Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Syv ting å få med seg på Collective Oslo Fashion Art Festival

Tre dager med mote og kunst i sentrum.

Tidligere Uncontaminated nå Collective Oslo Fashion Art Festival arrangeres for fjerde år på rad 11.-13. oktober. På programmet står over 60 utstillinger, pop-up-arrangementer, fester, eventer og talks alt konsentrert rundt Aker Brygge og Nasjonalmuseets Mellomstasjonen.

– Årets Collective-festival er større enn noensinne med doblet program av både norske og utenlandske kunstnere. Vi er utrolig stolte over å ha en festivalplattform i Oslo som er såpass attraktiv internasjonalt, hvor vi inviterer de kuleste kunstnerne, både up-and-coming og etablerte. Vi klarer å hele tiden få med oss det som skjer der ute og jobber i krysningspunktet mellom mote og kunst, hvor vi også mener vi får til å vise trendene og hvordan verden forandrer seg, sier grunnlegger og arrangør Hilde Pettersen Reljin til Melk & Honning.

Her er noen av høydepunktene på programmet:

Den serbisk-fødte, New York-baserte fotografen Dusan Reljin viser sitt nyeste samarbeid med supermodell Kate Moss. Han har tidligere jobbet med blant andre Yves Saint Laurent, Givenchy, Gucci og Helmut Lang og for magasiner som Vogue, Numero, Interview, GQ, iD, Dazed & Confused og W Magazine.

I kjølvannet av #MeToo er kanskje Nate Waltons bilder spesielt interessante. Den LA-baserte fotografen har allerede fått Instagram-kontoen sin stengt tre ganger på grunn av fotografiene hans som ofte viser nakne kvinnekropper, men som selvsagt er så mye mer enn bare det.

Den norske fotografen Maria Pasenau, som vi kåret til bobler på listen vår over mote-Norges mektigste tidligere i år, tolker ungdom, kultur og relasjoner på en herlig ærlig, rå og upolert måte. Les Ida Eritslands intervju med henne i D2 først. Hør Pasenau også i samtale med Oliver Latta, Nate Walton og Sharna Osborne i «Art with an agenda» fredag 12. oktober kl.15.

Edda Gimnes

Edda Gimnes

Edda Gimnes, som nylig anklaget Moschinos Jeremy Scott for plagiat, og Kit Wan, som viste off-schedule under sesongens Oslo Runway, viser begge frem design på Mellomstasjonen. Hun kjent for sine 2D-illustrasjoner av klær med nærmest papirdukke-lignende silhuetter og han for sine sterke grafikk, volum, farger og detaljer.

Oliver Latta er den Berlin-baserte motion-designeren bak Extraweg som designer digitale opplevelser, og er mannen bak den nyeste kampanjen for Valentino, Candy Stud Factory samt animert den nye logoen til Vogue CS da magasinet ble lansert i Tsjekkia og Slovakia.

Talken «The future of diversity» tar opp tråden fra sommerens mangfolddebatt. Hvem er egentlig ansvarlig for å sørge for mangfold i den norske moteindustrien? Og hva er egentlig mangfold? I panelet sitter Elle-redaktør Signy Fardal, journalist Ida Eritsland og grunnlegger av modellbyrået Idol Looks, Amar Faiz. Talken ledes av Melk & Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir. Lørdag 13. oktober kl.14:30.

Og «Are we all artists». Talken ledes av Synne Skjulstad, medieforsker og førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania: Westerdals Institutt for kommunikasjon og design i Oslo i samtale med influencer Celine Aagaard, fotograf Erik Asla og stylist Yael Quint. Vi lever i en tid der alle har en smarttelefon, og der vi kan skape vår egen karriere gjennom sosiale medier. Men hvordan gjorde de det de som lyktes? Lørdag 13. oktober kl. 14.

Se hele programmet her.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer