Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
ÅPNER OPP: John Galliano snakker ut i stort intervju.

Åpner opp i stort intervju

Skandale-designeren snakker ut om fallet fra tronen – og veien tilbake.

Det er syv år siden han ble persona non grata, ikke bare i motebransjen, men overalt. Siden har den britisk-spanske designeren John Galliano (57) sakte, men sikkert jobbet seg tilbake både personlig og profesjonelt. Det og mer åpner han nå opp om i et sjeldent intervju med Wall Street Journal.

De tre siste årene har designeren jobbet som kreativ direktør ved Maison Margiela, motehuset som ble startet i 1988 av den belgiske avant-garde-designeren Martin Margiela. Spol tilbake til midten av 90-tallet da Galliano blir sjefsdesigner ved det franske motehuset Givenchy og senere ved Christian Dior – en storhetstid som varte frem til 2011 da han i fylla på en bistro i Paris kommer med en rekke antisemittiske uttalelser som fanges på video. Det kaster lange skygger ikke bare over sesongens moteuke i den franske hovedstaden, men også over både huset og selvsagt Galliano selv. Den planlagte Dior-visningen blir avlyst til fordel for en enkel presentasjon. Designeren selv er ikke til stede.

«Jeg er ikke Gud. Det skjønner jeg nå», forteller han i intervjuet med The Wall Street Journal. «Tidligere var jeg egenrådig, egenrådig, egenrådig. Når du drives av perfeksjon går du glipp av noe vakkert som blir til på veien, noe uferdig – det er relevant også i dette huset», sier han med referanse til Margiela.

‘Han er nemlig fast bestemt på å vise respekt for Margielas arv’, heter det i intervjuet. ‘Han vet hvor sensitivt det er å ta over et hus hvis designer fortsatt er i live etter selv å ha mistet sitt eget merke’. I 1988, samme år som Margiela grunnla sitt hus, startet Galliano sitt eget merke John Galliano. I dag eies det av luksusgruppen LVMH med Gallianos tidligere høye hånd, Bill Gaytten, ved roret. Galliano sammenlikner det med å miste et barn. Samtidig jobber han på høygir, og på det meste lager han rundt 15 kolleksjoner hvert år. Til han møter veggen. I intervjuet forteller han om desperasjon, depresjon og utbrenthet, men også om sin nye livsstil som består av både AA-møter, retreater i etterkant av hvert eneste moteshow, makrobiotisk diett, livspartneren Alexis Roche og hunden Gypsy. Steg for steg tilbake til livet.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Du kan lese hele intervjuet med The Wall Street Journal her.

Åpningsbilde via i-D.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer