Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se den svarte modellen gjenskape kjente kampanjer

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)

Det sies at sex selger, men opp gjennom historien har det oftest vært hvite ansikt som fronter diverse kampanjer.

Reklamene prøver å trigge en gjenkjennelsesfølelse, men når du ikke er høy, slank, hvit og blond kan det fort ha motsatt effekt. Enten har bildene vært såpass mange runder gjennom Photoshop at det er fysisk umulig å sette seg nye idealer, eller så blir du ikke inspirert fordi du er litt mørkere i huden.

Les også: Dette var de mest og minst mangfoldige visningene under moteukene

Siden dagens samfunn bare tar musesteg i rett retning, er det bra for unge jenter/gutter at visse folk tar et kjempesprang. Modellen Deddeh Howard er en av dem og for å ytre sin mening har hun med fotograf-kjæresten Raffael Dickreuter gjenskapt flere kjente kampanjer der en hvit modell er benyttet.

– Modellbyråer kunne ofte si «vi liker din look, men vi har allerede en svart jente». Det burde ikke være begrenset til bare én svart jente, der kan være flere enn en! Det er som om de skammer seg for å representere mangfold. Det gjør veldig vondt og det fikk meg til å føle meg usikker og dårlig om meg selv, sier hun.

Denne serien har fått navnet «Black Mirror» og både hun og kjæresten jobbet hardt for å gjøre bildene så like som mulig, de brukte til og med to måneder bare til å finne samme motorsykkel som Gigi Hadid benytter i en reklame for Guess. Til Buzzfeed forteller Howard at hun med bildeserien prøver å vise at alle hudfarger er like vakre og fortjener like mange kampanjer som hvite modeller.

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

 
ad5

ad4

ad6

ad1

ad2

ad3

ad

Les også: Hva er hemmeligheten bak Frank Oceans vakre hud?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer