Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Seks uvanlige motelanseringer

Kondomer, kjøleskap og kajakk.

At motehusene lanserer overraskende eller tidvis litt fjollete merch fjernt fra det de egentlig er kjent for er intet nytt. For de mange som ikke har råd til å punge ut titusentalls kroner for luksusvarer, er dette en måte å likevel skaffe seg en liten bit av luksuskaka på – og ikke minst en utspekulert måte å tjene penger på for motemerkene.

Nylig ble det kjent at Saint Laurent lanserte kondomer, innpakket i gullfolie.

De er selvfølgelig ikke alene om å blande sex og mote; linken mellom de to er helt åpenbar, ettersom sex – fremdeles – selger. For få år siden valgte Diesel å plassere annonsene sine på Pornhub. Alexander Wang på sin side innledet et samarbeid med kondomprodusenten Trojan, mens Vetements sendte kondomer som en del av invitasjonen til sin SS20-visning.

Saint Laurents kondomer kunne kjøpes for 30 kroner stykket, og er for lengst utsolgt på det franske motehusets nettbutikk.

Her er seks ganger motebransjen gikk utenom sin vante sti og lanserte helt andre ting.

Les også: Hinter om samarbeid med stort motehus

Dolce & Gabbana: kjøleskap

Samarbeidet mellom det italienske motehuset og den italienske husholdningsapparat-produsenten Smeg ble først lansert i 2017. Siden det har de kommet på banen med alt fra brødristere til juicemaskiner og kjøleskap. Sistnevnte med en prislapp på utrolige 415 000 kroner.

Diesel: vin

Diesel-grunnlegger Renzo Rosso kjøpte en vingård i Veneto-distriktet i Italia på 90-tallet. Senere lanserte han både ulike varianter av rødvin og hvitvin – til en pris av tusenlappen på restaurant. Diesel-vinen produseres fremdeles.

Christopher Kane: Crocs

Den britiske designernes samarbeid med Crocs i 2017 kom som en overraskelse på mange. Selv skal Kane ifølge Vogue ha uttalt at han «likte at de ofte blir sett på som stygge og ikke i det hele tatt flatterende eller feminine».

Balenciaga: Crocs

Senere samme år valgte også Balenciaga å inngå et samarbeid med Crocs. Det var kanskje hakket mindre overraskende, ettersom Demna Gvasalia, kreativ leder for merket, er kjent for å blande humor og anti-fashion inn i sine kolleksjoner.

Supreme: Spade, målebånd og kajakk

Det hippe New York-baserte merket er kjent for morsomme og i blant overraskende samarbeid, blant annet med Kermit the Frog for noen år tilbake. Men det at kult-skatemerket skulle lansere spade, måleband og kajakk var kanskje hakket mer overraskende?

Cosmopolitan yoghurt

Cosmo var på et tidspunkt et go-to for kvinner som blant annet ønsket å lese om slankekurer. I 1999 lanserte livsstilsmagasinet derfor sin egen lett-yoghurt. Etter i underkant av to år på markedet var leken dessverre over for slankeyoghurten.

Les også: Tom Wood lanserer samarbeid med Røros Tweed

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Siste saker

Mest lest nå
Les mer