Slik reagerer sosiale medier på Hedi Slimanes Celine-debut

«Et stort fuck you til kvinner som elsket Celine».

Fredag gjorde Hedi Slimane sin store debut som sjefsdesigner for erkefranske Celine, under Paris Fashion Week. Han overtok stafettpinnen etter Phoebe Philo som satt i sjefsstolen hos motehuset i et tiår. Philos design ble gang på gang hyllet av moteglade kvinner verden over, og flere satt nærmest med hjertet i halsen da det ble kjent at Slimane skulle ta over som sjefsdesigner.

Slimane gikk ikke stille i gangene da han tok på seg den nye jobben. Han begynte med å endre motehusets logo fra «Céline» til «Celine», tømme nettsiden og fjerne alle bildene fra Instagram. Dette fikk flere til å reagere og en Instagram-konto ved navnet «OldCeline» ble opprettet. Kontoen har i dag i overkant av 41.000 følgere, og har vært spesielt aktiv etter Slimanes første kolleksjon ble vist. For første gang omfattet den både klær til kvinner og menn. Men tilbakemeldingene på visningene var mildt sagt noe kjølige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er noen av reaksjonene på sosiale medier i etterkant av Slimanes Celine-debut. 

eliza brooke twitter
Skjemdump Twitter @Eliza_pb
eliza brooke

Motejournalist Eliza Brooke sammenligner Phoebe Philos Celine, med Hedi Slimanes. Hun kaller også det nye Celine for «et slag i trynet til kvinner som elsker merket».

diet prada celine
Foto: Skjemdump Instagram
celine diet prada
Foto: Skjemdump Instagram

Med en bildeserie på ti bilder viser Instagrams eget motepoliti Diet Prada likheten mellom Slimanes første Celine-kolleksjon og det han gjorde da han var sjefsdesigner hos franske Saint Laurent.

celine
Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline
old celine
Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline
old celine
Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline
old celine
Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline

Den nye Instagram-kontoen Old Celine, som hyller det tidligere arbeidet til Phoebe Philo var også på ballen etter Slimanes debut for motehuset.

Hovedbilde: Instagram @OldCeline

Les også: Norsk Martin er Hedi Slimanes Celine-favoritt