Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik blir nye Tifffany etter å ha blitt kjøpt opp av LVMH. Her nye markedssjef Alexandre Arnault og Bella Hadid
Alexandre Arnault og Bella Hadid. Foto: Bertrand Rindoff Petroff via Getty

Slik blir nye Tiffany

Vil lokke til seg yngre forbrukere.

Etter at ryktene begynte å svirre om at luksusgruppen LVMH skulle kjøpe opp smykkemerket Tiffany i 2019 for svimlende 150 milliarder kroner, tok det hele en dramatisk vending i høst da LVMH trakk seg fra det som skulle bli verdens dyreste luksusoppkjøp.

Den franske gruppen skyldte blant annet på at Tiffany hadde tapt seg i verdi i kjølvannet av koronapandemien. Det amerikanske merket svarte med å saksøke franskmennene for kontraktbrudd.

De to ble likevel til slutt enige om en kjøpssum som var hele 2 milliarder kroner rimeligere enn først avtalt.

– Vi er mer overbeviste enn noensinne over det formidable potensialet som ligger i Tiffany og tror at LVMH er det riktige stedet for Tiffany og dens ansatte i dette spennende nye kapittelet, sa Bernard Arnault, styreleder i LVMH til The Guardian i høst.

Han håper med det å kunne bringe merket tilbake til fordums prakt med å investere i butikker og nye kolleksjoner.

Allerede samme dag som kjøpet var i boks, 7. januar, var Arnault raskt ute med å varsle store endringer i merket.

Bernard Arnault er Frankrikes rikeste mann
Bernard Arnault er Frankrikes rikeste mann. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Ansetter sønnen sin i Tiffany

Både Alessandro Bogliolo, CEO i Tiffany, Reed Krakoff, kreativ direktør og Daniella Vitale, konserndirektør og markedsdirektør måtte alle gå, mens Bernard Arnault ansatte sønnen sin Alexandre Arnault som konserndirektør og leder for produkter og kommunikasjon, samt Anthony Ledru som CEO og Michael Burke som styreleder.

– Vi skal støtte Tiffany, et merke synonymt med kjærlighet og de turkise boksene som blir hyllet verden over, med den samme dedikasjonen og lidenskapen som vi har gitt alle våre motehus gjennom disse årene, sier Arnault i en pressemelding.

Allerede dagen etter oppkjøpet inviterte LVMH de 14 000 ansatte i Tiffany til et møte i New York. Her delte de nye lederne via Zoom sine fremtidige planer for merket, skriver Business of Fashion.

Fokus på high-end smykker, markedet i Europa og Asia og fornying av butikkene ser ut til å stå øverst på to do-listen. To tredjedeler av smykkehusets 320 butikker ligger i USA. En rekke av disse skal være umoderne med behov for en overhaling. Luksusgruppen vurderer også å bygge ut merkets klokkekolleksjon.

LVMH kjøper Tiffany allikevel
Bernard Arnault, Bella Hadid og Hélène Mercier-Arnault. Foto: Bertrand Rindoff Petroff via Getty Images

Krevende eier

Til tross for at smykker i sølv skal appellerer til yngre og ikke fullt så pengesterke forbrukere, kreves det også å kunne tilby rådyre smykker for å kunne skape en eksklusiv aura rundt et merke, skriver Business of Fashion.

Derfor ønsker Bernard Arnault å legge trykket på nettopp den svindyre smykkekategorien og eksklusivitet. Luksusgruppen er kjent for å være en krevende eier. Det skaper bekymring blant de ansatte.

– Dersom en butikk ikke fungerer helt, stenger de den bare ned, sier en anonym kilde i Tiffany til nettstedet.

Arnault er også kjent for å gjøre overraskelsesvisitter. Deriblant i en av smykkemerkets butikker i Seoul etter at partene kom til enighet i høst. Der påpekte han glipper som at rengjøringsmidler var glemt ute i butikken, og en rosa Post-It-lapp som kunngjorde at et produkt var utsolgt.

LVMH kjøper Tiffany allikevel
Audrey Hepburn titter inn gjennom vinduet på Tiffany i filmen «Breakfast at Tiffany’s». Foto: Paramount Pictures/Handout via Getty

Tiffany skal lenge ha levd på den gratis reklamen etter at merket var en sentral del av filmen Breakfast at Tiffany’s fra 1961 med ikoniske Audrey Hepburn i hovedrollen. Nå trengs det en ny vinkling.

Alexandre Arnault skal ifølge Business of Fashion ha kunngjort for Tiffanys ansatte at han vil fokusere på reklamekampanjer og lokke yngre forbrukere. 28-åringen ga koffertmerket Rimowa en hipster-fornyelse og gjorde merket sexy da han tidligere var CEO der.

Hvordan det fungerer overens med pappa Bernard Arnaults planer om å legge trykket på de mest eksklusive og rådyre smykkene merket har, gjenstår å se.

Les også: Chanel holdt koronavennlig bryllupsfest

Siste saker

Mest lest nå
Les mer