Pirelli i Eventyrland

Dekk-gigantens kalender for 2018 er fotografert av Tim Walker.

Hvert eneste år rekrutterer den italienske dekk-produsenten en anerkjent fotograf og stylist til å sette sammen en veggkalender for det kommende året. Tradisjonelt består bildene av lettkledde supermodeller, slik garasjekalender- stereotypien tilsier. De siste årene har dog kalenderen valgt skuespillerinner og viktige kvinnelige rollemodeller i istedenfor Victoria´s Secret modeller, og samtidig gitt dem mer og mer klær.

I 2016 stod Annie Leibowitz for fotografiene, hvor blant annet Amy Shumer og Serena Williams var portrettert. For 2017 fotograferte Peter Lindberg ikoniske skuespillerinner i alle aldre, og for neste år har Tim Walker fått med deg Britiske Vogue-redaktør Edward Enninfull på laget og samlet utelukkende mørkhudete modeller og personligheter.

Temaet for årets kalender er den ikoniske fortellingen til Lewis Caroll, Alice i Eventyrland. Fotograf Tim Walker er kjent for sine teatralske og dramatiske bilder, og blir dermed det perfekte valget til å tolke det eventyrlige temaet. Kalenderen inkluderer modeller som Duckie Thot , Slick Woods, Adwoa Aboah og legenden Naomi Campbell (som stiller i kalenderen for fjerde gang.)

Også i 2018-kalenderen er skuespillere Whoopie Goldberg og Lupita Nyong’o, rap-mogul Sean Coms bedre kjent som P. Diddy og dronningen av drag-queens, Ru Paul. Stylist Edward Enninful er også synlig på et av bildene i kalenderen. Alle deltakerne portretterer ulike figurer fra eventyret, hvor Thot er Alice og Ru Paul er Queen of Hearts.

– Jeg har alltid ønsket å gjøre [kalenderen], selvsagt. Jeg mener det er en interessant ting at du ser på et bilde fra en Pirelli-kalender, og du vet når det ble tatt; det er veldig mye av tiden. Og jeg liker alltid måten du ser på det, og du kunne se at fotografene fikk en frihet til å bruke sin visuelle fantasi, forteller Tim Walker om å arbeide med ikoisnke kalenderen.

Kalenderen produserer i begrenset opplag og vil (dessverre) kun være tilgjengelig for de viktigste mote- og kunstpersonlighetene. 

Alle bilder via Pirelli.com

Les også: Dette er verdens hotteste merke