Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Anna Skavlan

– Jeg har aldri fokusert på skjønnhetsideal, men har brukt lang tid på å akseptere at jeg ikke ser ut som alle andre.

Anna Skavlan hadde sitt gjennombrudd som modell under New York Fashion Week under visningen til Givenchy for et par år siden. Nå går 19-åringen visninger for store merker og motehus både her hjemme og i det store utland.

Vi har spurt Anna om hennes tanker omkring dagens skjønnhetsideal og hvilke produkter hun bruker for å føle seg litt skjønnere.

Hva legger du i skjønnhet?
– Skjønnhet er utstråling, personlighet og selvtillit. De som smiler, ler og ikke tar seg selv for høytidelig er for meg de aller vakreste.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?
– Fuktighetskrem er alltid nr. 1. Jeg har dessverre også svært ujevne øyenbryn, så å fylle dem inn er essensielt. Siste finish er alltid litt farge på lepper og kinn, og litt concealer under øyene.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?
– Ansiktsvask fra Clinique, med Clairsonic Mia. Som en elektrisk tannbørste for ansiktet. Deretter toner fra samme merke, så Dior Hydra Beauty serum og fuktighetskrem over hele ansiktet og halsen, og Eight Hour Cream på alle tørre områder, leppene og neglebåndene.

Clinique Liquid Facial Soap, Clarisonic Mia2 Face Sonic Cleansing Peony, Dior Hydra Life Aqua Serum, Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Foto: Produsentene.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest?

  • Benetint fra Benefit for man trenger alltid litt roser i kinnene
  • Too Faced solpudder for å bli litt brunere
  • Chubby Stick fra Clinique for å gjøre leppene myke og fargerike
  • High Beam fra Benefit til å fremheve det man er stolt av
  • Bobbi Brown concealer for å skjule det man ikke er så stolt av
Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

Mange er redde for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh?
– Rynker er fint. Det viser at du har smilt, ledd, bekymret deg og tenkt. De viser at du har levd! Men det er lett for meg å si nå. Den eneste rynken jeg har foreløpig er «tenkerynken» mellom øyenbrynene. Spør meg igjen om noen år når den har fått selskap.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?
– Coco Mademoiselle. Jeg fikk den av storebroren min da jeg konfirmerte meg. Jeg vet enda ikke om det er signaturen min, men jeg liker at den er voksen og seriøs, men fortsatt litt ung og søt – litt som meg.

Benefit High Beam Highlighter, Benefit Benetint, Bobbi Brown Creamy Concealer, Too Faced Milk Choclate Soleil Bronzer, Clinique Chubby Stick Moustourizing Lip Colour. Foto: Produsentene.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?
– Elisabeth Arden Eight Hour Cream!

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?
– Jeg har brukt mye tid til å bekymre meg over min litt formløse nese. Så mye at jeg for noen år siden bestilte en Japansk nese-former på eBay. En såkalt «nose-huggie». Vel – nesen min er like formløs i dag, til tross for et godt antall netter med min huggie på nesa. I dag har jeg heldigvis lært meg at det er viktigere ting å bekymre seg for.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?
– Jeg har aldri fokusert på skjønnhetsideal, men har brukt lang tid på å akseptere at jeg ikke ser ut som alle andre. Utallige timer foran speilet hvor jeg har lurt på hvorfor pannen min er så høy, øyene mine er skjeve eller hvorfor jeg aldri blir brun. Det gjorde ikke saken bedre da jeg hadde regulering i en alder av 14 også. Jeg følte meg sjeldent vakker da jeg vokste opp, men med alderen har jeg lært at skjønnhet handler om så mye mer enn hvordan man ser ut. Om jeg henger rundt mennesker som får meg til å le og smile glemmer jeg alltid at pannen min er litt for høy.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Sophie Elise

Siste saker

Mest lest nå
Les mer