Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se den norske stjernedesignerens første solokolleksjon

I oktober takket han for seg hos Cavalli. I går kveld viste han frem sin nyeste kolleksjon under Couture-moteuka i Paris. 

Peter Dundas har gjennom en 30 år lang karriere klart å opparbeide seg en imponerende CV. 58-åringen har vært assistent for Jean Paul Gaultier, ansvarlig for Pret-a-porter kolleksjonene til Christian Lacroix, og sjefsdesigner og kreativ leder for Pucci, Ungaro og Cavalli.

I oktober i fjor kunne Melk & Honning avsløre at nordmannen hadde takket for seg hos sistnevnte. Tidlig i år ble det kjent at Dundas endelig ville starte sitt eget merke. Blant de første tingene han gjorde under eget navn var å designe kostymene til Beyonce under årets Grammy Awards.

I går ble den første fulle kolleksjonen vist frem, med 20 looks for Resort 2018, under Couture-moteuka i Paris. 

I et intervju med Business of Fashion forrige uke, uttalte Dundas at merket ikke vil basere seg på tradisjonelle sesonger, og operere – i tråd med dagens trend – med «see now, buy now» modellen.

– Vi kommer ikke til å gjøre disse bombastiske, svære kolleksjonene, for eksempel resort-kolleksjoner med hvert eneste plagg det kan tenkes at du trenger. Kvinnen jeg designer for har alltid levd en nomadisk tilværelse. Det er alltid et sted med snø i juli og en strand å ligge på i desember, sier designeren.

Merket er foreløpig selv-finansiert, men det er flere interesserte investorer på ballen.

– De som er interessert i å støtte oss er de som verdsetter og anerkjenner det at vi har et helt nytt og fresht perspektiv, selv innenfor større og mer etablerte merker, forteller han.

Les også
M&H toppliste: Julepynt

Kolleksjonens estetikk har helt tydelig Dundas sin signatur fra tida hos Cavalli og Pucci med pels, paljetter, 70-talls vibber, knallfarger og sorte blondekjoler.

– Inspirasjonen kommer fra barokken, selve høyden av estetisk fråtsing – mens selv om alt sammen er fint og flott, så ville jeg fremdeles ha en easiness som føles moderne, forteller Dundas til WWD.

Les også: Beyoncé debuterte norsk design under Grammy-utdelingen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer