Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Skjønnhetsekspertenes tips til hjemmespa i karantenetider

– Handler mer om at noen av oss nå har mulighet til å sette av litt ekstra tid til egenpleie, enn at man må tenne lys og ta et langt bad.

De aller fleste av oss tilbringer langt mer tid hjemme enn vanlig – og det ser ut til å fortsette en god stund til. Mellom hjemmeskole og hjemmekontor, hvorfor ikke bruke noen av påskedagene til å forberede ansikt, kropp og hår på sol og sommer – for det kommer!

Før påske spurte Melk & Honning fire norske beautyfantaster om deres forhold til skjønnhet. Nå har vi spurt fem andre om deres beste tips til hjemmespa.

Sonia Uppal, mote- og skjønnhetsansvarlig i Costume

– Hjemmespa høres så komplisert ut, men trenger det å være det? Hva er det aller mest essensielle dersom man skal rigge til hjemmespa? Og hvor lang tid trenger man å sette av? 

– Hjemmespa trenger absolutt ikke å være komplisert, men det er viktig med hundre prosent dedikasjon for å pleie kropp og sinn. Personlig foretrekker jeg å gjøre litt hver dag. Da slipper jeg alt på en gang, for det kan føles tungvint – selv i disse korona-tider når man er så mye hjemme. Gjør det som passer best for deg, så lenge du gjør noe godt for kroppen hver eneste dag.

– Hva er dine beste tips for hjemmespa fra topp til tå for ansikt, kropp, hender og føtter?

– Skrubb kropp og ansikt én til to ganger i uken, og smør alltid på en olje rett etter en varm dusj, mens kroppen fortsatt er fuktig. Da er den ekstra mottakelig for pleieprodukter.  Kjør maske-maraton med to til tre ansiktsmasker rett etter hverandre. Begynn med en dyptrensende, påfør deretter en nærende og avslutt med en fuktgivende. Hender og føtter ser alltid mer velstelte ut etter en enkel manikyr med filing og forming. Legg en fotkrem ved sengen, så husker du alltid å smøre inn føttene.

– Hva med håret – det trenger vel også litt TLC?

– Du kommer langt med en god proteinmaske til håret. Bruk den én til to ganger i uken. Har du ingen maske tilgjengelig, kan du lage en selv ved å blande ett egg, en halv most agurk og litt solsikkeolje. La det virke i ti minutter og skyll ut. Dette er også tiden for å unngå stylingprodukter og la håret lufttørke.  

– Hva er dine personlige favorittprodukter for hjemmespa? 

– Jeg starter alltid med en god skrubb, og et triks jeg har lært er at hvert område skal skrubbes i opptil ett minutt for å kvitte seg døde hudceller. Etter en varm dusj liker jeg å smøre inn huden med en fet krem, og min desidert mest elskede er Rose Damask Balm fra Amazing Space. Den lukter helt fantastisk og er proppfull av nærende ingredienser som virker oppstrammende og fuktighetsgivende, akkurat som en salve for kroppen. Jeg liker også å skrape kroppen med gua-sha stein fra pureyou.no, spesielt over lårene. I følge kinesisk medisin skal de ulike flatene på en slik stein løse opp spenninger, øke blodsirkulasjonen og redusere væskeansamlinger. På nett finnes det mange oppskrifter på hvordan den skal brukes.

Mens kremen absorberes, smører jeg på en eller flere ansiktsmasker etter hverandre. Mine favoritter er Deep Hydration Treatment Mask fra Exuviance som jeg bruker under Skin Hydrating Masque fra Dermalogica når huden skriker etter fukt. Aesop sin Facial Hydrating Masque er også helt fantastisk. Når huden derimot har reagert på stress og usunne vaner, går jeg for Resurfacing mask fra Tata Harper eller Zo Skin sin Sulfur masque. Har jeg derimot dårlig tid og trenger en «askepottmaske» som gjør alt på en gang, gjør Black Rose Cream Mask fra Sisley susen. Den gir øyeblikkelig glød. Til øyeområdet elsker jeg Sensai sine Intensive Eye Pads. Det hender at jeg sover med disse på under øynene. 

– Og for å sette stemningen? Duftlys? Musikk? Et varmt bad?

 Jeg elsker tanken på duftlys, to dråper eteriske oljer bak ørene for å berolige kroppen og et badekar full av roseblader, men tålmodigheten svikter alltid. For min del holder det med rolig musikk i bakgrunnen mens jeg rydder i smykkeskrinet eller sorterer produkter i baderomshylla mens jeg har på en ansiktsmaske. Det gir meg mental ro og positive tanker.  

– Hvis man ikke har tid (…) eller ork – hva er en hjemmespa-quick-fix?

– Legg deg med en ansiktsmaske på kvelden og våkn opp med en fornøyd og velpleid hud, eller smør et tynt lag med Rudolph Care sin selvbruner A Hint of Summer. Den gir en fantastisk fin glød og passer til alle hudtyper. Du kommer også langt med en fresh farge på neglene og nyvasket hår. Ikke undervurder en god gammeldags ansiktsmassasje, og velg putevar i silke eller sateng. Det gir bedre hud, hår og skjønnhetssøvn.

Marthe E. Jakobsen, skjønnhetsansvarlig i ELLE

– Hjemmespa høres så komplisert ut, men trenger det å være det? Hva er det aller mest essensielle dersom man skal rigge til hjemmespa? Og hvor lang tid trenger man å sette av? 

– Hjemmespa kan absolutt høres komplisert ut, men jeg tenker at det handler mer om at noen av oss nå har mulighet til å sette av litt ekstra tid til egenpleie, enn at man må tenne lys og ta et langt bad. Jeg er ikke så glad i spa, men jeg er veldig glad i å bruke litt ekstra tid på badet! Om det så er å bruke to minutter på å massere ansiktsoljen litt ekstra godt inn i huden, smøre inn kroppen med fuktighetskrem etter hver dusj, eller kjøre på med både hårmaske, skrubb, fukt og selvbruning. 

– Hva er dine beste tips for hjemmespa fra topp til tå for ansikt, kropp, hender og føtter?

– For første gang på mange år, unnet jeg meg nylig en hjemme-pedikyr lenge før sandalsesongen er i gang – og det anbefales! Fotbad, fjerne død hud, trimme neglebånd, påføre neglelakk og til slutt en god fotkrem var unnagjort på en halvtime. Når man kanskje drikker ekstra mye kaffe hjemme anbefaler jeg også å bruke kaffegruten som kroppsskrubb. Jeg blander den med litt kokosolje, begynner ved føttene og jobber skrubben inn i huden på bein og armer. Kaffegruten fjerner tørr og gusten hud og oljen gir fukt. Jeg anbefaler også å innføre en liten ansiktsmassasje i hudpleierutinen, enten du har verktøy som gua sha eller en jade-ansiktsrulle, eller bare bruker hendene. Ikke bare er det veldig deilig, det sørger også for en frisk glød på grunn av økt blodsirkulasjon og gir ansiktet et løft.

– Hva med håret – det trenger vel også litt TLC?

–  Etter tips fra min kollega Caroline har jeg begynt å lage min egen hodebunnskrubb, og jeg må si jeg er veldig overrasket over hvor bra den funker. Bland en del himalayasalt eller annet grovkornet salt, en del olivenolje og en del sitronsaft og masser miksen inn i hodebunnen før du sjamponerer og bruker balsam som vanlig. Skrubben fjerner rester etter stylingprodukter og døde hudceller, og gir håret et skikkelig løft. Hvis du har tykt hår kan det være du må sjamponere to ganger på rad for å få ut alle restene etter skrubben. 

– Hva er dine personlige favorittprodukter for hjemmespa? 

– Jeg har blitt ekstra flink til å bruke ansiktsmasker de siste ukene, og bruker også ulike masker på ulike områder av ansiktet. For fukt er favorittene Black Rose Cream Mask fra Sisley og Avocado Nourishing Hydration Mask fra Kiehl’s, for lett peeling og glød liker jeg Phat Glow Facial fra Ole Henriksen og 10 min AHA + BHA + PHA Face Mask fra Skin Treat, og når huden min er litt uren er jeg glad i å bruke Turmeric Brightening & Exfoliating Mask fra Kora Organics og Skin Oxygen Wonder Mud fra Biotherm. Til kroppen er favorittene Acai Antioxidant Body Lotion fra Rudolph Care og Moisturizing Body Lotion fra CeraVe. Også har jeg alltid fotkrem fra Mon Sun og håndkrem fra C Soaps stående på nattbordet – så digg å våkne med myke hender og føtter!

– Og for å sette stemningen? Duftlys? Musikk? Et varmt bad?

– Duftlys og avslappende musikk på badet blir litt for «ordentlig spa» for meg, noe jeg ikke er så glad i. Når jeg skal bruke ekstra tid på hud- og kroppspleie, setter jeg heller på en god podkast. De jeg hører mest på for øyeblikket er Beautiful Anonymous, Brain Candy, skjønnhetspodden Fat Mascara og den svenske matpodden Margarinet – anbefales!

– Hvis man ikke har tid (…) eller ork – hva er en hjemmespa-quick-fix?

– Produkter som jobber om natta er ultimate quick fixes – korona eller ei! Jeg liker godt å bruke hårkur og fuktighetsgivende ansiktsmasker over natta – med et håndkle på puta blir det ikke for mye søl. Det å bruke litt ekstra tid på hudpleien er også noe huden din vil takke deg for. Nå som jeg har hjemmekontor kjører jeg på med en fuktighetsgivende toner, et ekstra serum og en lett ansiktsolje (den nye fra Rudolph Care er helt nydelig) i morgenrutinen min, som til vanlig bare består av rens, serum og solkrem. Solkrem og eventuelt litt lett sminke tar jeg først på når jeg skal ut på tur med hunden eller på butikken på formiddagen, så de andre produktene får tid til å trekke godt inn i huden. 

Emilie Tømmerberg, influencer og blogger

– Hjemmespa høres så komplisert ut, men trenger det å være det? Hva er det aller mest essensielle dersom man skal rigge til hjemmespa? Og hvor lang tid trenger man å sette av? 

– Det trenger ikke å være komplisert, jeg foretrekker en enkel variant. Bruk det du har av produkter hjemme i baderomsskapet eller kjøkkenet. Tenn lys og lag en deilig kopp te eller smoothie. Sett av så mye tid du har eller ønsker. Det viktigste er å skape en spa-følelse hvor du legger bort stress og bekymringer. Så er det en bonus at kroppen får litt ekstra pleie.

– Hva er dine beste tips for hjemmespa fra topp til tå for ansikt, kropp, hender og føtter?

– Jeg synes en sheetmask til ansiktet er veldig greit, da blir det ikke så mye gris. En tørrbørste er gull for å fjerne døde hudceller på kroppen og sette i gang blodsirkulasjonen. Jeg liker å blande inn litt olje i bodylotionen for ekstra fuktighet etter at kroppen er skrubbet. Fjern gammel negelakk og legg ny på hender og føtter. Det skal ofte ikke så mye til for å føle seg fresh.

– Hva med håret – det trenger vel også litt TLC?

– Jeg tar hårmaske rundt én gang i uken, og har den i mens jeg skrubber kroppen i dusjen. Jeg har lært at hårmasken skal etter sjampo, men før balsam, da trekker den bedre inn. Jeg har også forsøkt meg på hjemmelaget hårkur men det blir sjeldent vellykket, så jeg fortrekker de som kommer ferdig på boks. Jeg grer ekstra godt igjennom håret før dusjen med Mason Pearson-børsten min. Børsten er veldig fin for å gre hodebunnen som skal stimulere hårsekkene og frigi de naturlige oljene. Se på det som en skrubb for hodebunnen.

– Hva er dine personlige favorittprodukter for hjemmespa? 

– Jeg elsker hårmaskene til Kérastase, Nutritive Masque Magistral gir masse fukt og pleie til hårlengdene. Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask fra Shiseido Sheet er dyr, men verdt pengene. Huden får umiddelbart fukt og føles glattere mens retinolen gir en bedre hud på sikt. Huden gløder etter bruk! Byredo sitt duftlys Tree House gir meg alltid en følelse av ro. Aesop sine Body Balm er helt fantastiske. De lukter også utrolig godt og gir en skikkelig spa-følelse. En god mandelolje er veldig anvendelig til både hud og hår. Du kan finne gode, billige varianter på helsekost eller apotek. 

– Og for å sette stemningen? Duftlys? Musikk? Et varmt bad?

– Duftlys, musikk og dempet belysning føles jeg skaper en god atmosfære. Vi har dessverre ikke badekar, det føler jeg hadde tatt hjemmespa-opplevelsen til et nytt nivå.

– Hvis man ikke har tid (…) eller ork – hva er en hjemmespa-quick-fix?

– Jeg føler at en god skrubb i dusjen mens hårmasken virker er effektivt og digg. Så kan jeg legge på en sheetmask og la den virke mens jeg tørker håret.

Chioma Anugweje, influencer

– Hjemmespa høres så komplisert ut, men trenger det å være det? Hva er det aller mest essensielle dersom man skal rigge til hjemmespa? Og hvor lang tid trenger man å sette av? 

– En digg hjemmespaopplevelse trenger ikke å være komplisert. De fleste har allerede mange gode produkter i skapene sine. På kjøkkenet har du kanskje noen skatter du også kan bruke? Kokosnøttolje er fuktighetsgivende og passer perfekt til hud og hår, olivenolje og brunt sukker kan brukes til å lage en hjemmelaget ansiktsskrubb. Kanskje du fikk noen eksklusive hudpleieprodukter til jul som du ikke har fått brukt enda?

– Du trenger ikke sette av så mye tid. En rask ansiktsskrubb etterfulgt av en fuktgivende ansiktskrem kan gjøre underverker. Hvis du har tid (noe jeg regner med at de fleste har om dagen) anbefaler jeg å sette av minst 30 minutter til selvpleie. Da er det lettere å finne roen og nyte hele opplevelsen. 

– Hva er dine personlige favorittprodukter for hjemmespa? 

– I ansiktet liker jeg å bruke blant annet Glamglow sin Supermud Clearing Treatment, ysfs’ Jade Roller Dual, Guerlains Orchidée Impériale Rich Cream og deres Super Aqua Sheet Mask, Exuviance sin AF Vitamin C 20% Serum Capsules, Payot Blue Techni Liss Weekend-peelingmaske og Patchology FlashMasque Hydrate 5 Minute Sheet Mask. 

– Mine favoritter til kropp er Cosmicas Caring Shower Oil,  Skin Treat Intense Care Body Soufflé, Weleda sin Skin Food Body Butter, Rituals The Ritual Of Tsuru Foaming Shower Gel og Body Scrub, Elizabeth Arden Eight Hour Cream All-Over Miracle og The Well kroppspeeling med salt.

– Hva med håret – det trenger vel også litt TLC?

– Jeg liker å starte med håret. Skal jeg vaske håret bruker jeg John Friedas Frizz Ease Miraculous Recovery Shampoo & Conditioner. Mitt hår er glad i fuktighet. Jeg liker også håroljen Natural Oil fra weDo og hårmaskene Smooth & Revive + Vanilla Hair Mask fra Maui og Maria Nilas Head & Hair Heal Masque

– Det er lett å glemme føttene, men de trenger også litt ekstra oppmerksomhet. Jeg bruker No7a Beautiful Skin Softening Heel & Foot Balm og Scholl Daily Care Fotkrem. Fotmasken Baby foot er et godt alternativ til fotpleie over natten. I disse tider hvor vi vasker hender mer enn noensinne er en god håndkrem et must. Mine favoritter er Cosmicas Protecting Hand Cream og Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment

– Og for å sette stemningen? Duftlys? Musikk? Et varmt bad?

– Mitt tips til hjemmespa er å finne frem de produktene du liker aller best, ett stort og mykt håndkle og noen duftlys. Er du glad i musikk kan du også lage en avslappende spilleliste med alle favoritt låtene dine. Hvis du er på jakt etter ny musikk søk opp Summer Walker og Jacquees. 

Hvis man ikke har tid (…) eller ork – hva er en hjemmespa-quick-fix?

– Ta med telefonen inn på badet og sett på musikk. Finn frem en god dusjsåpe og ta en litt lenger dusj enn vanlig. Bruk en god kroppsskrubb og peelinghanske for bedre resultat. Mens du står i dusjen kan du påføre ansiktsrens. Spray en face mist i ansiktet etter dusjen, etterfulgt av en olje og ansiktskrem. Har du en fin kroppsolje kan du bruke noen dråper av den i en fet og god krem. Påfør fuktighetskrem over hele kroppen. 

Eveline Karlsen, influencer

– Hjemmespa høres så komplisert ut, men trenger det å være det? Hva er det aller mest essensielle dersom man skal rigge til hjemmespa? Og hvor lang tid trenger man å sette av? 

– Spa-søndagene/dagene mine er hellige. Ikke fordi jeg skal sette av en hel evighet til å ta vare på meg selv, men fordi jeg ønsker å avslutte en travel uke med litt selfcare. 

– Hva er dine beste tips for hjemmespa fra topp til tå for ansikt, kropp, hender og føtter?

– Jeg starter med å hoppe i dusjen eller å ta et bad. Her begynner jeg med hårkur. Mens den virker barberer jeg meg og skrubber ansikt og kropp. Husk å alltid skrubbe huden før du påfører ansiktsmaske – det er så viktig!

– Når du kommer ut av dusjen er huden åpen og ren. Da passer perfekt med en maske eller to. Det er mye å velge i, men har du ikke så god tid anbefaler jeg et sheetmask
som dekker dine behov. De fleste hudtilstander og hudtyper har godt av fukt og næring. Disse skal du ha på i 15-20 minutter, så det er ikke noe i veien for å ta ut av oppvaskmaskinen, tørketrommelen eller kjøre til butikken. (Du ser ut som en psyko, men jeg har gjort det.) 

– Påfør så en bodylotion på kroppen. Dette er kanskje selvsagt, men bodylotion heter altså BODYlotion av en grunn. Ikke påfør denne i ansiktet!

– Jeg pleier også neglene denne dagen, så av med den gamle lakken og på med en ny fresh, farge. 

– Og for å sette stemningen? Duftlys? Musikk? Et varmt bad?

– Poenget med en spadag er at du skal klare å koble av alt stress rundt deg. Jeg rydder, ser på YouTube eller hører på musikk mens huden min trekker til seg all deilig næring.

Hvis man ikke har tid (…) eller ork – hva er en hjemmespa-quick-fix?

– Hvis man ikke har tid eller ork – prioriter dette: Skrubb ansiktet, påfør ansiktsmaske eller sheetmask. Boom – ferdig! Nå er du klar for en ny uke.

Les også: Glasshud trender, men er det egentlig innafor?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer