Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gosha Rubchinskiy anklages for å ha sendt upassende meldinger til mindreårig fan

Designeren hevder det var en street casting.

Den 34 år gamle russiske designeren Gosha Rubchinskiy ble lørdag anklaget for å ha sendt upassende meldinger med en 16 år gammel fan etter at en privat samtale mellom de to ble spredt i sosiale medier.

Instagram-kontoen Supreme Leaks News og Diet Prada var blant de første som plukket opp skjermbildene fra santalen som viser at designeren ber gutten om bilder. Han oppfordrer gutten til å ta bildene på badet for å unngå at foreldrene hans finner det ut. Samtalen mellom de to skal ha foregått via Instagrams DM-funksjon før den ble tatt videre på Whatsapp og Facetime. Det skriver Hypebeast som fikk følgende uttalelse fra Rubchinskiys team lørdag.

«Dette var en street casting for en look book shoot. Personen sendte en direkte mail til oss og bad om å bli vurdert for castingen. Dette skjer hele tiden. Vi har gjort street casting for visninger og look books i mange år nå. Vi skal til London for å caste look booken neste uke. Gosha gjorde en face time med ham og spurte deretter om et bilde for å oppbevare sammen med alle de andre. Personen sa at han ikke var alene og at han ikke kunne ta bildet så Gosha foreslo at han bare kjapt kunne ta det i speilet på badet slik at han kunne vise det til resten av teamet og ha det i arkivet. Denne utvekslingen slik den fremstår på Instagram-posten til Supreme leaks news har blitt endret og tatt ut av kontekst. Det er ingen tvil om at det har blitt gjort modifikasjoner og også slettet meldinger for å få det til å fremstå på en dårlig måte når det bare var en forespørsel om et bilde i forbindelse med street castingen. Personen begynte å kontakte oss hyppig med et krav om å få et svar angående castingen og ble litt rar. Så Gosha blokket ham, og vi tror det er grunnen til at personen forsøker å få Gosha til å fremstå i et dårlig lys og gjøre det som var en helt uskyldig street casting til noe det ikke var. Vi har gjort denne typen direkte street casting i ti år og har aldri hatt et slikt problem, derfor medfører ikke dette riktighet».

Diet Prada peker blant annet på at selv om den seksuelle lavalderen i Russland er 16 år anses oppbevaring og spredning av nakenbilder eller andre bilder som seksualiserer noen under 18 år som barneporno.

16-åringen som stod frem med beskyldningene mot Rubchinskiy er medlem av Facebook-gruppen High Fashion Talk der han har postet informasjon om hendelsen. På gruppens Instagram-konto er det også postet screenshots og en video av designeren og gutten som Facetimer.

Alle postene på Rubchinskiys egen Instagram-konto har blitt slettet, men kontoen er fortsatt aktiv.

Se screenshot fra samtalen mellom Rubchinskiy og den 16-år gamle gutten her:

https://www.instagram.com/p/BrING-LldAf/

https://www.instagram.com/p/BrIZwtglvQQ/

https://www.instagram.com/p/BrIciECFkux/

https://www.instagram.com/p/BrIXzG9lLOA/

Lørdag kveld postet Instagram-kontoen nye anklager mot den russiske designeren, denne gangen fra en som hevder Rubchinskiy sendte ham meldinger i oktober. I noen av meldingene som i ettertid skal ha blitt slettet av designeren spør han gutten om å sende ham bilder uten undertøy på, hevder gruppen i sin nyeste Instagram-post:

https://www.instagram.com/p/BrJQypwFROZ/

Melk & Honning følger saken og kommer tilbake med mer.

Hovedbilde via Highsnobiety

Les også: Victoria’s Secret-showet hadde de dårligste seertallene noensinne 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer