Ryktebørsen: Nyåpninger og nedleggelser

Har du også mistet oversikten? Hold deg oppdatert her.

– Seks kjeder kastes ut av Stortorvet 7 rett ved Karl Johans gate, i forbindelse med en storstilt ombygging, skriver E24. Blant disse er de svenske high street-favorittene Weekday og Monki.

Samtidig stenger Kappahl sin butikk midt på Karl Johan. Nå ryktes det at Weekday og Monki står klare til å flytte inn i disse lokalene. Melk & Honning kontaktet Weekday, som ikke ønsker å kommentere dette foreløpig.

– Allerede i august skrev Melk & Honning at Chanel etter sigende skal åpne sin første norske butikk i Oslo. Det franske luksusmotehuset har allerede butikker i både København og Stockholm. Adresse blir etter det Melk & Honning kjenner til deler av den gamle H&M-butikken som lå på hjørnet av Nedre Slottsgate og Karl Johan med inngang fra førstnevnte.

– Det var lenge snakk om at det italienske luksusmotehuset Prada med lillesøster Miu Miu skulle inn i lokalene der H&M holdt til før de bygget det som er en av verdens største H&M-butikker i det gamle TV 2-bygget på Karl Johan. Det var også lenge snakk om at det det italienske luksusmotehuset skulle ta over lokalene etter leketøysbutikken Standard i Prinsens gate – et lokale der norske Swims åpnet over tre etasjer i fjor høst. Det er fortsatt ikke klart om og hvor Prada og Miu Miu eventuelt vil åpne, men det gamle H&M-lokalet skal etter det Melk & Honning kjenner til nå totalrenoveres for å huse diverse luksusmerker, blant annet Loewe.

– Grünerløkka-favoritt Babel er konkurs. Mindre trafikk, færre folk, høye leiepriser og oppgraderinger i gaten er bare noen av faktorene som får skylden for at butikken nå må lukke dørene etter 15 år.

Tatler åpner to nye butikker i tillegg til den eksisterende i Bogstadveien.

Lululemon åpner sin først butikk i Norge, nærmere bestem på Eger i Øvre Slottsgate. Butikklokalet på Eger går over to etasjer der underetasjen er dedikerte til aktiviteter som gratis yoga og kondisjonstimer.

– Anett Ringstad og ektemannen Jørgen Jalland bak Ganni Norge skal åpne en 800 kvadratmeter stor high-end multi-brand-butikk når prosjektet Valkyriegata 1-3 på Majorstuen står klart. Butikken vil føre en miks av luxury, contemporary, sneakers og sport fashion fra en rekke internasjonale stormerker. Mon tro om det også inkluderer både Ganni og Colinas øvrige merker som Les Coyotes de Paris og Tomorrow Denim?

Betyr det at ryktene om Blenders opsjon på ett eller flere lokaler til sin multi-brand-butikk med agenturets egne merkevarer utgår?

– Ryktene vil ha det til at klesgigant H&M åpner Arket og deres nye storsatsning Afound samme sted. H&M vil verken bekrefte eller avkrefte ryktene overfor Melk & Honning.

& Other Stories kommer til Norge – til tross for mye forvirring rundt åpningen. Den svenske high street-kjeden, som også ligger under H&M-gruppen, skulle etter planene ha åpnet dørene til sin første norske butikk i Valkyriegata 1 denne våren, men åpningen er nå utsatt på ubestemt tid.

Enn så lenge har de åpnet norsk nettbutikk på lik linje med både Arket, Cos, Weekday og Monki.

(Valkyrie plass planlegges utviklet til et gjennomgående handels- og boligkompleks, med Fram Eiendom i spissen, så her kommer det garantert flere navn på plass i løpet av kort tid.).

Vet du noe ikke vi vet? Tips oss på post@melkoghonning.no.