Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slik reagerer sosiale medier på Hedi Slimanes Celine-debut

«Et stort fuck you til kvinner som elsket Celine».

Fredag gjorde Hedi Slimane sin store debut som sjefsdesigner for erkefranske Celine, under Paris Fashion Week. Han overtok stafettpinnen etter Phoebe Philo som satt i sjefsstolen hos motehuset i et tiår. Philos design ble gang på gang hyllet av moteglade kvinner verden over, og flere satt nærmest med hjertet i halsen da det ble kjent at Slimane skulle ta over som sjefsdesigner.

Slimane gikk ikke stille i gangene da han tok på seg den nye jobben. Han begynte med å endre motehusets logo fra «Céline» til «Celine», tømme nettsiden og fjerne alle bildene fra Instagram. Dette fikk flere til å reagere og en Instagram-konto ved navnet «OldCeline» ble opprettet. Kontoen har i dag i overkant av 41.000 følgere, og har vært spesielt aktiv etter Slimanes første kolleksjon ble vist. For første gang omfattet den både klær til kvinner og menn. Men tilbakemeldingene på visningene var mildt sagt noe kjølige.

Her er noen av reaksjonene på sosiale medier i etterkant av Slimanes Celine-debut. 

eliza brooke twitter

Skjemdump Twitter @Eliza_pb

eliza brooke

Motejournalist Eliza Brooke sammenligner Phoebe Philos Celine, med Hedi Slimanes. Hun kaller også det nye Celine for «et slag i trynet til kvinner som elsker merket».

diet prada celine

Foto: Skjemdump Instagram

celine diet prada

Foto: Skjemdump Instagram

Med en bildeserie på ti bilder viser Instagrams eget motepoliti Diet Prada likheten mellom Slimanes første Celine-kolleksjon og det han gjorde da han var sjefsdesigner hos franske Saint Laurent.

celine

Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline

old celine

Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline

old celine

Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline

old celine

Foto: Skjermdump Instagram @OldCeline

Den nye Instagram-kontoen Old Celine, som hyller det tidligere arbeidet til Phoebe Philo var også på ballen etter Slimanes debut for motehuset.

Les også
Nå åpner Høyer ny flaggskipsbutikk på Paleet

Hovedbilde: Instagram @OldCeline

Les også: Norsk Martin er Hedi Slimanes Celine-favoritt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer