Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se dokumentaren om moteindustriens mest anerkjente designer

Vi viser dokumentaren om Dries van Noten i samarbeid med Høyer Eger på Kunstnernes Hus 15. november.

Han er en av moteindustriens mest private designere, men nå gir Dries van Noten endelig et innblikk i sitt liv og kreativitet. Motehuset er kjent for å være svært lukket, uten investeringer utenfor huset, reklamekampanjer eller kjendiser ikledd merket på rød løper. Likevel gjør Dries Van Noten noe uforventet, vakkert og oppsiktsvekkende hver eneste sesong.

Melk & Honning viser filmen i samarbeid med Høyer Eger, som de første i Skandinavia. I filmsalen på Kunsternes Hus vil M&H og Høyer Eger fylle setene med venner og lesere den 15. november for å oppleve Dries van Notes kreative prosess.

MELD DEG PÅ HER:

For å få en gratis billett til filmvisningen må du like Melk & Honning sin Facebook-side og melde deg på arrangementet. Attending = gjesteliste.

 

I fjor skrev vi kort om våre forventninger til filmen som krevde flere år med overtaling fra regissør Reiner Holzemer, åpner den Belgiske designere nå opp dørene til sitt atelier, hvor Holzemer har fulgt han gjennom et helt år. I dokumentaren Dries blir publikum med på prosessen bak fire kolleksjoner, og får et innblikk i Van Notens privatliv sammen med partneren Patrick Vangheluwe og hunden Harry.

Dries Van Noten (1958) er et levende ikon på kreativ frihet. Kult-designeren har beholdt motehuset under eget eierskap helt siden 1986, og jobber fremdeles som en kreatør (ikke bare kreativ leder). I 25 år har han jobbet med et uttrykk som kan oppsummeres som en eksentrisk blanding av mønstrede prints, taktile materialer i en «non plus ultra» potpurri av kulturelle referanser som alltid ender opp som spektakulære visninger under moteukene i Paris.

Screen grab fra filmen

Les også: M&Hs novemberguide

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer