Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilder via Somaya Bougroug, Instagram @majahattvang, Instagram @swimmingpool.ad og Instagram @silvanybricen

– Her om dagen hadde jeg møte med redaksjonen min i morgenkåpe

Forfall i karantenetider? Slik tilnærmer fire ekte beautyfantaster seg skjønnhet nå.

Hele Norge henger hjemme for å unngå smittespredning av COVID-19. Skal man tro diverse memes og ærlige Instagram stories, har mange latt seg selv få en liten pause på skjønnhetsfronten. Dusjer man eller vasker håret i disse dager får man stjerne i boka.

Men hva med de som er over middels opptatt av skjønnhetsprodukter fra før av? Har også de latt forfallet få regjere i takt med sofasliting og isolasjon? Eller benytter de derimot all denne tiden til å ha hjemmespa og teste ut nye produkter

Melk spurte Maya Hattvang, Somaya Bougroug, Fredrik Austad og Silvany Bricen.

Les også: Koronastengte skjønnhetssalonger: – Det er kjempetøft

Maja Hattvang

Bilder via @majahattvang
Jobber hos Cappelen Damm. Forfatter av skjønnhetsboken
«Naturlig nok» og partner i influencerbyrået Geist Oslo.

Hva du fått noen nye skjønnhetsrutiner nå som du har vært såpass mye hjemme? I så fall, hvilke? 

– Jeg har gått litt i begge retninger, har delvis slutta å gjøre noe som helst… typ vaske håret, dusje, ha en morgenrutine. Samtidig benytter jeg tiden til å bedrive litt hardkjør på hjemmebehandlingsfronten, med sterke syrer og retinol. En god kombo egentlig, huden liker å få være litt i fred etter sånt.

Hvilke produkter på baderomshylla er dine favoritter nå? 

– Kjøpte Beaute Pacifique sin megasterke A-vitaminkrem på flash sale hos Skincity, den er fantastisk. En gammel favoritt fra Codage, «masque micro-peeling», er verdens beste syremaske. Jeg har har nylig også testa den nye, oljefri varianten av It cosmetics CC-cream og liker den faktisk bedre enn originalen.

Hva prioriterer du helt bort å bruke tid på skjønnhetsmessig i disse dager? 

– Sminke. Untatt klar øyenbrynsgele.

Hvor ille er det for deg at skjønnhetssalonger og frisører har stengt nå? Hva savner du? 

– Jeg skulle klippa meg den første fredagen alt var stengt (fikk timen utsatt fra dagen før – hehe, uflaks), men nå synes jeg det er ganske chill å bare la det være.

Om du skal ha et jobbmøte på zoom: hvordan steller du deg på forhånd?

– Tar på klær. Eller nei, det var løgn. Her om dagen hadde jeg møte med redaksjonen min i morgenkåpe. Jaja.

Bruker du mer eller mindre tid på skjønnhet totalt nå, tror du?

– Ganske likt tror jeg? Mer hjemmespa, mindre daglig fiks, så går sikkert i null.

Fredrik Austad

Bilder: Privat/ Instagram @swimmingpool.ad
Fotograf og brand manager hos Patriksson

Har du fått noen nye skjønnhetsrutiner nå som du har vært såpass mye hjemme? I så fall, hvilke? 

– Jeg har egentlig startet å bruke mindre produkter enn før. Min teori er at jeg er flinkere til å lufte meg når det blir så mye planlagt innetid, så huden får både sol og frisk luft daglig. Rutinen min består nå av enkle tre trinn: rens, fuktighet og olje, og jeg synes selv at huden min ser mer vital ut enn på lenge, hehe.

Hvilke produkter på baderomshylla er dine favoritter nå? 

– Rens: Ole Henriksen Find Your Balance Oil Control Cleanser.
Fuktighet: Elixir Niactil. Denne er jeg veldig fornøyd med og har det du trenger i en dagkrem.
Olje: Ligne St. Barth Avocado Oil. Woooow. Denne fikk jeg i gave av en venninne, og den er blitt mitt absolutte favorittprodukt på baderomshylla. Den lukter som innsiden av en sky og får deg til å se ut som om du akkurat har kommet fra et bad i en sommervarm saltvannsbukt.
Parfyme: Byredo Slow Dance. Jeg vil jo lukte godt, om så bare for meg selv
🙂

Hva prioriterer du helt bort å bruke tid på skjønnhetsmessig i disse dager? 

– Ansiktsmasker jeg tidligere tok på før jeg skulle noe viktig. Nå skal jeg jo ingenting?

Hvor ille er det for deg at skjønnhetssalonger og frisører har stengt? Hva savner du? 

– Barberer hodet selv, så merker ingenting.

Om du skal ha et jobbmøte på zoom: hvordan steller du deg på forhånd?

– Avokadoolje i ansiktet, skjorte på overkroppen og silkeshorts under. 

Bruker du mer eller mindre tid på skjønnhet totalt nå, tror du?

– Mye mindre faktisk. Tiden går til lesing, trening, tegning, hjemmekontor og turer ute!

Somaya Bougroug

Tidligere skjønnhetsekspert hos Gimle Parfymeri i Oslo.
Nå butikksjef og innkjøper hos nyåpnede Cavour på Barcode.

Har du fått noen nye skjønnhetsrutiner nå som du har vært såpass mye hjemme? I så fall, hvilke? 

– Ja, dette har vært en fin mulighet til å catche up på beauty søvnen! Jeg sover 1-2t lenger (er egentlig en morgenfugl), praktiserer yoga, går turer i marka og drikker masse vann. Passer også på å fylle på D-vitamin lagrene når sola først er ute – for energipåfyll og ekstra glød! Spiser også mat som gjør meg glad. Prøver generelt å gjøre mest mulig som får meg til å føle meg bra innvendig og ut.

– Bruker ellers litt ekstra tid på morningene og på kvelden med å massere inn oljer, masker og så videre. Velvære og en fresh følelse er viktig for meg i disse dager. Står lengre i dusjen og skrubber meg litt ekstra, for så å smøre meg godt inn etterpå. Passer på å bruke favorittparfymen min. Duft gjør meg glad! Det er også verdt å nevne at enkelte dager så gjør jeg ingenting også. Som forøvrig er et minst like viktig skjønnhetsritual!

Hvilke produkter på baderomshylla er dine favoritter nå? 

– Masker, masker og masker. Biologique Recherche Masque Vivant (Denne er min go-to alltid! Den renser så godt og får porene på stell), Biologique Recherche Masque VIP02 (Glow! Bruker den også under øynene når jeg trenger SOS hjelp de dagene jeg er trøtt/sliten), og Isun Chlorella Algea Mask (Den renser og gir verdens fineste gyldne glød). Dette etterfulgt av min nye favorittolje fra Rudolph Care Facial Oil Delight og duoen fra samme merke Firming Perfector Serum og Firming Therapy Moisturizer.

– Når det gjelder kropp blander jeg Rudolph care Body Scrub og Shower Power. Deretter smører jeg meg inn i ISUN Rose Quartz oil. Den lukter helt vilt godt! Alt er økologisk, så følelsen er så fresh og ren. Min favoritter når det gjelder hår er Oribe Cleansing creme og Signature Masque. Fukt, fukt, fukt, med andre ord, frem til jeg kan ta turen til Ejla på Gevir igjen. Pafymen jeg ikke kan leve uten akkurat nå er Blanche fra Byredo. Så ren og feminin.

Hva prioriterer du helt bort å bruke tid på skjønnhetsmessig i disse dager? 

– Jeg bruker nesten ikke makeup nå. Det har vært utrolig deilig. Misforstå meg rett, jeg elsker makeup, men utrolig deilig å ikke «måtte» sminke seg. Huden digger «pausen». 

Hvor ille er det for deg at skjønnhetssalonger og frisører har stengt? Hva savner du? 

– Det er heldigvis ikke helt krise for meg personlig. Men jeg savner frisøren min Ejla på Gevir. Ellers har jeg jo jobbet med beauty, og kan fikse det meste selv. Men så fort dette er over så kommer jeg til å sette av en dag til frisør, hudpleie, bryn og negler. Ha ha, jeg er jo til vanlig en velvære junkie.

Om du skal ha et jobbmøte på zoom: hvordan steller du deg på forhånd?

– Holder det super enkelt! Skal så lite til for å føle seg fresh om dagen. Her om dagen tok jeg på meg favorittjeansen min og en deilig cashmere topp fra Cavour. Følte meg komfortabel og fin. Tok på meg en maske i forkant, og brukte superlite makeup, bare litt rouge, mascara, bryn og gloss, også parfyme. Var litt fint å late som man skulle på jobb og at ting var litt «normale». Etter dette var det forøvrig rett inn i kosedressen igjen. Haha. 

Bruker du mer eller mindre tid på skjønnhet totalt nå, tror du?

– Alt i alt mindre tid. Deilig ! 

Silvany Bricen

Bilder via silvany.no
Tidligere modell, programleder og skjønnhetsjournalist
hos Stella. Nå driver hun skjønnhetsnettstedet Silvany.no

Har du fått noen nye skjønnhetsrutiner nå som du har vært såpass mye hjemme? I så fall, hvilke? 

– De første dagene med selvvalgt karantene blomstret vaske – og ryddemanien. Jeg elsker å få det fint rundt meg, og kroken på badet, der jeg har produktene jeg bruker fremme, har ropt på en makeover LENGE! Det har blitt mer yogamassasje for ansiktet, og mer fokus på kropp.

Hvilke produkter på baderomshylla er dine favoritter nå? 

Micellar Water fra Burt’s Bees er forfriskende både morgen og kveld. Essence for masse fuktighet fra Skin Regimen. Et serum som reduserer pigmentflekker fra Caudalíe, øyekrem fra Tata Harper, et merke jeg elsker, også bruker jeg en dagkrem fra Skin Regimen som skal beskytte huden mot partikler fra forurensing, som visstnok er den største skaden for huden for øyeblikket. Har testet flere slike produkter, og synes alle lukter litt rart, det gjør også denne, men huden føles gjennomfuktet og plumped etterpå. Jeg ønsker meg hvitere tenner, og har kjøpt en «tannkrem» fra Weleda. Ellers har jeg akkurat bestilt en microstimulator (endelig) som jeg tipper blir den neste, største favoritten.

– For kroppen ser jeg faktisk frem til å bruke min vakre gua sha til kropp laget av den blå krystallen agate. Når jeg rekker det bruker jeg en liknende for ansiktet, og i tillegg en olje sammen med min ansiktsmassasje, men akkurat nå er de gua sha for kropp jeg er mest ivrig etter å bruke. Den har en takkete kant som jeg drar over lår og mage. Jeg elsker å bruke den, og føler huden vekkes til live. Tror veldig på massasje for å opprettholde en sunn hudhelse. Ellers er det alltid deilig å bruke body lotion fra Tromborg, elsker duftene fra dette merket. Leppebalm fra Tromborg, Hurraw og L.A Bruket er også helt essensielle produkter for meg om dagen. En brynsblyant fra Sisley, og shimmerkrem fra Organic Pharmacy er også faste favoritter.

Hva prioriterer du helt bort å bruke tid på skjønnhetsmessig i disse dager? 

–  Alt annet enn føtter og hår. Skrekk og gru her trengs det profesjonell hjelp!

Hvor ille er det for deg at skjønnhetssalonger og frisører har stengt? Hva savner du? 

– Det går helt fint at alt er stengt. Jeg har masse produkter, og tror personlig mange får mer fokus på faktisk å bruke opp det de har nå. Men jeg savner frisørtimene hos Theresegaten 35, der de gir god hodebunnmassasje og håkurer jeg er helt avhengig av. Ren Pleie på Vinderen har også en fotterapaut som jeg skal booke meg inn til så fort de åpner.

– Når det er sagt har akkurat bestilt en mikrostimulator fra et av mine favorittmerker Amazing Space. Dette er en ansiktmassasjemaskin som går på strøm. Har lest masse om disse produktene, og COVID-19 krisen har fått meg til å innse at kanskje hjemmerutinene mine må bli enda mer effektive, for det gir så stor glede å faktisk sette av nok tid til egenpleie. For selv om jeg har mange produkter, jobber jeg med å finne de stjerneproduktene som virkelig leverer, og kun bruke disse. Det blir for mange greie produkter som jeg mener er dumme å eksponere huden min for. Det jeg mangler nå er solkremer. Så neste kjøp blir sikkert solkrem fra enten Rudolph Care eller Hynt Beauty.

Om du skal ha et jobbmøte på zoom: hvordan steller du deg på forhånd?

– Jeg stiller med nyvasket hår, og masse fuktighet på huden. Naturlig sminke med litt ekstra glød i kinnene og maskara. Leppebalm med litt burgunder leppestift, og håndkrem på hendene. Da føler jeg meg jobbklar og i jobbmodus.

Bruker du mer eller mindre tid på skjønnhet totalt nå, tror du?

– Med to små barn er det begrenset hva jeg rekker av egenpleie, rutinene er som før, og jeg rekker det meste unntatt lange dusjer, som det er slutt på. Her er alt veldig tidseffektivt! Mens jeg bader barna, renser jeg huden og steller meg for kvelden. De syns det er veldig gøy å se alle de rare maskene mamma smører på huden. Mens de sitter i badekaret ved siden av meg får jeg i hvert fall ro til å la maskene virke.

Les også: Norsk beautyguru inn i teamet til svensk superstjerne

Siste saker

Mest lest nå
Les mer