Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Livid åpner i Bergen
Foto: Alvin Santos

Slik er den nye Bergen-butikken til Livid

Se bildene først hos Melk.

Tidligere i år kunne Melk & Honning melde at Livid skulle åpne sin fjerde butikk, nærmere bestemt i Bergen. Det norske merket har fra før en butikk i Trondheim og to i Oslo, hvorav den ene på Grünerløkka er et vintagekonsept med reparasjonsfabrikk. I tillegg har merket en nettbutikk for vintage.

– Det er viktig for oss å være tilgjengelige, men man skal ikke kunne finne Livid over alt, sa Jens Olav Dankertsen, grunnlegger av Livid til Melk den gangen.

– Med Bergen er vi tilgjengelig i de tre største byene i Norge, så det føles som et veldig naturlig og riktig valg for oss. Selv om vi anser oss selv som en bedrift fra Trondheim, er Livid eid og startet av sunnmøringer. Så å bli mer tilgjengelig på Vestlandet er en drøm i seg selv.

Nylig åpnet Livid dørene til den nye butikken i Bergen som vender ut mot Torgallmenningen.

Slik ser den nye butikken til Livid i Bergen ut
Foto: Alvin Santos

– Designet er en sammensetning av materialiteter som vi følte passet godt sammen med de råhetene som allerede lå i lokalet. Samtidig er det en klar strategi for oss som varemerke å skape ulike destinasjoner, sier Jens Olav Dankertsen om den nye Livid-butikken til Melk.

– Hvilket betyr at vi ikke ønsker at noen av våre destinasjoner skal være like. På den måten vil varemerket vårt oppleves mer levende samt vil kundene våre kunne dra inspirasjon og få en ny opplevelse ved hver enkelt lokasjon. 

Butikken er tegnet av arkitektkontoret Sanden+Hodnekvam, og alle møblene er spesialtegnet av arkitekt for prosjektet.

Slik ser den nye butikken til Livid i Bergen ut
Foto: Alvin Santos

Gründerne bak den norske multibrandbutikken F5 har bygget butikken.

De har også utført jobben for Livid sitt vintagekonsept PAST Workshop i Markveien på Grünerløkka.

– Jeg kjenner F5-brødrene fra en del år tilbake. Ettersom de har begynt å jobbe innen interiørbransjen og er utrolig dyktige på stål og inventar, føltes det naturlig å legge denne jobben hos noen som fortjener den, fortsetter Dankertsen.

Slik ser den nye butikken til Livid i Bergen ut
Foto: Alvin Santos

– Vi har prøvd å se en del utenfor retail-feltet og prøvd å skape møbler og objekter som har en egen karakter og som kan utfordre retail i større grad.

Alt møblement er laget av galvanisert stål, en industriell behandling som beskytter stålet og gir møblene et distinkt, blankt mønster i overflatene.

Slik ser den nye butikken til Livid i Bergen ut
Foto: Alvin Santos

– At alt stål er galvanisert er et klart nyskapende aspekt innen retail-design, og noe vi ikke har sett blitt gjort før.

– Det lå mye risiko i dette, men samtidig et aspekt som ville løfte interiøret i stor grad.

– Dette spesielt er en av grunnene til at vi jobber med Sanden+Hodnekvam Arkitekter. For å kunne løfte våre ideér ytterligere og skape noe som føles nytt i retail universet. 

– Det er lagt stor vekt på å skape en dynamisk butikk hvor møblene kan settes sammen i ulike kombinasjoner, sier Mats Heggernæs hos Sanden+Hodnekvam Arkitekter til Melk.

Slik ser den nye butikken til Livid i Bergen ut
Foto: Alvin Santos

Butikken har også en liten fabrikk, som danner butikkens midtpunkt og består av arbeidsbord med roterende arbeidslamper og integrerte symaskiner.

– Resten av interiøret er skiftende og består av frittstående møbler – til å stille ut klær på, til planter eller til å sitte på. Dette skaper en butikk i konstant endring, som et fleksibelt bakteppe til de utstilte klærne.

Slik ser den nye butikken til Livid i Bergen ut
Foto: Alvin Santos

Les også: Perfekt for «hot girl summer»? Dett her it-merket kjendisene elsker nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer