Pirelli i Eventyrland

Dekk-gigantens kalender for 2018 er fotografert av Tim Walker.

Hvert eneste år rekrutterer den italienske dekk-produsenten en anerkjent fotograf og stylist til å sette sammen en veggkalender for det kommende året. Tradisjonelt består bildene av lettkledde supermodeller, slik garasjekalender- stereotypien tilsier. De siste årene har dog kalenderen valgt skuespillerinner og viktige kvinnelige rollemodeller i istedenfor Victoria´s Secret modeller, og samtidig gitt dem mer og mer klær.

I 2016 stod Annie Leibowitz for fotografiene, hvor blant annet Amy Shumer og Serena Williams var portrettert. For 2017 fotograferte Peter Lindberg ikoniske skuespillerinner i alle aldre, og for neste år har Tim Walker fått med deg Britiske Vogue-redaktør Edward Enninfull på laget og samlet utelukkende mørkhudete modeller og personligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Temaet for årets kalender er den ikoniske fortellingen til Lewis Caroll, Alice i Eventyrland. Fotograf Tim Walker er kjent for sine teatralske og dramatiske bilder, og blir dermed det perfekte valget til å tolke det eventyrlige temaet. Kalenderen inkluderer modeller som Duckie Thot , Slick Woods, Adwoa Aboah og legenden Naomi Campbell (som stiller i kalenderen for fjerde gang.)

Også i 2018-kalenderen er skuespillere Whoopie Goldberg og Lupita Nyong’o, rap-mogul Sean Coms bedre kjent som P. Diddy og dronningen av drag-queens, Ru Paul. Stylist Edward Enninful er også synlig på et av bildene i kalenderen. Alle deltakerne portretterer ulike figurer fra eventyret, hvor Thot er Alice og Ru Paul er Queen of Hearts.

– Jeg har alltid ønsket å gjøre [kalenderen], selvsagt. Jeg mener det er en interessant ting at du ser på et bilde fra en Pirelli-kalender, og du vet når det ble tatt; det er veldig mye av tiden. Og jeg liker alltid måten du ser på det, og du kunne se at fotografene fikk en frihet til å bruke sin visuelle fantasi, forteller Tim Walker om å arbeide med ikoisnke kalenderen.

Kalenderen produserer i begrenset opplag og vil (dessverre) kun være tilgjengelig for de viktigste mote- og kunstpersonlighetene. 

Alle bilder via Pirelli.com

Les også: Dette er verdens hotteste merke