Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ta neglene dine til et nytt nivå

Før ble falske negler ofte assosiert som harry. Nå kan det ikke bli mer trendy.

Det holder ikke med neglelakk i favoritt-fargen sin lenger. Skal man være en av de kule kidsa skal du gjerne ha så lange negler at det skriker falskt – slik at til og med hverdagslige oppgaver blir en liten utfordring.

Amerikanske Vogue har skrevet at «stripper»-neglene er tilbake for fullt – med et stort nikk til stjerner som Kylie Jenner og Rihanna som har banet vei. Både innenfor moteverdenen og street wear-trenden ser man de lange neglene dekorert med noe som nærmer seg kunstverk regjerer.

Elisabeth Lein Osvik er eier av Beth´s Beauty i Oslo og har drevet med kunstnegler siden 1989. Hun sier at trendene har gått i bølger siden hun startet. På 90-tallet var det inn med lange negler, dermed ble de kortere og mer naturlige. Nå ser man at de lengre og falske neglene gjelder igjen.

– Det er helt klart en økning blant yngre, og det har blitt mer vanlig med lengre negler og kule farger, sier Osvik.

Med 90-tallet som fortsatt det regjerende tiåret for trender, er det kanskje ikke rart at de falske neglene er i vinden – igjen.

 

Bilder: @kyliejenner, @ghettonailz og @wahnails

Men eieren av Beth´s Beauty påpeker at det er en delt trend. Det er en voksende gruppe som ønsker de lange, dekorerte negler med kraftige farger, mens det er fortsatt mange ønsker den mer naturlige looken.

Hun peker på at det mest populære blant de som ønsker langer negler er mandelformete og spisse negler, mens de tidligere har vært mer firkantete.

– Trenden er klart at folk bruker mer farger og gjerne sterke farger. Den nye trenden er lange, litt tykkere, buede negler som er spissere. Også er det veldig populært å dekorere de med selvlysende- og metalliske farger og ombre.

Les også
Sports Illustrated viser frem modell med synlig arr for første gang

YouTuberen og sosiale medier-personligheten Malin Nesvoll Vangsnes, bedre kjent som MakeupMalin, er stor fan av de lange, falske neglene.

– Jeg digger fake negler fordi mine naturlige negler er et håpløst prosjekt. Og med fake kan man leke seg enda mer med form og utrykk enn med vanlige, og det er så gøy!

MakupMalin sier at hun for øyeblikket har en litt kortere variant – rett og slett fordi hun er nødt til å trykke på tastaturet på macen. Men hun er mest glad i de mandelformede og ballerinaformede neglene.

– Jeg liker ALT som ingen andre har og nå har jeg fått helt oppheng i klar akryl og neglepiercinger!, forteller hun.

Bilde: @makeupmalin

Falske negler kan faktisk spores helt tilbake til oldtidens Egypt hvor kvinner lagde falske negler av elfenbein eller gull. Opp gjennom historien har det vært et statussymbol – rett og slett for at det viser at du ikke kan gjøre håndarbeid.

Negledesign har lenge vært stort i utlandet, spesielt i USA og sørlige deler av Europa. Men her i Norge har vi ikke like lang tradisjon for å legge penger på bordet får å få stelt neglene.

MakeupMalin tror at trenden har ankommet Norge på grunn av sosiale medier, og at landegrensene dermed på mange måter viskes ut.

– Lange negler har jo alltid vært hot i USA. Der er det jo dagligdags å ta manikyr og pedikyr! Med sosiale medier blir negletrender fra for eksempel USA og Asia mye mer tilgjengelig for oss også, forklarer MakeupMalin.

Hun får sin inspirasjon stort sett fra Instagram.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

– Jeg følger haugevis av neglekontoer på Insta, og noen av favvorittene mine er @ghettonailz og @wahnails.

Les også: STILORAMA: MAKEUPMALIN

Negleteknikeren Kristine Vullestad, som står for mye av MakeupMalin sitt negledesign, mener også at grunnen til at Norge har fått øynene opp for negler den siste tiden er sosiale medier og kjendiser som har frontet trenden.

– Negledesign er veldig stort i utlandet så det er ikke veldig overaskende at det har blitt mer populært her til lands også, forteller Vullestad.

Hun peker også på at den formen de fleste er ute etter er mandel og ballerina.

– Når de har prøvd korte eller medium lange negler første gangen, vil de fleste gjerne ha lenger og lenger for hver gang de kommer tilbake, avslutter negleteknikeren.

Bilder: @kristine_nails

Les også: Er partytoppen virkelig tilbake?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer