Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Peter Dundas forlater Cavalli

peter-dundas-cavalli-l

For kort tid siden ble det klart av Peter Dundas forlater stillingen som kreativ leder for Cavalli. Den norske designeren har hatt stillingen kun i overkant av et år. 

– Jeg ønsker å takke Roberto Cavalli og resten av gruppen for den uvurderlige erfaringen dette har vært, og ønske dem all mulig suksess mot deres fremtidige mål, forteller nordmannen ifølge WWD i forbindelse med avgangen.

Dundas må sies å være en av de mest suksessrike norske designerne noensinne, med tidligere sjefsdesignerstillinger både for Emilio Pucci og Ungaro. Da han tok over hovedsetet for Cavalli i fjor ble debutkolleksjonen utpekt som et av høydepunktene under moteukene av New York Times.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er bakgrunnen for avgangen til Dundas, og det er heller ikke blitt sagt noe om hvem som vil ta over.

– På vegne av Roberto Cavalli og våre aksjonærer vil vi takke Peter Dundas for hans bidrag til merket, og vi ønsker han alt godt for fremtiden. I forbindelse med at Roberto Cavalli nå går gjennom en periode med forandringer, vil vårt designteam fortsette som før og annonseringen av den nye kreative lederen vil skje etter hvert, fortalte konsernsjefen for Roberto Cavali-gruppen, Gian Giacomo Ferraris, i forbindelse med det hele.

Den norske printdesigneren og konsulenten Torunn Mjånes Myklebust, har base i Paris og Milano og store merker som Alexander McQueen, Givenchy og Roberto Cavalli på CVen.

Hun mener Dundas avgang er et symbol på en bransje som har blitt tøffere. 

– Det er helt klart en endring i bransjen. Den er blitt mer kommersiell og presset kan merkes fra topp til bunn. Det stilles knallharde forventninger til designere, sjefsdesignere og kreative ledere om å levere unik kreativitet og bestselgere på løpende bånd. Jeg tror at vi kommer til å se flere endringer i andre store motehus framover, forteller hun Melk & Honning.

Les også: Norske Peter Dundas første visning for Cavalli

Siste saker

Mest lest nå
Les mer