Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Sesongens hårtrender

Hvordan man lar håret falle og gro er for noen en evig søken. Hva passer meg best? Langt eller kort? Lugg eller ikke? Lyst eller mørkt?

Mens det lenge var «granny hair» som preget manges hoder, var den trenden offisielt over i fjor. Et motsvar var at den naturlige formen og fargen regjerte. Men hva vil prege hårtrendene denne våren og sommeren?

Vi har fått svaret av tre norske frisører og hårstylister.

Individualitet

Fjoråret var preget av naturlig hår og individualitet. Man skulle gjerne spille på sin opprinnelige farge og teksturen i håret. Nikola Grozdic, frisør på Gevir og hårstylist hos Style Management, mener at dette fortsatt er i trendbildet.

–  Jeg synes det er helt fantastisk at man tør å gjøre sin egen greie, men fortsatt være «on trend», sier han.

Grozdic mener at den samme regelen gjelder klippen. Det er viktig å se hva hver enkelt person kler, istedenfor å følge trender slavisk.

–  Det er viktig å huske at skjønnhet kommer før kreativitet!

Isabelle S. Calderon er daglig leder og partner i Hendrix Hair Sentrum. Hun mener også det naturlige vil fortsette å regjere.

–  Bruk det fallet man har i håret, og gjerne forsterk det med litt saltvannspray og lufttørking, forteller hun.

Langt, glatt og blankt

Bilde av modell bacstage på Victoria Beckham-visningen

Victoria Beckham SS17

Jeanette Gjerde Olsen, hårstylist og make up artist representert av Pudder Agency, mener at det handler mye om individuell stil og ønsker.

Men selv om det naturlige håret fortsatt er trendy, er det en spesifikk sveis som gjelder skal vi tro frisørene vi har snakket med. For mens bølgete og romantiske krøller har vært i bildet lenge, er det nå super langt og rett hår med midtskill som virkelig gjelder.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

–  Vi har sett mye glatt og blankt hår i det siste ala The Kardashians, sier Calderon.

Sveisen er nemlig nylig sportet av Kim Kardashian ved flere anledninger hvor det mørke lange håret henger som rette gardiner foran ansiktet og rammer inn trekkene. Sveisen ble også sett på flere catwalker under moteukene, som for eksempel hos Victoria Beckham.

Trenden fokuserer på at håret skal være blankt og uten noe bevegelse, så hvis håret ikke allerede er flatt må rettetangen fram.

–  Finn frem rettetangen og glatt håret ut. Husk en god varmebeskytende spray eller krem før du fyrer løs. Håret skal se blankt og sunt ut, ikke tørt og gammelt, råder Grozdic.

Pastell forblir

Når det kommer til hvilke farger som preger trendbildet denne sommeren mener Nikola Grozdic at alt er lov. Han påpeker at ikke alle passer de samme fargene, og at man burde se an hva som gjør seg på hver enkel.

Jente med lilla/blått-hår

Bilde: @bleachlondon

–  Vi ser pastell-farger, gylden blondt hår, men kanskje sterkest av alle er Gold Rose-fargen som har tatt litt av. Den er en flott måte og sprite opp en litt sliten farge.

Colderon mener også pastellfargene vil bestå, men har ekstra troen på en spesifikk farge.

–  Jeg har troen på forskjellige variasjoner av blått. Alt fra mørk denimblå til lys babyblå, forteller Hendrix Hair-frisøren.

Hår-countouring

Balayage har en god stund vært go-to for de som vil ha en naturlig farge, men som fortsatt vil ha litt liv og spill i håret. Balayage vil fortsatt være i gjeldene denne sesongenen mener ekspertene.

–  Balayage vil vare en stund til, men kanskje med noen små endringer i påføring og fargevalg, forteller Olsen.

Jente med brunt og blondt stripete hår

Bilde: @bleachlondon

Calderon tror også at stripete hår i en blanding av blondt og brunt vil bli enda mer synlig utover sommeren – men gjerne i enda større grad tilpasse seg folks forskjellige trekk.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

– Jeg har troen på rene farger der blondt og brunt sklir forsiktig over i hverandre for å markere klippen eller trekkene i ansiktet… hår-contouring har blitt det nye!

Hår-countouring er inspirert av make-up trenden ved samme navn, og fremhever og skyggelegger ansiktet på samme måte. Fargeteknikken bruker forskjellige typer lyse og mørke toner på ulike steder i håret for å forme ansiktet. Hår-contouring skal også forsterke den naturlige hudtonen, og fargene er valgt ut i fra dine opprinnelige farger.

Lobben

Bella Hadid med sin nye veis, lobben.

Bilde: @bellahadid

Mens fjoråret var preget av 70-tallssveisen med langt og bølgete hår, er sesongens trendy fisyre en tydeligere klipp. Ekspertene spår nemlig at lobben, en lang versjon av bobben, er det som vil regjere i sommer.

–  Denne skal være mykt klippet, gjerne med en lett 70-tallslugg som ser utspart ut. Det skal se effortless ut og tilfeldig, forteller Calderon.

Bobben er en rett klipp – ofte bittelitt kortere bak – som sjelden trenger mye styling, og passer dermed de fleste. Hårstylist Jeanette Gjerde Olsen har også troen på lobben.

– Den lange bobben, med både lange eller korte lugger, skal være mer naturlig stylet enn den tradisjonelle bobben, forteller hun.

 

Les også: «Stripper»-neglene er tilbake for fullt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer