Ryktebørsen: Nyåpninger og nedleggelser

Har du også mistet oversikten? Hold deg oppdatert her.

Chanel skal etter sigende åpne butikk i Oslo. Når og hvor vites ikke. Det franske luksusmotehuset har allerede butikker i både København og Stockholm. 

– Også Prada skal lenge ha vært på jakt etter et egnet lokale i Oslo sentrum. Ryktene gikk lenge om at det var det italienske luksusmotehuset som ville ta over lokalene etter leketøysbutikken Standard i Prinsens gate – et lokale der norske Swims åpnet over tre etasjer tidligere i høst. Prada skal etter sigende trenge minst to etasjer til både hovedmerket og undermerket Miu Miu – kanskje bli det H&Ms gamle lokaler i Karl Johans gate når den svenske klesgiganten nå har åpnet en av verdens største flaggskipbutikker i det gamle TV 2-bygget.

Mulberry er på flyttefot, og ser etter et nytt lokale mer sentralt i Oslo sentrum. Det bekrefter danske Group 88 ovenfor Melk & Honning. Hvor butikken skal flytte vites ikke, men nåværende lokale i Akersgata ligger til leie på Finn.no med overtakelse fra våren 2019. 

Rag & Bone åpner ikke på nytt i Oslo. Da butikken flyttet fra Prinsens gate tidligere i år, et lokale som ble overtatt av det danske tilbehørsmerket Maanesten, var planen at det amerikanske ready to wear-merket skulle åpne i nye lokaler. Det skjer ikke, bekrefter Blender til Melk & Honning.

APC legger ned i Oslo. Det franske ready to wear-merket skal visstnok holde på ut året, men stenger etter det Melk & Honning erfarer dørene på nyåret.

Blender skal ha opsjon på ett eller flere lokaler på nysatsningen på Valkyrie plass. Ryktene vil ha det til at det er en multi-brand store med merker fra Blenders portefølje som er på trappene.

– Ryktene vil ha det til at klesgigant H&M åpner Arket og deres nye storsatsning Afound på Valkyrie plass. H&M vil ikke bekrefte ryktene ovenfor Melk & Honning.

(Valkyrie plass planlegges utviklet til et gjennomgående handels- og boligkompleks, med Fram Eiendom i spissen, så her kommer det garantert flere navn på plass i løpet av kort tid)

– Det er slutt for Edition i Hegdehausveien. Butikken er nå nedlagt.

Mango Karl Johan har lukket for godt. Det bekrefter en representant for kleskjeden ovenfor Melk & Honning. Hva som skjer i lokalet i sentrum vites ikke, men Mango kan fortelle at de kanskje (?) åpner ny butikk i Vika.

& Other Stories kommer til Norge. Våren 2019 åpner det svenske motemerket, under H&M-paraplyen, dørene til sin første norske butikk i Valkyriegata 1 på Majorstua i Oslo. Butikken vil gå over to etasjer i to bygninger.

Cavour åpnet butikk på Vikaterassen i Oslo i september i fjor. I år åpnet ytterligere to butikker, henholdsvis i Karenslyst Alle på Skøyen og i Rådhuspassasjen i sentrum. Enda en butikk skal være på trappene høsten neste år, nærmere bestemt på Stasjonsallmenningen i Bjørvika. Butikkene fører eget merke samt andre nisjemerker innen konfeksjon, casual og sko for herrer.

Vet du noe ikke vi vet? Tips oss på post@melkoghonning.no.