Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
ÅPNER OPP: John Galliano snakker ut i stort intervju.

Åpner opp i stort intervju

Skandale-designeren snakker ut om fallet fra tronen – og veien tilbake.

Det er syv år siden han ble persona non grata, ikke bare i motebransjen, men overalt. Siden har den britisk-spanske designeren John Galliano (57) sakte, men sikkert jobbet seg tilbake både personlig og profesjonelt. Det og mer åpner han nå opp om i et sjeldent intervju med Wall Street Journal.

De tre siste årene har designeren jobbet som kreativ direktør ved Maison Margiela, motehuset som ble startet i 1988 av den belgiske avant-garde-designeren Martin Margiela. Spol tilbake til midten av 90-tallet da Galliano blir sjefsdesigner ved det franske motehuset Givenchy og senere ved Christian Dior – en storhetstid som varte frem til 2011 da han i fylla på en bistro i Paris kommer med en rekke antisemittiske uttalelser som fanges på video. Det kaster lange skygger ikke bare over sesongens moteuke i den franske hovedstaden, men også over både huset og selvsagt Galliano selv. Den planlagte Dior-visningen blir avlyst til fordel for en enkel presentasjon. Designeren selv er ikke til stede.

«Jeg er ikke Gud. Det skjønner jeg nå», forteller han i intervjuet med The Wall Street Journal. «Tidligere var jeg egenrådig, egenrådig, egenrådig. Når du drives av perfeksjon går du glipp av noe vakkert som blir til på veien, noe uferdig – det er relevant også i dette huset», sier han med referanse til Margiela.

‘Han er nemlig fast bestemt på å vise respekt for Margielas arv’, heter det i intervjuet. ‘Han vet hvor sensitivt det er å ta over et hus hvis designer fortsatt er i live etter selv å ha mistet sitt eget merke’. I 1988, samme år som Margiela grunnla sitt hus, startet Galliano sitt eget merke John Galliano. I dag eies det av luksusgruppen LVMH med Gallianos tidligere høye hånd, Bill Gaytten, ved roret. Galliano sammenlikner det med å miste et barn. Samtidig jobber han på høygir, og på det meste lager han rundt 15 kolleksjoner hvert år. Til han møter veggen. I intervjuet forteller han om desperasjon, depresjon og utbrenthet, men også om sin nye livsstil som består av både AA-møter, retreater i etterkant av hvert eneste moteshow, makrobiotisk diett, livspartneren Alexis Roche og hunden Gypsy. Steg for steg tilbake til livet.

Du kan lese hele intervjuet med The Wall Street Journal her.

Åpningsbilde via i-D.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer