Galeries Lafayette åpner ny konseptbutikk på Champs Elysees

Retail-gigant Galeries Lafayette åpner butikk i verdens mest berømte gate

Kan det lokke turistene og de lokale tilbake til den franske paradegaten?

Champs Elysees er Paris’ store stolthet. Men paradegaten har utvilsomt hatt sitt å stri med både som turistfelle og også som slagmark for «de gule vestene».

Nå åpner det franske high-end varehuset Galeries Lafayettes konseptbutikk på Champs Elysees. 

650 merker

Vogue kaller det en konseptbutikk mer enn et varehus. Den 6,500 kvadratmeter store butikken er i en Art Deco-bygning fra 1930-tallet, og designet av den danske arkitekten Bjarke Ingels.

Butikken vil gå over fire etasjer med over 650 merker innen både mote, skjønnhet, livsstil og mat.

I kjelleren er en food court med leietakere som Le Chocolat Alain Ducasse og vegan-favoritt Maisie Café.

For ikke å snakke om Café Citron som er et samarbeid mellom Jacquemus-designer Simon Porte Jacquemus og Paris-restauranten Caviar Kaspia.

I de øvrige etasjene er up and coming-merker som Telfar, Alyx, Maryam Nassir Zadeh, Ambush og Bode, mens en egen etasje er dedikert til etablerte luksusmerker som Gucci, Balenciaga, Loewe og Comme des Garcons.

Butikken åpner allerede torsdag denne uka. Navn som Paris’ borgermester Anne Hidalgo og kronprinsesse Mary av Danmark vil være tilstede på åpningen.

Se bildene fra den nye butikken her:

Hyller Karl Lagerfeld

Chanel vil ha en sentral plass i den nye konseptbutikken – både permanent og med diverse pop-up-konsepter.

Som butikkens «æresgjest», og med utgangspunkt i det franske motehusets SS19-kolleksjon, kan besøkende frem til 21. april spasere langs en parisisk promenade som ender i en replika av Eiffel-tårnet – inspirert av Chanels motevisninger.

«En støtteerklæring til Paris»

Til Reuters sier Galeries Lafayette-topp Nicolas Houze at Champs Elysees-butikken vil fungere som et «retail-laboratorium». Det skal være som et ledd i gruppens flerkanalstrategi.

Butikken skal komplementere flaggskipbutikken med et mål om 10-15,000 besøkende per dag mot 60-80,000 besøkende, halvparten turister, i butikken på Boulevard Haussmann.

Frankrikes finansminister, Bruno Le Maire, ønsker konseptbutikken velkommen. Han mener det er en støtteerklæring til Paris i en utfordrende tid for den franske hovedstaden. 

Galeries Lafayette ble grunnlagt på 1800-tallet, og har i dag 61 butikker i Frankrike og internasjonalt. Forrige uke åpnet de sin andre butikk i Shanghai, Kina. Planen er å åpne ytterligere ti butikker rundt om i Kina i de kommende tre til fire årene, sa Houze til Reuters.

Alle bilder via Galeries Lafayette.

Les også: Tommy Hilfiger stenger butikker