne vinteren, sier Marthe E. Jakobsen, skjønnhetsansvarlig i ELLE.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Marthe E. Jakobsen er redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig i Elle
Marthe E. Jakobsen.

– Utover det tror jeg dette er året hvor jeg skal prøve å gjøre skjønnhetsrutinen min mer minimalistisk. Jeg synes det har tatt litt av med produktlanseringer, trender og dingser de siste årene, og tror det viktigste man kan gjøre for huden er å finne en enkel og effektiv rutine tilpasset din hud – og holde seg til den. Også med tanke på miljøet. Det er grenser for hvor mange sheetmasker man trenger.

– Hvordan vil du kickstarte skjønnhetsåret 2020?

– Den siste måneden har hudpleierutinen min bestått av denne cocktailen (som har holdt min ellers så tørre og gustne vinterhud både gjennomfuktet og glødende):

Les Précis Acide Hyaluronique fra Carita er et tyntflytende konsentrat som umiddelbart trekker inn i huden og gir masse (!) fukt. Denne er første steg i rutinen etter rens, som jeg forøvrig gjør både morgen og kveld.

Wash the day off fra Dr. Ankerstjerne har vært en favoritt siden jeg oppdaget den i fjor, mens Vespera Bionic Serum fra Exuviance inneholder blant annet antioksidanter og syrer, som gir huden en frisk glød.

Velvet Nourishing Cream fra Sisley svir litt i lommeboka, men er drøy i bruk og gjør underverker for tørr og irritert hud. Den er imidlertid ganske fet, så jeg bruker den kun om natten. Som dagkrem er Confidence in a Cream fra IT Cosmetics en ny favoritt. Når det gjelder øyekrem er jeg fortsatt på jakt etter den perfekte.

Dermapen og mesoterapi

– Jeg er veldig streng med hudpleierutinene mine og renser alltid både morgen og kveld – uansett hvor sent jeg kommer hjem fra fest, eller hvor sliten jeg er, sier influencer Darja Barannik til Melk & Honning.

Darja Barannik. Foto via @darjabarannik

– Jeg har brukt rensen Niactil Advanced Gentle Cleanser fra Elixir i en årrekke nå. Etter å ha renset huden liker jeg å bruke Exuviance sine SkinRise Bionic Tonic pads, som fukter, stimulerer og beskytter huden. Jeg eksfolierer også huden circa to ganger i uken med Exuviance sin Triple Microdermabrasion.

– Mine daglige hudpleieprodukter, som jeg bruker morgen og kveld, er fra NOON Aesthetics. De gir den tørre huden min fukten den trenger, og er pleiende og forebyggende. La Mer sin fuktighetskrem er en annen favoritt, som jeg ofte bruker når jeg trenger en ekstra fet krem i kulden.

–Er det noen hudpleietrender du har tenkt til å kaste deg på i 2020?

– Jeg henger meg sjeldent på trender, og følger egentlig at jeg har funnet behandlingene som funker for meg. Jeg går fast til Anne Line på Beths Medispa hver sjette til åttende uke, hvor jeg tar dermapen, som er en avansert form for microneedling som øker hudens kollagenproduksjon.

– Etter behandlingen påføres en fuktgivende maske som roer ned huden, og jeg får LED-lys over ansiktet, som også reduserer rødhet og øker opptaket av aktive ingredienser, samt at effekten av behandlingen økes. Huden min er blitt så mye glattere, jevnere og har fått så mye mer glød. Mesoterapi er en annen behandling jeg har gjort flere ganger som gir tilskudd av vitaminer og mineraler.

Les også: Digge superfood-produkter huden din trenger nå

– Hva tenker du om kosthold for vakrere hud?

– Jeg har veldig troen på at skjønnhet kommer innenfra. I perioder hvor jeg er stresset, reiser mye og faller ut av rutinene mine, setter det spor på huden min, dessverre. Jeg har alltid en flaske vann stående på badet. Så det første jeg gjør når jeg står opp er å drikke en hel flaske vann, før jeg hopper i dusjen. Vannet er romtemperert, noe som skal være bra for fordøyelsen. Ellers koker jeg ofte opp vann og lar det avkjøle seg litt og tilsetter sitron.

– Jeg har virkelig troen på et variert kosthold og implementering av trening i hverdagen. For meg har dette mye å si for både gløden i huden, energien og humøret mitt generelt. Akkurat nå, i likhet med mange, er jeg i skikkelig januarmodus.

Hun forteller at hun har laget et godt, gammeldags stjernesystem på både trening, kosthold og alkoholinntak.

– Systemet jeg har tatt i bruk er skikkelig motiverende – på samme måte som da jeg var liten og skulle bidra hjemme for å tjene ukepengene mine. Jeg har med andre ord inngått en konkurranse med meg selv hvor jeg skal prøve å trene mest mulig, spise sunt og unngå brus. For første gang i mitt liv har jeg satt meg som mål å være sukkerfri i fem uker.

– Enn så lenge har jeg spist rikelig med god, ren og sunn mat og gjort en eller annen form for aktivitet i 16 dager. Og det har gått overraskende fint, og jeg føler meg full av energi! Ellers tar jeg tilskudd som omega-3, vitamin C, vitamin B med ølgjær, vitamin D og magnesium. Alt fra helsekostbutikker, da jeg prøver å unngå ting fra apoteket som ofte inneholder syntetiske stoffer.

– Når det er sagt, er jeg også en livsnyter og elsker å kose meg med vin og deilig mat. Jeg tror alt handler om balanse i livet.

Les også: Vi smører skadelige miljøgifter rett i ansiktet