Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slick Woods: Fra hjemløs til toppmodell

Dette er modellrebellen motebransjen elsker.

Det er umulig å unngå å legge merke til den 21 år gamle modellen Slick Woods. Med sitt store smil, mange tatoveringer, neonfargede hår og fargerike stil har hun blitt en yndling både i motebransjen og på sosiale medier. Hun er alt annet enn anonym, noe hennes omlag en halv million Instagram-følgere vet å sette pris på.

Men veien til suksess som modell og sosiale medier-stjerne har vært alt annet en lett. I tenårene var Woods hjemløs, og dop var en del av hverdagen. Nå åpner hun opp i et intervju med The Guardian.

«Jeg er modell for å ha min egen plattform. Plattformen min bruker jeg til hva jeg vil. Så helt enkelt, jeg er hvem jeg vil, jeg er alle, jeg er ingen», sier Woods til avisen.

Det er nå snart tre år siden 21-åringen startet modellkarrieren, og siden den gang har hun gått på catwalken Modell Slick Woods. Foto via The Guardianog gjort kampanjer for merker som Moschino, Marc Jacobs og Fendi – for å nevne noen. I 2018 er hun dessuten en del av Pirelli-kalenderen som har «Alice i eventyrland» som tema. Woods er også ansikt utad for Rihannas sminkelinje «Fenty Beauty» og kleskolleksjonen «Fenty x Puma».

Woods ble født i Minneapolis i Minnesota, og flyttet til California med moren da hun bare var to år. Da Woods var fire år måtte moren i fengsel.

«Jeg hadde egentlig aldri noen barndom. Moren min måtte i fengsel da jeg var fire år. Etter det var jeg på egenhånd», forteller hun i intervjuet. 

Woods forteller at moren er hennes beste venn. Hun soner i dag i fengsel en en dom på 18 år for uaktsomt drap.

Les også
Puss opp med: Veronica Mike

Da moren måtte i fengsel flyttet Woods inn med bestemoren, men også her var forholdene ustabile. Det førte til at hun store deler av barndommen reiste frem og tilbake mellom Los Angeles og Minneapolis, hvor hun vekslet mellom å bo i leiligheter, moteller og biler.

Sin første tatovering fikk Woods allerede da hun var 12 år; øyet til en Horus – en av de eldste og mest betydningsfulle guddommene i oldtidens Egypt. Hun har også skrevet «Loyalty» i store bokstaver over høyrearmen og «Fenty» i store bokstaver i nakken. Favorittatoveringen hennes er på høyre side av nakken. Det er fra et brev hun har fått fra moren sin, hvor det står «Jeg elsker deg mer enn livet selv».

Bestemoren til Woods fikk henne inn på skolen Santa Monica High, men hun fant aldri sin plass der. Bare elleve prosent av studentene på skolene var mørkhudet. «Jeg er veldig mørk i huden, så når lyset ble skrudd av sa folk ‘Hvor ble Simone av?’, jeg tenkte bare ‘Er du seriøs?’», forteller hun.

Woods forteller videre at hun ved flere anledninger har blitt stoppet på gaten av folk som lurer på om hun er Willow Smith, eller også modellen Adwoa Aboah. «Hun har fregner over hele ansiktet. Hun har store øyne og en liten munn. Jeg har en stor munn og små øyne. Det helt motsatte», forteller Woods.

Fun fact; Slick Woods’ pikenavn er Simone Thompson, men hun fikk kallenavnet Slick Woods i tenårene av venninnene. Hvorfor? Fordi hun var veldig flink til å rulle sigarer.

Les hele intervjuet med Slick Woods hos The Guardian.

Les også
Chanel åpner egne butikker for stamkundene sine

Bilder via The Guardian.  

Les også: John Galliano åpner opp i stort intervju

Siste saker

Mest lest nå
Les mer