Ryktebørsen: Nyåpninger og nedleggelser

Har du også mistet oversikten? Hold deg oppdatert her.

– Anett Ringstad og ektemannen Jørgen Jalland bak Ganni Norge skal åpne en 800 kvadratmeter stor high-end multi-brand-butikk når prosjektet Valkyriegata 1-3 på Majorstuen står klart. Butikken vil føre en miks av luxury, contemporary, sneakers og sport fashion fra en rekke internasjonale stormerker. Mon tro om det også inkluderer både Ganni og Colinas øvrige merker som Les Coyotes de Paris og Tomorrow Denim?

Betyr det at ryktene om Blenders opsjon på ett eller flere lokaler til sin multi-brand-butikk med agenturets egne merkevarer utgår?

– Ryktene vil ha det til at klesgigant H&M åpner Arket og deres nye storsatsning Afound samme sted. H&M vil verken bekrefte eller avkrefte ryktene overfor Melk & Honning.

& Other Stories kommer til Norge – til tross for mye forvirring rundt åpningen. Den svenske high street-kjeden, som også ligger under H&M-gruppen, skulle etter planene ha åpnet dørene til sin første norske butikk i Valkyriegata 1 denne våren, men åpningen er nå utsatt på ubestemt tid.

Enn så lenge har de åpnet norsk nettbutikk på lik linje med både Arket, Cos, Weekday og Monki.

(Valkyrie plass planlegges utviklet til et gjennomgående handels- og boligkompleks, med Fram Eiendom i spissen, så her kommer det garantert flere navn på plass i løpet av kort tid.)

Chanel skal etter sigende åpne butikk i Oslo. Når og hvor vites ikke. Det franske luksusmotehuset har allerede butikker i både København og Stockholm.

– Også Prada skal lenge ha vært på jakt etter et egnet lokale i Oslo sentrum. Ryktene gikk lenge om at det italienske luksusmotehuset skulle ta over lokalene etter leketøysbutikken Standard i Prinsens gate – et lokale der norske Swims åpnet over tre etasjer i fjor høst. Prada skal etter sigende trenge minst to etasjer til både hovedmerket og undermerket Miu Miu – kanskje blir det i H&Ms gamle lokaler i Karl Johans gate når den svenske klesgiganten nå har åpnet en av verdens største flaggskipbutikker i det gamle TV 2-bygget et litt langt steinkast unna.

Mulberry er på flyttefot. Den nye butikken vil ligge i forbindelse med Steen & Strøm med egen inngang fra gaten slik som både Balenciaga, Gucci og Valentino gjør i dag. Åpningen skal etter det Melk & Honning kjenne til være rett rundt hjørnet.

Rag & Bone åpner ikke på nytt i Oslo. Da butikken flyttet fra Prinsens gate tidligere i år, et lokale som ble overtatt av det danske tilbehørsmerket Maanesten, var planen at det amerikanske ready to wear-merket skulle åpne i nye lokaler. Det skjer ikke, bekrefter Blender til Melk & Honning.

Mango Karl Johan har lukket for godt. Det bekrefter en representant for kleskjeden ovenfor Melk & Honning. Hva som skjer i lokalet i sentrum vites ikke, men Mango kan fortelle at de kanskje (?) åpner ny butikk i Vika.

Cavour satset friskt med tre butikker på henholdsvis Vikaterassen, Karenslyst Alle på Skøyen og i Rådhuspassasjen i sentrum. Butikkene fører eget merke samt andre nisjemerker innen konfeksjon, casual og sko for herrer. Nå lanserer konseptet Cavour Woman. Den første Cavour Woman-butikken åpner i september i Vika med planer om å ekspandere raskt til to andre lokasjoner sentralt i Oslo fra våren 2020.

Vet du noe ikke vi vet? Tips oss på post@melkoghonning.no.